Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Pofon helyett milyen eszköz...

Pofon helyett milyen eszköz van a szülő kezében?

Figyelt kérdés
Mit tegyen a szülő, ha nem fogad szót a gyerek, és minden eszköze elfogyott? Amikor elfogyott, akkor marad a kiabálás, és a pofon. Ha nem működik a kiabálás, de muszáj, hogy a gyerek megtegyen valamit, (pl: induljon haza a játszótérről), akkor mi a teendő?
2023. júl. 13. 14:54
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:

#29 "Egyszer! Egyetlen egyszer játszaná ezt velem az a gyerek. NEM MENNÉNK TÖBBET!"

Nem mennétek többet játszótérre? Gondolom nem így értetted.

Ezt úgy kell elképzelni, hogy neveled-neveled a gyereket, úgy látod, hogy minden jól alakul, majd egyszerre elkezd úgy viselkedni, ahogy eddig még sosem. Egyszerre nem fogadja el az érveket, a szokásokat, hanem újakat vesz föl. Eddig mindig szót fogadott, értette is, hogy mi miért történik, aztán egyszer csak nemet mond. De nem folyamatosan, hanem csak időnként, hetente egyszer-kétszer. Aztán egy hónapig minden rendben van, majd megint előjön belőle, hogy nem fogad szót.

2023. júl. 13. 18:55
 32/42 anonim ***** válasza:
81%

Ahha. Akkor azért kicsit mélyebbre kéne ásni hogy mi történt az életében, milyen barátai vannak, piszkálják e a suliban stb.

Mert a 8 évig szófogadó gyerek egyik napról a másikra kezd engedetlen lenni az gyanús.

És nem. Nem vinném a játszóra hónapokig!

Elmondanám neki hogy ez így működik. Nem a haverja vagyok hanem az anyja. A szabályokat én hozom.

Az meg hogy egy 30kilós gyerek hisztériát vág le ha haza kell menni, túl van a határaimon.

Mond azt neki hogy ez mennyire ciki neked is és neki is.

2023. júl. 13. 19:25
 33/42 anonim ***** válasza:
26%
32-es tuti nő ...
2023. júl. 13. 19:56
 34/42 anonim ***** válasza:
85%

Zseni vagy!

Ezt ebből következtetted ki?

"Nem a haverja vagyok hanem az anyja"

Azta!!!!

2023. júl. 13. 21:21
 35/42 anonim ***** válasza:
97%
A pofon a legmegalázóbb fenyítési módszer. Soha de soha nem adnék pofont a gyermekemnek. Sajnos én kaptam, soha nem felejtem el, más az amikor arcon csapnak, mintha a seggemre vágnak egyet. Egyébként én alapból nem ütöm a gyerekemet, soha, semmilyen formában. Fegyelmezem, szóban, sokszor mérges hangnemben, ha muszáj, de ink próbálom elmagyarázni neki a dolgokat.
2023. júl. 13. 22:11
 36/42 A kérdező kommentje:

#35 Ügyesen kikerülted a válaszadást, ha lehet így fogalmazni. Az ideális esetet ismerem én is. Elmondod, megérti, mindenki happy. Itt arról van szó, hogy mit csináljon a szülő, ha rájön a szapora a játszótéren, és nagyon muszáj lenne hazaindulni, de a csimóta nem így gondolja.

"Fegyelmezed szóban, mérges hangnemben, próbálod elmagyarázni a dolgokat", _DE_ nem hajlandó hazaindulni. Ekkor mi a teendő. Tudom, ritkán fordul elő ilyen speciális helyzet, de mit csináljon az ember, ha előáll.

2023. júl. 13. 22:21
 37/42 anonim ***** válasza:
23%
Könyörögjél csak a gyerekednek akkor. Ennyit ér a nagy liberális nevelésed.
2023. júl. 14. 14:00
 38/42 anonim ***** válasza:
100%
A pofon nem eszköz a szülőség tekintetében.
2023. júl. 14. 14:58
 39/42 A kérdező kommentje:
#38 Köszi az infot! Már csak a kiírt kérdésre nem válaszoltál. :-)
2023. júl. 14. 18:44
 40/42 anonim ***** válasza:
100%

Adott esetben én pl. megmondanám, hogy mennünk kell, mert nagyon kell vécéznem, majd legközelebb kicsit tovább maradunk kárpótlásul. Egy 7-9 éves ebből pontosan ért.

Tanár vagyok, sokszor egyszerre 30 gyerekkel kell boldogulnom, mind mást akar, de soha nem kellett pofozkodnom. A saját nem egyszerű (autista) gyerekemmel is mindig szót tudtam érteni.

2023. júl. 14. 19:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!