Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Használhatok-e, az eszköz...

Használhatok-e, az eszköz károsodása nélkül, 20V-os Li-Ion akkumulátort a gyárilag megadott 18V-os helyett??Mindkettő 2 Ah kapacitású.

Figyelt kérdés

#akkumulátor #Li-ion #Akksi feszültség #20V li-ion #18V li-ion
2020. júl. 12. 10:23
 1/6 anonim ***** válasza:
43%
Nem, nem. Az eszköz csakis és szigoruan eszköz! (Remélem ezzel tisztában vagy!) Az eszköz ha csak meglátja , máris fejreáll!
2020. júl. 12. 10:31
 2/6 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Attól függ, kavarnak a gyártók már a feszültségekkel is.

Névleges feszültség, végfeszültség, kerekítés, ilyesmi.

Van olyan, hogy ugyanannyi soros cella van benne (azonos feszültség), mégis másnak hazudják.

Hadd ne találgassak, hány cellás a tiéd, múltkor nyomoztam a témában, ilyenek vannak sajnos.

2020. júl. 12. 10:48
 3/6 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Egyébként is, használat szempontjából a motornak mindegy lenne ennyi eltérés, töltés szempontjából nem mindegy.

De ha egyezik a soros cellák száma, akkor töltő is ugyanaz való hozzá.

2020. júl. 12. 10:58
 4/6 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Előbb siettem, de logikusan 5S konfigurációról lehet szó:

5x 3,6 = 18V

5x 4,2 = 21V

Tehát ugyanannyi cella, csak egyik névleges, másik a töltési végfeszültség.

Ugyanazon gyártó palettáján találtam, hogy egyiket 18, másikat 20 V-osnak nevezte, miközben azonos töltő is való hozzá, ugyanaz a feszültség.

Ebből a 20 V láthatóan még csak nem is logikus, marketinges kitaláció. Úgy gondolták, ettől jobban eladható a parasztnak.

2020. júl. 12. 12:14
 5/6 Szirty ***** válasza:

"...a motornak mindegy lenne ennyi eltérés"

A motornak?

2020. júl. 12. 14:17
 6/6 anonim ***** válasza:
A szervízmérnök úr jól mondja, ugyan arról az aksipakkról van szó, csak újabban jobban hangzik az hogy 20 V, mint hogy 18. Marketinges fogás, már hallottam ugyan ennek a 21 V-os verziójáról is.
2020. júl. 12. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!