Lelépjek csak úgy?

Figyelt kérdés
Szval 18 éves vagyok és idén érettségiztem, egyetemre készülök. A sok tanulás utàn úgy gondoltam az idei nyaram végre tökéletes lesz, ám mint minden évben idèn sem szàmoltam a szüleimmel. Elvárják tőlem hogy egész nyáron itthon legyek és takarítsam a házat,nekik segítsek. Nem is lenne ezzel baj ha emellett kimozdulhaznék. Kb 2x találkoztam eddig barátokkal és mikor ma megakartam kérni őket hogy pár nap múlva engedjenek el egy újabb találkozóra azt mondták az idei nyáron ez már elég volt és hogy gyerekkorukban ők is mindig otthon voltak ennyi idősen ezért inkàbb segítsek nekik takarítani. Augusztusba dolgozni szeretnék tehát nem arról van szó hogy lusta vagyok vagy ilyesmi szimplán túl szigorúak a szüleim. Ma is olvasni akartam, mert ahhoz legalább egyedül is elèg vagyok de anyukám közölte velem hogy ő egész nap dolgozott és nem akarja azt látni hogy én nekem ennyi szabad időm van ezért inkább menjek el a szobámba hogy ne is lásson. Már sokszor elgondolkoztam rajta hogy csak fogom magam és lelépek azonban a testvérem egyedül lenne így itthon (ő még csak 10 éves és fél egyedül maradni)ezért ezt nem tudom hogy megmerjem e ezt ugrani, meg aztán gondolnom kell arra is hogyha egyszer ezt megteszem és lelépek egy napra utána milyen következmènyei lehetnek. Vagy szerintetek mit kellene tennem ebbe a helyzetbe? Szeretem a szüleimet de ez tényleg kibírhatatlan
2023. júl. 11. 23:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem, ha a lelépést fontolod ebben a helyzetben, akkor az nem lesz szerencsés. Ha így állnak hozzá, tuti balhé lesz belőle. Ráadásul a 10 éves testvéredet nem szabad egyedül hagynod, mert bàrmi történhet. Pl. Felgyújtja a házat és meghal, egy életre nem bocsátod meg magadnak. Ha le akarsz lépni, felügyeletet biztosíts a testvérednek. Aztán ha te elmész, azért fontold meg, nehogy utána azt mondják, hogy vissza se kell jönni. Ha elmész, akkor ne szó nélkül menj el, mert akkor aggódni fognak, hogy bajod esett. Szólj, írj levelet, hogy egy napra leléptél és ne vedd fel a telefont. Nehogy rendőrökkel kerestessenek. Összességében én azt gondolom, hogy meg kell próbálni beszélni velük. Ha annyira szeretnéd a munkát, mondd H kell a pénz stb. Ez a lelépés dolog szerintem nem megoldás, csak olaj a tűzre.
2023. júl. 11. 23:22
 2/14 A kérdező kommentje:
Nem valószínű hogy egyáltalán megmerném lépni ezt a lelépős dolgot, csak tényleg valamit tenni akarok ez ellen az egész ellen. Beszélni próbáltam ma is velük, higgadtan nyugodtan de nme vesznek komolyan, kb mintha 13-15 éves lennék úgy érzem magam
2023. júl. 11. 23:27
 3/14 anonim ***** válasza:
90%

Idióták a szüleid pont mint az enyémek voltak. Ha nincs pénzed, hova mennél?

Amúgy meg mi ez a "nem engednek el barátokkal?"

Felnőtt ember vagy jogilag is ha betöltötted a 18-at, úgyhogy nem értem.

Én ilyen koromban és ilyen helyzetben csak annyit mondtam, csá, majd jövök. Azt' húztam barátokkal talizni. Ez 30 éve volt azt hittem kikoptak már ez az idióta szülő generáció de csak nem.

2023. júl. 11. 23:29
 4/14 anonim ***** válasza:
89%

A szüleid gyerekként kezelnek, ami nem egészséges. Eleve 18 felett már nem szabhatják meg, mit csinálsz a szabadidődben, kivel mennyit találkozol, stb. Egyedül arra kell valóban ügyelned, hogy a 10 éves gyerek ne maradjon felügyelet nélkül, de azon kívül oda mész, ahova akarsz.

Amúgy a tesódnak a szüleid a gondviselői, nekik kell elsősorban vigyázniuk rá, valamint megszervezni a felügyeletét (ami nem azt jelenti, hogy téged kell kényszeríteni a felügyeletre).

El is költözhetsz, ha akarsz és van rá fedezet. Nem akadályozhatják meg.

2023. júl. 11. 23:43
 5/14 anonim ***** válasza:
21%
Köszi a lepontozást. Eskü direkt rossz tanácsokat fogok adni ezután mindenkinek, ha úgyis le vagyok pontozva. :) Az ember segíteni akar, őszinte, jó tanácsokkal és le vagyok értékelve, hihetetlenek az emberek.
2023. júl. 12. 00:23
 6/14 anonim válasza:
100%
Szerintem teljesen jogos lenne, ha fognád magad és bejelented, hogy elmész otthonról és majd jössz valamikor. Ha már többször megpróbáltál higgadtan beszélni velük és nem működik, akkor drasztikusabb lépéseket kell tenni, mert nem fog semmi változni. Pár órába nem fognak belehalni nélküled.
2023. júl. 12. 00:33
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Megteheted hogy lelépsz, csak kérdés utána engednék-e hogy mégis hazmenj ha ugy alakul.
2023. júl. 12. 01:54
 8/14 Thispain ***** válasza:
100%
Ha valamelyik barátoddal lebeszéled, hogy megszállsz nála vészhelyzet esetén, úgy megteheted.
2023. júl. 12. 03:34
 9/14 anonim ***** válasza:
30%
Melyik nemhez tartozol? Budapesten élsz, vagy vidéki városban?
2023. júl. 12. 06:09
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Ráadásul a 10 éves testvéredet nem szabad egyedül hagynod, mert bàrmi történhet. - ez nem a kérdező problémája, és nem az ő dolga felügyelni a testvérét, már bocs.

A szülők dolga megoldani ezt, ugyanis nem a kérdezőé a gyerek.

Kérdező: csak így minden nélkül ne lépj le, mert irtó ciki, amikor vissza kell kuncsorogni magad, különben éhen halnál.

Keress munkát, menj el dolgozni - akkor is, ha a szüleid ellene vannak -, hogy legyen pénzed! Aztán mehetsz pl egy jóbarátodhoz, akiről tudod, hogy biztosan befogad 1-2 hónapra, míg találsz társas albérletet.

2023. júl. 12. 07:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!