Aki nem olyan jó képességű/nem olyan szép/mentális beteg (ráadásul ismert okkal, amit az ő dolguk lett volna időben kezeltetni), az ok lehet arra, hogy kisgyerekkorától kezdve ne szeressék a szülei?
Igen lehet. Az emberek már csak ilyenek, azt szeretik, ami szimpatikus, örömöt ad, nincs vele gond, előnyöket kínál, lehet vele dicsekedni, stb. A szüleid - akárcsak sokan mások - egyszerű emberek, nem lehet tőlük erejükön felüli bölcsességet, tisztánlátást, helyes cselekvést várni.
A kérdésben szereplő illető egy dolgot tehet, ami hasznos: el kell engedni a múltat, ha nem könnyű, akkor is. Fel kell hagyni az önsajnálattal, és azt kell előtérbe helyezni, hogy ilyen környezetben élni ugyan nem könnyű, de baromi erőssé tesz. Aki kibírja a sivár éveket, annak már nem tud ártani igazán a külvilág, esetleg csak önmaga, a rágódással. Plusz érdemes keresni valami sikerélményt adó tevékenységet, hogy színesebb legyen a világ, és hogy elterelje a figyelmet a zavaró gondolatról, érzelmekről.
Igen is, szeretném (szerettem volna), ha szeretnének a saját szüleim. Megdöbbentő neked, tudom, még biztosan egy szánalmas érzelgős p*csának tartasz, de nem vadidegenekről van szó, hanem számomra annál jóval fontosabb személyekről. Azt hiszem, az a természetes, ha szereti valaki a szüleit.
Az arrogáns, ki ha én nem stílusból meg fogj vissza. (Én is visszafogtam az alpári stílusból.) Köszönöm előre is.
A pszichológusok meg csak a pénzzel képesek lehúzni, kókler mind. Nem egynél voltam. Ja, és ők is úgy kezelnek, mint egy idiótát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!