Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van aki nek az anyukája...

Van aki nek az anyukája folyton ezzel jön?

Figyelt kérdés
Barátnőm múltkor azzal panaszkodott hogy az anyja sokszor felhozza neki hogy 10 év kapcsolat után illene már annak a fiúnak megkérnie a kezed, lassan 30 vagy mikor lesz már unoka stb.Legutobb nekem is panaszkodott az anyja( bnőm akkor nemvolt jelen) Ennyire zavarja az anyját? Mikor én bejelentettem h megkérték a kezem az anyja úgy tett hát jányom nektek is illene már.Most babát várok, kitudja mivel jön majd az anyja ha bejelentem.Nekem anya sosem bontogatta ezt a témát hogy na mikor lesz gyerek.Elvagyok jegyezve, az esküvővel se zaklat.Mondjuk ez így lenne rendjén.

2023. júl. 9. 22:35
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
86%

Az első kommentek erősen elszomorítanak. Miért lenne kötelező x év után házasodni? Vannak, akik nem látják szükségesnek és leélnek boldogan egymás mellett évtizedeket papír nélkül, mi ebben a baj (nyilván ha mindkét fél így akarja)? Én speciál házasság párti vagyok, de 1-2 év után magának az Atyaúristennek se mondanék igent, baromi gyors.

A gyerekvállaláshoz meg végképp semmi köze a szülőnek. Egy pár gyereket vállal, nem pedig unokát. Ha nem akarnak, nem akarnak, nem tartoznak magyarázattal senkinek.

Észre kéne vennie magát sok szülőnek, hogy a 'gyerek' az egy különálló személy, saját élettel, szabadakarattal, nem pedig egy Moncsicsi, akivel úgy babáznak, ahogy kedvük tartja.

2023. júl. 10. 00:48
 12/37 anonim ***** válasza:
72%

Egy időben egy barátomat (férfi) noszogatták így a szülei, aztán ők eléjük álltak és megmondták nekik kerek-perec, hogy nem lesz házasság, mert ők így is szeretik egymást és jól megvannak. Ez jó pár éve történt, azóta is együtt vannak töretlenül és már babát várnak. Úgy vettem észre, hogy ez általában az idősebb, régi vágású szülőknél szokott előjönni.

1-2 év arra talán elég, hogy megtapasztalják egymást a felek, képesek lesznek-e együtt tölteni adott esetben akár egész hátralévő életüket. Pont az ilyen siettetett/erőltetett házasságok zárulnak legtöbb esetben kudarccal.

Van, aki nem is szeretne házasodni egyáltalán. Van olyan rokonom, aki házasság nélkül van együtt 12 éve a párjával és most várják második gyereküket. Köszönik megvannak. Nem kötelező házasnak lenni ahhoz, hogy szeressen valakit az ember, vagy gyereket vállaljon vele. Egy egészséges párkapcsolatban ezeket a dolgokat megbeszélik a felek és megoldják együtt. Azt is ha zavarja őket, hogy nem jegyzi el őket a párjuk, meg azt is ha gyereket akarnak. Lehet, hogy a szülő szeretne már unokázni, de ha az illető még nem akar gyereket, akkor nem fognak unokázni ha megszakadnak sem és ez teljes mértékben az adott pár döntése kell, hogy legyen szerintem.

2023. júl. 10. 01:02
 13/37 A kérdező kommentje:
1es megtapsollak.Tehát itt rólam írsz.Hogy házasság elött csinál gyereket..Képzeld nem muszály házasnak lenni ahhoz hogy gyereker vállalj. Házat építünk nyilván most erre szánjuk a pénzünk illetve a gyerekvállalásra.8éve élek boldogan házasság nélkül. 11 és 12 es egyet értek.
2023. júl. 10. 07:21
 14/37 anonim ***** válasza:
15%
Az én anyám nem jött folyton ezzel, mert a férjem már másfél hónap után megkérte a kezem és nem sokkal később el is vett. Ha 10 évet kellene várni erre, akkor...hát várjon annyit a radai háromlábú rosseb.
2023. júl. 10. 07:56
 15/37 anonim ***** válasza:
23%

"1-2 év arra talán elég, hogy megtapasztalják egymást a felek, képesek lesznek-e együtt tölteni adott esetben akár egész hátralévő életüket. Pont az ilyen siettetett/erőltetett házasságok zárulnak legtöbb esetben kudarccal."

Lóf+szt. Pont az ilyen hozzád hasonló óvatoskodó, valójában csak simlis és valójában a másikat nem szerető, jobbra várakozó alakok várnak 1000 évig.

2023. júl. 10. 07:59
 16/37 anonim ***** válasza:
89%

"Pont az ilyen hozzád hasonló óvatoskodó, valójában csak simlis és valójában a másikat nem szerető, jobbra várakozó alakok várnak 1000 évig."

Jól teszik.

2023. júl. 10. 10:22
 17/37 anonim ***** válasza:
88%

10 éve együtt élünk, nem volt és nem is lesz lánykérés.

A legtöbb barátnőm 2-3 éven belül házasodott, és abból már 3-an elváltak, a negyedik még küzd, de vszeg ők is szétmennek.

Egyébként meg senkinek semmi köze a házassághoz vagy a gyerekekhez - nálunk is ezt tolja a rokonság, őszintén: hol érdekel??? :D

2023. júl. 10. 10:22
 18/37 anonim ***** válasza:
88%

15-ös, óvatoskodok, amiért nem házasodok 1-2 éven belül? Ja, végülis az exem az együttélésünk 4. évében erőszakoskodott velem.

Ha akkor már házasok lettünk volna, még a válással így szívhatnék.

Így egyszerűen csak összepakoltam, és léptem.

Ezek után meg főleg nem fogadok egy gyűrűt 2-3 év együttélés után SEM, mert NEM ELÉG ennyi idő kiismerni a másikat. Ez tény.

2023. júl. 10. 10:26
 19/37 anonim ***** válasza:
82%
Jézus, milyen válaszok érkeztek. Ezért lesz ez az ország mindig Európa szemétdombja. 2023-ban ott tartunk, hogy egyesek szerint a házzasságtól jó egy kapcsolat. Értelmes nő nem ragaszkodik hozzá, azt a pénzt fontosabb dolgokra is el lehet költeni, és aki jónak érzi a kapcsolatát, annak nincs késztetése arra hogy parádézzon vele.
2023. júl. 10. 10:34
 20/37 anonim ***** válasza:
85%
15ös pont az ilyenek miatt mint te ilyen magas az elválasok aránya. Ahelyett, hogy vennék az időt és normálisan megismerjék egymást az emberek elhamarkodott döntéseket hoznak és akárkivel is összeházasodnak…
2023. júl. 10. 11:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!