Pofon helyett milyen eszköz van a szülő kezében?
#29 "Egyszer! Egyetlen egyszer játszaná ezt velem az a gyerek. NEM MENNÉNK TÖBBET!"
Nem mennétek többet játszótérre? Gondolom nem így értetted.
Ezt úgy kell elképzelni, hogy neveled-neveled a gyereket, úgy látod, hogy minden jól alakul, majd egyszerre elkezd úgy viselkedni, ahogy eddig még sosem. Egyszerre nem fogadja el az érveket, a szokásokat, hanem újakat vesz föl. Eddig mindig szót fogadott, értette is, hogy mi miért történik, aztán egyszer csak nemet mond. De nem folyamatosan, hanem csak időnként, hetente egyszer-kétszer. Aztán egy hónapig minden rendben van, majd megint előjön belőle, hogy nem fogad szót.
Ahha. Akkor azért kicsit mélyebbre kéne ásni hogy mi történt az életében, milyen barátai vannak, piszkálják e a suliban stb.
Mert a 8 évig szófogadó gyerek egyik napról a másikra kezd engedetlen lenni az gyanús.
És nem. Nem vinném a játszóra hónapokig!
Elmondanám neki hogy ez így működik. Nem a haverja vagyok hanem az anyja. A szabályokat én hozom.
Az meg hogy egy 30kilós gyerek hisztériát vág le ha haza kell menni, túl van a határaimon.
Mond azt neki hogy ez mennyire ciki neked is és neki is.
Zseni vagy!
Ezt ebből következtetted ki?
"Nem a haverja vagyok hanem az anyja"
Azta!!!!
#35 Ügyesen kikerülted a válaszadást, ha lehet így fogalmazni. Az ideális esetet ismerem én is. Elmondod, megérti, mindenki happy. Itt arról van szó, hogy mit csináljon a szülő, ha rájön a szapora a játszótéren, és nagyon muszáj lenne hazaindulni, de a csimóta nem így gondolja.
"Fegyelmezed szóban, mérges hangnemben, próbálod elmagyarázni a dolgokat", _DE_ nem hajlandó hazaindulni. Ekkor mi a teendő. Tudom, ritkán fordul elő ilyen speciális helyzet, de mit csináljon az ember, ha előáll.
Adott esetben én pl. megmondanám, hogy mennünk kell, mert nagyon kell vécéznem, majd legközelebb kicsit tovább maradunk kárpótlásul. Egy 7-9 éves ebből pontosan ért.
Tanár vagyok, sokszor egyszerre 30 gyerekkel kell boldogulnom, mind mást akar, de soha nem kellett pofozkodnom. A saját nem egyszerű (autista) gyerekemmel is mindig szót tudtam érteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!