Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » 15v 1.2 A adapter helyett...

15v 1.2 A adapter helyett használható 12v 1.5 A.?Traktor s2 kontrollerol lenne szó.Az eszköz bekapcsol vele.Lehet baja?

Figyelt kérdés
2022. szept. 11. 06:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Baja nem hiszem hogy lesz. Ki kell próbálni, hogy egyáltalán megy-e vele.
2022. szept. 11. 07:52
 2/12 Szirty ***** válasza:
45%

Sok ilyen kérdés van.

Az adapter (áramforrás) terhelhetőségének minimum akkorának kell lennie amekkora a táplált készülék (fogyasztó) igénye. Nagyobb lehet, kisebb nem.

Gondolj az erőművekre amik több gigawattosak, a konyhában mégis világít róluk a 40W-os izzó.

Vagy arra hogy ha 5 kilót akarsz vinni szatyorban, azt megteheted olyan szatyorral is ami 10 kilót bír meg olyannal is ami 20 kilót bír.

2022. szept. 11. 07:54
 3/12 Szirty ***** válasza:
62%

ui.: Azt elfelejtettem említeni, hogy az adapter feszültsége, a bekötés polaritása és az hogy AC vagy DC, már teljesen más téma!

De te az áramot kérdezted, így én arra válaszoltam!

2022. szept. 11. 07:57
 4/12 Szirty ***** válasza:
60%

"Ki kell próbálni, hogy egyáltalán megy-e vele."

És ha nem, akkor tönkretette.

Jó módszer, de sajnos destruktív. :)

Olyan mint amikor azt akarjuk kipróbálni hogy a gyűrű ezüst vagy nem. Salétromsavba helyezzük és ha az feloldja akkor lehet hogy ezüst volt. :)

2022. szept. 11. 08:50
 5/12 anonim ***** válasza:

Nyugodtan használd, semmi baja sem lesz tőle.

Ennyit kompenzál az usb és kondik benne, de ha nem, akkor max annyi lehet, hogy a gombok fényereje maxon megremeg, ezért állítsd az inaktív gombok világítását alacsonyra 50% alá szerintem és az aktívakat is alacsonyabbra.

2022. szept. 11. 10:25
 6/12 anonim ***** válasza:
Általánosságban a tápegységek felcserélhetőek, ha a feszültség megegyezik (esetleg csak néhány tizedet tér el), az áramerősség pedig ugyanakkora vagy nagyobb. A te esetedben utóbbi érték az 1.2 A helyett 1.5 A, ezzel nem lesz gond, ugyanis az eszköz csak annyit használ fel, amennyi kell. Az előbbi érték, a feszültség viszont problémás, neked 15 V kellene, de a tápegység csak 12 V-ot tud, pedig ezen értékeknek meg kellene egyezniük. Próba-szerencse. Tönkremenni a kisebb feszültségtől nem fog, de random hibák, újraindulások lehetnek a kisebb feszültség miatt.
2022. szept. 11. 14:06
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.Ma is okosabb lettem!De tényleg!:)
2022. szept. 11. 15:21
 8/12 anonim ***** válasza:
Alacsonyabb feszültségtől nem fog tönkremenni. Legfeljebb nem fog megfelelően működni.
2022. szept. 11. 17:58
 9/12 Szirty ***** válasza:

"Alacsonyabb feszültségtől nem fog tönkremenni."

Kivéve ha fordított polaritást vagy DC helyett AC-t kap. Akkor esélyes.

2022. szept. 11. 19:10
 10/12 anonim ***** válasza:
Vagy dinamitrúddal van egybeépítve. Sokminden előfordulhat.
2022. szept. 11. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!