Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gondolkodtatok már azon hogy...

Gondolkodtatok már azon hogy mi lehet a közösségi médiára kirakott tökéletes családi fotók mögött?

Figyelt kérdés
A képeken mindenki tökéletesnek mutatja magát, meg látszólag mindenki nagyon szereti egymást, de valahogy nem hiszem hogy a hétköznapokban is minden ennyire rózsaszín.
2023. júl. 11. 13:09
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
43%

Nem. Sokkal fontosabb dolgokon gondolkodom, mint sem h Marika miért tett ki vigyorgós fotót.

Hát mégis milyet rakjon ki? Amin véresre verte az ura?

Vagy amin a gyerekeivel ordít??

Nem kell ezen túl sokat agyalni.

Lehet a nyomorult életében már évek óta ez a legjobb pillanat és szerette volna megosztani az ismetőseivel.

2023. júl. 11. 13:56
 12/27 anonim ***** válasza:
56%
A közösségi média eleve arra van kitalálva, hogy kirakatba helyezd az életed és az általános morális keretek fölé reprezentáld a saját életedmódodat és képességeidet (aminek persze egyik szereplő sem tud a valóságban megfelelni)- nem más ez, mint egy álszent veretés, amivel többnyire prosztó megalomán emberek tömegei igyekeznek önigazolásra (és pénzre, népszerűségre- aka figyelemre-) szert tenni és így olyan szociális statusquo-hoz jutni, amelyet ők a saját maguk számára idealizálnak. A valóságban az a helyzet, hogy az egészséges pszichéjű személyek nem szeretnének semmiféleképpen pozícióban mások fölé emelkedni. Nem a társadalmi pozíció alapján találnak értéket az egzisztenciális (önmegvalósító) törekvéseikben és az egyén-környezet kapcsolati dinamikába ágyazva nem mások elé megvetett kirakatban igazgatják/szerkesztgetik a trendnek megfelelően az életüket- hanem az aktuális, természetes élettereikben, saját kézzel fogható közösségeikben élik azt- közizléstől függetlenül. Bár a fogyasztói társadalom ellenére is, az offline életre való természetes igény evobio determináltságú, az erre való késztetés (szándék, szokás, motiváció) már általában intelligencia kérdése. A környezetvédelemmel is kb ugyanez a szitu: el lehet influencerkedni, hogy mennyire ökomind vagy amíg megy a kamera, vagy amíg éppen van az a tuti szabad 10 perced, hogy komposztálj a mikrokonyhádban- aztán előbb-utóbb csak kiderül, hogy a felvett szokások és trendek a valós identifikációhoz kevesek, s max csak arra alkalmasak, hogy a természetvédelmi szemlélet úgy alakuljon ki benned, mint aki valójában nem a környezeti diverzitás hanyatlásáért, hanem az azzal együttjáró saját életének, szükségleteinek feltételezett veszteségei miatt lesz ökoaggodalmaskodó és amolyan ökotudato. Ezt is ellehet adni mindenféle zöld taggel, de a felszín mögött ebben az esetben is ugyanolyan olcsó egosystem operation pörög, mint a perfect-precious deeplovingtól szétcringelt social platform instasztorikon- nem hiába giga boldogtalan a ma élő népesség jelentős hányada- látszat terekben, látszat életet él, látszat elvek szerint, látszat embereknek. Belül meg a nagy zero- aztán pszichológus helyett coachoz jut el esetleg hisztériázni, nehogy véletlenül valid önismeretre tegyen szert. Szopizzák inkább fel a hedonisztikus ,,mert megérdemled" populáris maszlaggal, hagy legyen mégtovább aztán mindenféle social platformon piacképes. Egyébként a közösségi média helyett korábban meg kötelező közösségi terek voltak- családi ünnepek, nyitott szertartások (ált. szakrális)>> ahol ugyanígy kirakatozták in live az embereket- és már az is rendkívül fals, szánalmas és erodáló volt, szóval volt honnan átvinni a mintát.
2023. júl. 11. 14:11
 13/27 anonim ***** válasza:
87%
Konkrétan a legtöbbnél ismerem a valóságot is.
2023. júl. 11. 14:13
 14/27 A kérdező kommentje:

Én csak azért gondolkodtam el ezen is, mert én nem rakok ki semmit, nincs is facebookom sem, de a párom facebookjan látok csomó családi fotót, ezek az emberek általában hetente posztolnak, mintha valamiféle megfelelési kényszerük lenne, hogy meg kell mutatni, mennyire jó nekik.

De nyilvan egyébként semmi más dolgon nem szoktam gondolkodni, igazából egy majom cintányérozik a fejemben. Még jó hogy én ne ítélkezzek, de rólam egy kérdés alapján ítéletet mondtok :D

Ja egyébként én is ismerek olyan családot, akik totál mást mutatnak face-en, mint amilyen a valóság, de én egyedül csak őket ismerem közülük.

2023. júl. 11. 14:30
 15/27 anonim ***** válasza:
16%

És ez neked miért is fáj? Irigykedsz?

Ha meg valaki nyaralós képet tesz ki azon csámcsogsz, mert hát te tudod h amúgy meg carul keres.

Ez a pletyka egy fokozata. Nincs kivel kibeszélni, ezért kiírod egy anonim oldalra hogy milyen képmutatóak az emberek.

Nahát! Döbbenet! Hogy ez neked csak most esett még le

Ez a " nekem amúgy nincs, de a páromén látom....." duma, ritka szánalmas 😂

2023. júl. 11. 14:40
 16/27 anonim ***** válasza:
83%
Qrvára nem érdekel
2023. júl. 11. 14:42
 17/27 anonim ***** válasza:
31%

Aggódnék magam miatt, ha ilyen gondolataim támadnának.

Vannak gondjaim, de ennyire azért nem vagyok megkereseredve, hogy másoknak rosszat vízionáljak.

2023. júl. 11. 14:44
 18/27 A kérdező kommentje:

Miért akarnék rosszat nekik?

Ezek számomra ismeretlen emberek, csak elgondolkodtam milyen életük lehet, ha már van egy konkrét család akikről pontosan tudom hogy nem olyan mint amilyet mutatnak.

Nem baj hogy szánalmas szöveg, az itt válaszolók felét nem érdekli ez a téma, mert nincs facebookja. Nekem sincs, de valóban érdekel ez a képmutatás téma, és hogy mi szükség rá hogy kifelé mutassuk az életünket.

2023. júl. 11. 14:57
 19/27 anonim ***** válasza:
29%
Legalább virtuálisan éljék meg az amit szeretnének.
2023. júl. 11. 15:00
 20/27 A kérdező kommentje:

Amúgy instagramom az van, 10en pár emberrel tartom is ott a kapcsolatot, szóval egyáltalán nem zárkózom el a közösségi médiától.

Ott is néha bedob nekem totál ismeretlen embereket, de azok ilyen influenszerkedo kamuk, már messziről látszik. Az egy másik jelenség, nem is érdekel, mert ordít, hogy nem igazi.

2023. júl. 11. 15:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!