Hogy vágjak jó képet anyám új pasijához, aki miatt otthagyta apámat?
Gondolj arra, hogy neked is az az érdeked, ha nincs feszültség és egyáltalán nem biztos, hogy annakidején nem apád kezdte el a félrelépést. Anyukádnak ez a döntése nem történhetett ok nélkül.
Apukáddal élsz?
Jobb lenne, ha a szüleid boldogtalanságban élik le egymással az egész életüket? Aztán majd 70 évesen jönnek rá, hogy mekkora hibát követtek el és elmúlt az egész életük már? Így legalább volt esélyük újra boldog kapcsolatra.
Ez elég önző hozzáállás. Te maradnál egy kapcsolatban, ami nem jó, boldogtalan, mert másnak úgy kényelmes?
Ha apukád olyan jó fej, miért nem vállalta, hogy vele élj?
Ha anyukád szeret annyira, hogy vállalta, hogy vele élj, akkor te cserében miért nem vagy vele megértő?
Mi a baj az új pasival, gonosz, bunkó, vagy csak nem szimpatikus?
Nem tudom hany eves vagy, gyerekkent ez nekem nagyon erzekeny tema volt, mindenaron azt akartam, hogy a szuleim egyutt maradjanak.
most, felnottkent, egy lehetseges valas kuszoben ugy gondolom, hogy ez az o dolguk, barmennyire is fajo ez a gyereknek.
egy dolgot tehetsz: tamogatod anyukadat, ha ugy latod, hogy boldog.
ez nem jelenti azt, hogy elarulnad apukadat, egyszeruen csak haragudni nem segitunk senkinek.
ha ok igy dontottek, akkor sajnos nem tehetsz mast, mint elfogadod a dontesuket.
valszeg nem a 2. apukadat latja az uj pasiban, egyszeruen csak szeretne boldog lenni, ami valoszinuleg apukaddal nem ment - kulonben nem valtak volna el.
Fordítva ülsz a lovon. Nem a pasi miatt hagyta ott apádat, hanem mert már nem szerette, és nem akart vele együtt élni. Ez anyád döntése volt, ha nem akart volna menni, akkor sem lehetett volna vinni, ha lefizetik. Ebben a tudatban barátkozz össze a pasassal, mert ő semmiről nem tehet, mert az, hogy szereti anyádat, anyád pedig szintén belé szeretett, nem egy hiba.
Persze megértem, hogy ez most nagyon nehéz neked, de kicsit tedd helyre a gondolatokat a fejedben először, aztán kezdj barátkozni a gondolattal, hogy igen, itt van az életetekben ez az új ember. Anyád viszont végre boldog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!