Barátom anyukája folyton beszól ezért, mit lehet tenni? Mit mondjak ezeken kívül?
Fiatalkori akném van/volt, tinikorban kezdődött (örökölt de idővel elmúlt anyukámnak is és a tesómnak is), eredményesen kezeltettem, kezelem, így havonta 1-2 pöttyöm van már csak a ciklus elején, ami szerintem természetes nőknél hogy csak gombostű fej méretűek, 22 vagyok. A nőgyógyász és a bőrdoki is hatalmas előrelépésként tekint a kezdetekhez képest (régen hatalmas duzzanatok voltak, mindig naponta jöttek ki és sok), azt mondták ennyi már mindenkinél előfordul. De tényleg nem fájnak, megsárgul és elmúlik...
Akárhányszor találkozunk anyukája egyből kinevet hogy jajj már megint van rajtad egy patti és elkezd találgatni hogy biztos erre meg arra vagyok allergiás, mert neki sose volt pattanása... ezt meg azt csináljak (mindezt nevetve vagy leszólva) és hiába mondom neki hogy a fejem tetejére állhatok is lesz egy-egy havonta. Ezek már csak picik, amik picit pirosak, de mivel hófehér a bőröm, így látszik közelről. Alapozni akkor szoktam ha tényleg megyek valahová, mert jót tesz neki a levegő, nem szoktam, főleg hétvégén, elég hétköznap melóba, örülök ha nem kell... az évek alatt sokáig kellett mindig.
Elég rosszul esik, mert egyrészt nem tudok ellene mit tenni, másrészt hogy folyton megpróbál kioktatni, amikor ott alszom és meghallja hogy kijövök reggel a szobából egyből ő is jön (ilyenkor nincs rajtam smink és akkor egyből)... mivel ez max pár napig látszik, amikor meg szép, akkor nem szól semmit.
Mond meg neki egyszer határozottan, őszintén, a barátod jelenlétében hogy téged nagyon zavar és bánt, hogy minden alkalommal szóvá teszi.
Ha nem változik, ne menj hozzájuk azon a pár napon.
Barátod hogy reagál?
Ő már rászólt, hogy hagyjon már békén, szép az arcom, az az 1 meg nem a világvége havonta 1x.
Igyekszem amúgy nem menni, csak ha mégis úgy alakul, garantáltan nem hagyja ki. Sokszor akkor nevet a képembe amikor a barátom nem hallja.
25 vagyok, nem volt akném, simán csak pattanásaim. A mai napig jönnek ki rajtam vörös dögök a ciklustól függően. Sőt, mondok meglepőt. Párom 30, férfi és néha ő is pattanásos lesz, pedig már nem kamasz.. :)
Simán ne foglalkozz vele, magasról tegyél rá. Te tudod honnan indultál és most ahhoz képest mennyivel jobb a helyzet. Inkább örülj ennek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!