Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Különköltözés 19 évesen egy...

Dzs2004 kérdése:

Különköltözés 19 évesen egy érzelmileg zsaroló, mozaikcsaládból?

Figyelt kérdés

Voltak már veszekedéseink, de most elősször jelentette ki anyám és nevelőapám, hogy mostantól ebben a házban nem lehetnek jogaim, nem lesz magánéletem.

A tanulmányaimat leszarják, az első mindig az itthoni teendők lesznek, (takarítás, mosás,) azután bármi más.

Az ajtómat mindig nyitva kell tartanom, csak akkor csukhatom be, (nem kulcsra,) ha engedélyt kapok rá.

A barátom soha többet nem aludhat nállunk. (Szerintem ezt nekem szánják büntetésként, hisz kedvelik a barátomat, 2 éve már, hogy együtt vagyunk)

Nem tudom, hogy mit tegyek. Ez után a beszélgetés után felhívtam a vérszerinti apámat, akivel 22 percen keresztül beszéltem, végig sírva, levegőt kapkodva.

Mindenki nagyon segítőkész körülöttem. A barátnőm nagyszülei, az apai nagymamám és a dédnagymamám is azt mondta, hogy hozzájuk bármikor mehetek és bármeddig maradhatok, de mindenkinek van élete, ezt a kijelentést is gondolom megnyugtatásként mondják az emberek a másiknak.

Apám csak érzelmi támogatást tud nyújtani, csak meghallgatni tud, de ilyen helyzetekben még ez is elég.

A barátom 22 éves, a szüleivel él, de dolgozik. Nem akarok odaköltözni, mert ha szétmennénk, akkor ugyan ott tartanék, hogy nincs hova mennem, szóval az nem megoldás.

Megtakarított pénzem nincsen, csak kb úgy 180 ezer forint, az is jogosítványra, ami tudom, nagyon nem elég az áremelések miatt.

Még van 1 évem teknikumból, ahova nagyon kéne a jogosítvány, mert csak úgy tudom megkapni a végén a szakképesítést.

A költözés már csak azért is problemás, mert van egy pár saját pénzből vett holmim, amiket semmi képpen nem akarok itt hagyni, mert anyámék vagy kidobják, vagy eladják, vagy saját használatba veszik. (Gardrob, tv, ágy, és 200db könyv)

Nagy felindulásból nem akarok elköltözni, de ez a kijelentés, hogy "jogaim" nincsenek, és magánéletem sem lesz többet, így, hogy nagykorú vagyok, egyszerűen felfoghatatlan.

Ha valaki járt már hozzám hasonló cipőben, kérlek segítsetek. Olyan gondolatok jártak a fejemben ez után a beszélgetés után, amiket soha nem gondoltam volna, hogy az eszembe jutnak.

Vélemények, tanácsok, vagy sajat tapasztalatok, bármi segítség!

2023. júl. 14. 23:39
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
81%
Milyen suli, ahol akkor kapsz szakképesítést, ha saját pénzen jogsit szerzel?
2023. júl. 15. 13:02
 22/40 anonim ***** válasza:
41%

Ezt jó,hogy leírtad,19 évesen magas szinten vagy, nem mint ezek a szülőnek nem mondható inkább stricik, mert tudod kinek akartak jót, csakis maguknak Én mindig alszom rá egyet, amit írtál ,de jól írtad és aztán válaszolok, lehet magánban.

DE NE AGGÓDJ 19 ÉVESEN SOKKAL ELŐRÉBB VAGY!

2023. júl. 15. 13:11
 23/40 anonim ***** válasza:
80%
Pasidhoz költözöl és összeszeded Magad anyagilag.
2023. júl. 15. 13:41
 24/40 NTBS ***** válasza:
76%
Elmész dolgozni és nyugodtan költözhetsz.
2023. júl. 15. 14:26
 25/40 anonim ***** válasza:
100%

"A barátom 22 éves, a szüleivel él, de dolgozik. Nem akarok odaköltözni, mert ha szétmennénk, akkor ugyan ott tartanék, hogy nincs hova mennem, szóval az nem megoldás."

Ez valóvan igaz, viszont ha szét mentek fél év múlva, akkor fél éved van megoldani a lakhatásodat, míg ugye most nincs lakhatásod, csak alhatásod.

Szóval most olyan, mintha az utcán lennél, azt leszámítva, hogy nem kint alszol, míg ha barátodhoz költözöl, akkor egy normális helyen intézheted az életedet. Barátod is biztos normális, mint te. Ha megmondod neki, hogy szeretnéd elintézni a lakhatásodat csak azért is, hogy ne legyél neki kényszer ott, akkor nem nézne rád senki sem rossz szemmel, sőt látnák, hogy nem akarsz te örökké tartó "nyűg" lenni, önálló akarsz lenni, sőt vagy, miközben ismétlem, NEM TERRORBÓL KÉNE GONDOLKODNOD, hanem egy támogató alapból.

Elolvasva az egészet sajnos nem tudok többet hozzá rakni. Meg kell oldanod ezt magadnak, úgy hogy 1 éven belül a jogsival is kész vagy. Akárhogyan is, de ezt ahogy olvasom fix tényként kezeled. Ha már ez a helyzet, akkor nagyon erősen javaslom, hogy a mostani kiindulópontod ne ez legyen.., ez a felfoghatatlanul ocsmány és semmibe vevő hozzáállás, hanem BÁRMI más, ahol így vagy úgy, de ha nem is támogatnak, nem nyomnak el, használnak ki.

2023. júl. 15. 16:47
 26/40 A kérdező kommentje:

Reggel hívott fel a húgom, a sulis táborból, és olyat mondott, hogy az mindent megváltoztat.

A nevelőapám már egy jó ideje szexuálisan molesztálja. Nem tudom, hogy hogy bírta eddig ki, hogy nem mondta el senkinek.

13 éves, elötte áll még minden, most meg ez...

Persze megnyugtattam, hogy semmi baj, örülök, hogy elmondta, minden rendben lesz, de ahogy leraktam a telefont, tudtam, hogy ez az egész felrobbantja majd a családot.

Szóltam az apánknak, aki nem akart hinni a fülének, mondta, hogy elkezd intézkedni.

A húgom ma jött haza a táborból,apám érte ment és nemrég hívtak, hogy mennek a rendőrségre, ha pedig kérdeznek tőlem valamit itthon anyáék, akkor "Én nem tudok semmit".

2023. júl. 15. 18:51
 27/40 anonim ***** válasza:
74%
Gyanús volt ez a történet már a szakmához kötelező jogsinál.
2023. júl. 15. 19:02
 28/40 anonim ***** válasza:
78%

"A héten voltam alkalmassági vizsgálaton, és a védőnő teljesen ki volt akadva'

Suliban biztos nem voltál júliusban alkalmasságin, max üzemorbosnál, háziorvosnál, ott meg nincs védőnő.

2023. júl. 15. 19:08
 29/40 anonim ***** válasza:
10%

"A héten voltam alkalmassági vizsgálaton, és a védőnő teljesen ki volt akadva"

Bemagyarázhatsz akármit f..s 28-as a kérdés nem erről szólt igazából,ha nem vetted volna észre,mivel pszichopata érzéketlen vagy!

2023. júl. 15. 19:27
 30/40 anonim ***** válasza:
15%
Utálom a hazugokat, 29. Ennyi.
2023. júl. 15. 19:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!