Jogosan félek, hogy a gyerekeimnek is rossz élete lesz?
Figyelt kérdés
Nem volt szép gyerekkorom. Apám egy agresszív alkoholista volt, anyám mindent eltűrt neki. Négyen vagyunk testvérek, sajnos mindannyiunknak kisiklott az élete. Két testvérem alkoholista lett, a harmadik ugyanolyan agresszív mint apánk volt, én kifogtam egy bántalmazót. Évek óta elváltam, a gyerekek apja már fél éve eltűnt teljesen az életünkből. Önerőből sikerült vennem házat, külső szemmel teljesen rendben van az életünk. Viszont félek, hogy a gyerekeimnek is rossz élete lesz felnőttként. Ki fog hatni rájuk, hogy az apjuk nem törődik velük. Tisztában vagyok vele, hogy ez az én hibám, hiszen nem vettem észre a jeleket, hogy bántalmazó. Mit tudok tenni a gyerekek érdekében? Testvéreimen sem tudtam segíteni, hiába próbáltam.2023. júl. 14. 16:48
1/11 anonim válasza:
Ne félj semmitől. Tedd meg, amit tudsz, szeresd és segítsd a gyereket, ennyi a dolgod.
3/11 anonim válasza:
Te megtörted a kört a válással. Nem mondom, hogy nyomtalanul átvészelik, de egy erős, céltudatos anyát látnak, aki védi őket és otthont ad nekik. Ez csakis jó példa. Ezzel már gazdagabbak hozzád képest.
4/11 anonim válasza:
Ha a bántalmazó apát a közelükbe sem engeded akkor nem lesz gond! Szeretetben fognak felnőni. Ha feltűnik a bántalmazó és követeli a gyerekeket meg a láthatást agresszív módon azonnal rendőrség! Ha kell távoltartási végzés. Ha az sem segít szólj pár barátodnak akik megleckéztetik úgy, hogy eszébe nem jut zaklatni titeket többé!
5/11 anonim válasza:
Te csak építsd a saját életedet és a gyerekeket neveld szépen. Az ő életükre az fog kihatni, ha látják hogy az anyjuk erős volt és nem hagyta magát térdre kényszeríteni senkitől.
6/11 anonim válasza:
Először is nem a te hibád, hogy nem vetted észre azonnal a bántalmazó jeleket. A bántalmazók ezeket nagyon szépen rejtik az elején és csak komolyabb kapcsolatban, házasságban kezdik mutatni. A gyerekeidnek jó példát mutattál a válással és azzal, hogy kiiktattad azt a barmot az életetekből. Sokkal rosszabb lenne nekik egy bántalmazó apa mellett felnőni, mint egy egyszülős családban, szeretetben.
7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat
2023. júl. 14. 18:48
8/11 anonim válasza:
Ne félj!
Tapasztalat: a legeslegjobb hogy a bántalmazó apa eltűnt az életükből!
9/11 anonim válasza:
Nem kell félned. Mivel tisztán látod a bajokat, sokat helyre tudsz belőle rakni. Hibátlan szülő pedig nincs. A gyereknevelést nem lehet aggodalom, és hibák nélkül megúszni. Ha van önreflexiód, az az egyik legnagyobb erény. Sok sikert!
10/11 anonim válasza:
A legfontosabb lépéseket megtetted, felismerted a problémát, megtetted az azonnal szükséges lépéseket, és elkötelezett vagy a gyermekeid minél jobb nevelése mellett. Büszke lehetsz magadra!
Viszont még további út all előtted, aminek két fontos célja van: te magad gyógyulj meg a kapott sebekből, illetve a gyerekeidre ne legyenek ezek a sebek kihatással.
Mindenképpen keress föl egy pszichológust, az ilyen, nyitott és őszinte jót kereső embereken rengeteget tudnak segíteni mindkét célban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!