Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy tegyem helyère az èrzèsei...

Hogy tegyem helyère az èrzèseimet?

Figyelt kérdés
Elmondták a szüleim, hogy örökbefogadtak. Egy kicsit bepöccentem. Nem mondtam semmi roszat nekik, amit megbánnèk, csak eljöttem otthonról. Egyedül szerettem volna lenni.nem tudom, hogy haragot, dühöt, csalódotságot èrzek e, ez az èrzès miattuk vane vagy a helyzet miatt, vagy csak a tènyek miatt. Kicsit most elvesztem, ès nem találom önmagamat.
2023. júl. 12. 09:46
 1/9 anonim ***** válasza:
72%

Figyi!

Miért haragudnál a nevelő szüleidre?!

Hiszen pontosan ők azok, akik vállaltak téged, akik nevelnek téged, akiktől mindent megkapsz, akikre számíthatsz és akik most láttak téged elég érettnek ahhoz, hogy elmondják neked az igazságot!

Kérlek, ne büntesd se magadat, se őket mások miatt!

Lehet, hogy az igazi szüleid nem tudtak téged bevállalni anyagi vagy más okok miatt, de nem akartak gyilkosok lenni és azt akarták, hogy jobb életed legyen egy jobb környezetben.

Fogadd el ezt, szeresd a nevelő szüleidet és légy hálás nekik és legyél boldog!!

Az én apám is lemondott rólam, de már nem haragszom rá.

Hidd el, ők ennyire voltak képesek, de a nevelő szüleid meg többre.

Most már ők a szüleid és nem számít, hogy kiktől származol biológiailag, hanem csak az, hogy ki szeret most és csak ezzel foglalkozz!

Tudom, most még nagy a sokk, de adj időt magadnak és öleld meg a jelenlegi szüleidet!!

2023. júl. 12. 10:07
 2/9 anonim ***** válasza:
76%

Ne haragudj rájuk.

Ha meg kiskorban mondták volna el, sokan nem tudnák ilyenkor miképpen kezdjék elmondani.

Biztosan szerettek, mindent megtettek érted, saját gyerekükként neveltek.

2023. júl. 12. 10:14
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Menj vissza és beszéld ki magad nekik (mármint a jelenlegi szüleidnek), mondd el a benned kavargó érzéseket és tudasd velük, hogy szereted őket, csak ez most nagyon váratlanul ért és nem gondoltad volna stb stb.

Ha kell, akkor sírd ki magad, ha kell, akkor ordíts egy elhagyatott helyen.

Ez mindenkinek nehéz. Nekik is és neked is.

De kommunikációval hamarabb helyre tudod tenni magadban az érzéseidet, mintha magadba fojtanád és ráadásul a jelenlegi szüleidet is elbizonytalanítanád, elszomorítanád.

Lehet, hogy jobb lett volna, ha soha nem mondják el neked az igazságot, de ők őszinték akartak veled lenni, csak ez nem könnyű, de becsülendő.

Az idő pedig majd segíteni fog elfogadni a helyzetet.

2023. júl. 12. 10:18
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem amiatt érzed ezt, mert kiderült valami, kvázi titok, amiről eddig rajtad kívül mindenki tudott. Érthető, hogy emiatt összekuszálódtak az érzéseid, de ezt fel fogod tudni dolgozni.

Az örökbefogadó szüleid TÉGED akartak, TÉGED akartak felnevelni. Szeretnek, gondoskodnak rólad. Ahogy te is szereted őket. Ezen ez a hír sem változtat semmit.

Nekik ez most ugyanolyan nehéz, mint neked.

Remélem megnyugszol és az életetek mehet tovább.

2023. júl. 12. 10:27
 5/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy kire mire, vagy mièrt haragszom. Vagy hogy egyáltalán belül mit èrzek. Kavarog bennem minden, ès most jobb egy kicsit egyedül, távol mindentől. Nem megszökni akarok, csak egy kis csendent, magányt.
2023. júl. 12. 10:35
 6/9 anonim ***** válasza:
76%
5: szerintem magára a helyzetre haragszol, hogy a szüleid nem a biológiai szüleid és csalódott vagy, hogy amiben idáig hittél, az nem az, az nem úgy van- ez természetes. Nyugodtan vonulj el, de azért ne maradj ki túl sokáig, mert a jelenlegi szüleid aggódni fognak érted!
2023. júl. 12. 10:43
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Haragot tartani semmiképp se ajánlott.
2023. júl. 12. 16:41
 8/9 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem szimplán azért haragszol, mert x éven át hazudtak neked.

Nekem is van olyan barátnőm, akit örökbe fogadtak, kiskorától kezdve mind tudtuk, ő is, de azt mondta, hogyha így kamaszként közölték volna vele, akkor biztosan haragudott volna rájuk, mert nem voltak vele őszinték.

2023. júl. 13. 08:01
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Mi újság Veled? Jobban vagy?
2023. dec. 16. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!