Lelépjek csak úgy?

Figyelt kérdés
Szval 18 éves vagyok és idén érettségiztem, egyetemre készülök. A sok tanulás utàn úgy gondoltam az idei nyaram végre tökéletes lesz, ám mint minden évben idèn sem szàmoltam a szüleimmel. Elvárják tőlem hogy egész nyáron itthon legyek és takarítsam a házat,nekik segítsek. Nem is lenne ezzel baj ha emellett kimozdulhaznék. Kb 2x találkoztam eddig barátokkal és mikor ma megakartam kérni őket hogy pár nap múlva engedjenek el egy újabb találkozóra azt mondták az idei nyáron ez már elég volt és hogy gyerekkorukban ők is mindig otthon voltak ennyi idősen ezért inkàbb segítsek nekik takarítani. Augusztusba dolgozni szeretnék tehát nem arról van szó hogy lusta vagyok vagy ilyesmi szimplán túl szigorúak a szüleim. Ma is olvasni akartam, mert ahhoz legalább egyedül is elèg vagyok de anyukám közölte velem hogy ő egész nap dolgozott és nem akarja azt látni hogy én nekem ennyi szabad időm van ezért inkább menjek el a szobámba hogy ne is lásson. Már sokszor elgondolkoztam rajta hogy csak fogom magam és lelépek azonban a testvérem egyedül lenne így itthon (ő még csak 10 éves és fél egyedül maradni)ezért ezt nem tudom hogy megmerjem e ezt ugrani, meg aztán gondolnom kell arra is hogyha egyszer ezt megteszem és lelépek egy napra utána milyen következmènyei lehetnek. Vagy szerintetek mit kellene tennem ebbe a helyzetbe? Szeretem a szüleimet de ez tényleg kibírhatatlan
2023. júl. 11. 23:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Vannak családok (ma is nagyon sokan), ahol a régi elvek szerint arra rendezkednek be, hogy a gyerek házasságkötéséig gyerek marad és a szülei parancsait követi, az ő beosztásuk szerint él.

A világ változik, a szüleid pedig nem követik ezt. Végy egy nagy levegőt és mondd el, hogy vannak más feladatok is a házi munkán, a kerten és a szüleid által előírt kötelességeiden kívül. A kis tesó pesztrálása viszont nem a te felelősséged.

2023. júl. 12. 08:23
 12/14 A kérdező kommentje:
Egy kisvárosban élek, igazából úgy döntöttem beszélek velük és ha nem használ akkor megfigyelem hogy melyik nap van itthon anyukám vagy apukám és úgy "lépek le" hogy tudjàk hogy hova megyek mikor jövök, plusz a tesóm is biztonságba lesz
2023. júl. 12. 09:13
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
A 10 éves gyermek felügyeletének biztosítása a szülők feladata, ez tény kedves utolsó. Viszont, ha a szülők úgy tudják, hogy felügyelve van, azaz úgy tudják, hogy a lány vigyáz rá, de közben lelép és magára hagyja a gyermeket, az nem a szülők hibája lesz, hanem aki lelépett szó nélkül.
2023. júl. 12. 22:16
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

18 éves vagy, azt csinálsz amit akarsz, szóval olyan nincs ,hogy nem engednek el valahova.

Azonban azt nem értem, hogy a testvéredet miért félted? Mármint értem, hogy szereted, de a felügyeletére gondoltam. Te a testvére vagy, nem a szülője, szóval nem a te feladatod az ő felügyelete. Ha akkor lépsz le, ha nem te vigyázol rá, semmi baja nem lesz.

2023. júl. 13. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!