Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Pofon helyett milyen eszköz...

Pofon helyett milyen eszköz van a szülő kezében?

Figyelt kérdés
Mit tegyen a szülő, ha nem fogad szót a gyerek, és minden eszköze elfogyott? Amikor elfogyott, akkor marad a kiabálás, és a pofon. Ha nem működik a kiabálás, de muszáj, hogy a gyerek megtegyen valamit, (pl: induljon haza a játszótérről), akkor mi a teendő?
2023. júl. 13. 14:54
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
96%

Helyzet függő.

A játszóteresnél pl felkapom és viszem. Közben pedig érezhetően mérges hangmemmel elmondom neki hogy így ne viselkedjen. Holnap pedig nincs játszótér

2023. júl. 13. 15:00
 2/42 A kérdező kommentje:
Köszi! Azok az esetek érdekelnének, amik hagyományos módszerekkel nem megoldhatóak. Egy 9-10 éves gyereket már nem tudok felemelni és több száz méteren át cipelni.
2023. júl. 13. 15:04
 3/42 anonim ***** válasza:
31%
Pofon helyett fakanál.
2023. júl. 13. 15:12
 4/42 anonim ***** válasza:
89%

Kérdés, hogy tényleg elfogyott, vagy csak még nem jutott eszébe a megoldás?

Egyébként mi értelme pofonnak azért, mert nem jön haza a játszótérről? Akkor már inkább felveszem, és hazaviszem.

2023. júl. 13. 15:14
 5/42 anonim ***** válasza:
69%

#2: aki pofozkodni tud, az gyereket cipelni is.

Egyébként elmagyarázom, miért kell, miért fontos, milyen jó vár, ha hazamegyünk stb.

2023. júl. 13. 15:15
 6/42 anonim ***** válasza:
90%
9-10 éves gyereknél esetleg ha befenyíted szóban, hogy holnap nincs játszótér? (És be is tartod persze). (Pofon az semmire sem jó amúgy.)
2023. júl. 13. 15:17
 7/42 anonim ***** válasza:
94%
Megmondanám neki, hogy utoljára szóltam hogy indulunk, ha most nem jön, egy hétig nem jövünk játszótérre
2023. júl. 13. 15:17
 8/42 anonim ***** válasza:
82%
Én a lányom mellett 2 rosszcsont fiút nevelek. Az egyik 9, a másik 8 éves. Az apjuknak valamiért elég erélyesen rájuk szólni, de nekem nem. A mélyebb hang, határozott, ellentmondást nem tűrő fellépés rám is mindig jobban hatott. A nők hangját cincogósnak találtam. Kevés kivételtől eltekintve. Gondolom ők is így vannak ezzel. A megmondalak apátoknak szerencsére majdnem mindig működik. Ha nem, akkor szobafogság játék és kütyü nélkül, sarokban állás, plussz házimunka
2023. júl. 13. 15:18
 9/42 anonim ***** válasza:
78%
Én úgy tudom,hogy Magyarországon 2005 óta tilos megütni a saját gyerekeket, bűncselekménynek számít.
2023. júl. 13. 15:25
 10/42 anonim ***** válasza:
80%
Édesanyám mondta a boltban, hogy megyünk haza, én nem akartam menni és elkezdtem hisztizni, erre ő elindult nélkülem. Mikor felfogtam hogy tényleg ott fogok maradni, rögtön véget ért a hiszti és spuriztam is utána :D Persze egy zsúfolt boltban nem ajánlott levenni a szemünket a gyerekről mert egy pillanat alatt elviszik, de egy játszótéren szerintem be lehet játszani.
2023. júl. 13. 15:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!