Folyton kiszúrnak velünk, mert türelmetlenek, kezd elegem lenni! Mit tegyek?
Tudják a címünket és hogy én otthonról dolgozok, tehát elég sokat vagyok tényleg itthon ezért én szoktam a netes rendelős dolgokat is intézni meg átvenni.
Jó indulatú vagyok és segítettem rendelni (utánvétes szóval még pénzt se buknak) alkatrészt nekik. De 5x megkérdeztem hogy biztos kell, igen, oké, megrendeltem. Azért a netes rendelések szerintem ti is tudjátok hogy munkanapokban van mérve és nem mindig 1-2 nap hanem 1-2 hét. Nos eltelt 5 munkanap, ebbe volt hétvége ugye ami miatt többnek tűnik de a lényeg hogy kiakadtak hogy mennyi idő és így már nem kell. Megérteném esetleg ha ki lenne előre fizetve vagy sürgős lenne. De nem! Csak szimplán nem tudnak várni! Azóta engem basztatnak hogy mi van már (beszélni természetesen nem akarnak az áruházzal mivel én nem tudok, nem tudom igazolni magam - férfi névre lett rendelve).Neki nem kell haptákba állnia, átvenni se semmi...
Ezt egyszer már eljátszották, akkor a saját rendelésünkbe vettük be az övékét is ami kellett, de mivel külföldről jött ezért 1 hónap is volt, 2 hét után: nem kell már inkább.
Ez van akkor is ha megkérik a páromat hogy az autójukhoz kell időpont ahhoz a szerelőhöz akihez mi is járunk, oké párom kért időpontot és csesztek elmenni mert 1000Ft-tal drágább mint amit ő neten szerelő megnézett. Először mi is ott voltunk, akkor meg ki voltak akadva hogy nekünk miért jár kedvezmény nekik meg nem. Aki sokszor megy, annak jár egy idő után stb.
Meg ugye előfordulhat hogy elkeveredik a dolog, ilyenkor fel kell emelni a telefont és megkérdezni. De mivel nekem csak a címem van ott de a név nem az enyém... ez már nem megy nekik.
Legközelebb csak ez lesz.
Korábban viszont a fiuk nevére rendeltek maguknak hozzánk...
Amit kihoznak mondd meg a szállítóknak hogy
1. Nem rendeltetek semmit, vigyék innen vagy
2. Ez rossz cím, te tudod ez kié és megadod az ő címűket.
3. Ők épp most költöztek, úgyszint megadod aa címüket.
4. Átveszed és elmész hozzájuk, odaadod a csomagot, azt mondod ingyen, aztaán mégis elkéered az árát. (Bár ez nem biztonságos!)
5. Elviszed hozzájuk aa csomagot és megmondod hogy utoljára csinálták ezt, legközelebb pedig feljelented őket.
6. Elköltöztök.
Remélem segítettem. :)
De ugyanezt csinálják nagyon sok mindenben, pl ezért nem tud egyikőjük se lefogyni mert azonnal akarják.
Anyós elkérte anyum diétáját meg hogy mit csinál (anyum 3 gyerek után is 60kg...) ők 100kg felett vannak, mert nem mozognak és egészségtelenül esznek. Kb 3 napig csinálta anyum diétáját meg mozgott majd megmondta hogy ez szart se ér nem fogy...
Fel lehet ilyenért? :O
Amúgy igen, nem tudtam hogy így el lehet állni ezektől. Nem szoktam ilyet csak azért :D hisz valamit azért veszek mert kell és max cseréltetni szoktam ha kell és telefonon intézem a dolgaimat.
Az a baj, hogy azzal, hogy nem veszed át, nem anyósékkal szúrsz ki, hanem a webáruházzal, ugyanis nemcsak a szállítási költséget bukja, de a visszaszállítást is rajta hajtja be a futárcég. Még az is lehet, hogy a végén ti kaptok fizetési meghagyást szerződésszegés miatt, mert ugye a netes rendelés szerződésnek minősül. De az a minimum, hogy az átvert webáruházak feketelistára tesznek, és többet nem fogadnak rendelést erről a címről. (Mi is üzemeltettünk webáruházat, mi ezt csináltuk, mert egy-egy át nem vett csomag több ezer forintos kárt okoz.)
Az a legtisztább, ha leültök az anyósékkal, és ezt megbeszélitek normálisan. Ne rendeljenek a nevetekben, mert törvényellenes (ha nagyon eldurvul a helyzet, IP-cím alapján lehet bizonyítani, hogy ők voltak), ne mondjanak vissza rendeléseket, mert titeket károsítanak meg vele, ne bízzanak rátok olyan ügyintézéseket, amikből aztán kihátrálnak, mert titeket égetnek le vele. Ha ezt nem veszik figyelembe, nem kell többet rajtuk segíteni, mert nem érdemes a magatok kárára jót tenni velük.
Igen, az a bajom nekem is, hogy én amúgy elég sok webáruházzal állok jó kapcsolatban, ajánlom őket vásárlás után a munkám miatt is, érted. Aztán meg elmagyarázni hogy nem nekem volt...
Nekem konkrétan a fizetési kötelezettség jutott eszembe, amivel én nem szeretek szórakozni, hisz ha nem fizetnek sokáig terhelés, bíró út stb. mert 10Ezres dolgokról van szó, meg a lista is.
És érted, megkérdezem hogy biztos kell? Boltba nyávognak hogy milyen drága.. neten dejó olcsó, akkor vállalni kell hogy idő. De még ha neki kéne pl arra a napra otthon maradni de nem semmi dolga nem lenne. Egyszer oké meggondolta magát, egyszer velem is megesett hogy időközben meglepett valaki az adott termékkel.
Meg ha késik, emberek dolgoznak mindenhol, semmi sem tökéletes, szólni kell és kérdezni hogy tudnak-e valamit. Én így szoktam.
Velem ezt utoljára játszották el! Csak ne az legyen hogy a mi nevünkkel/címünkkel szórakoznak utána mert otthon vagyok.
A férjed egyébként mit szól ehhez, hogy megrendelik, de nem fizetnek? Ő az összekötő kapocs köztetek, talán ő tudná velük legjobban megbeszélni, hogy ne akarjanak már nektek rosszat...
Nagyon sajnálom amúgy, mert tényleg nem lehet ezzel békés úton mit kezdeni, ha az egyik fél így áll hozzá. :(
Ő nagyon dühös és elmagyarázta hogy ezt így nem lehet, megkérdezte hogy miért? Azt volt a válasz hogy hát ők azt hitték ez 1-2 nap alatt itt van.
Amikor egybe rendeltünk akkor szerencséjükre el tudtuk adni (férfi elektromos borotva). De ezt pl most nem tudnánk mert alkatrész.. kinek kell, főleg hogy szervízekbe viszi akinek van garancia.
Az autósnál ő megmondta hogy soha többé nem kér időpontot, oda megy ahová akar de a nevet se mondja a pasinak, hogy a fia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!