Nagyon nehéz lesz így saját lábamra állni?
22 éves nő vagyok, még otthon lakom a szüleimmel,de nem élősködök rajtuk,dolgozok most éppen 2 munkahelyen egyszerre,és egyetemen tanulok. Sajnos még egy diploma sem sikerült,de nem mennék bele,hogy miért. Nagyon sokat kínlódok,az egyetemen tartom a stabil 4.5ös átlagot, hozzáteszem hogy már-ár túlzottan is maximalista vagyok.
Nem olyan családból származom,akit tudnának támogatni,és párkapcsolatom sincs. Néha annyira elszomorít,hogy mig más csoporttarsaimnak a szülők simán albérletet fizetnek,telefont mindent vesznek,én meg ennyit gürcölök,és néha értelmét sem látom. Néha annyira irigylem ,hogy más ilyen lazán tudja venni a tanulást,mert konkrétan kijelentik,hogy nekik az ösztöndíjra sincs szükségük,én meg azért is tanulok ennyit,hogy legyen.A másik meg,hogy egy csomó velem egyidős ismerősöm már férjhez megy,gyereket szül stb. Hálás vagyok egyébként azért amim van,a szüleimért különösen. Bármikor amikor besegítenék nekik anyagilag, nem fogadják el,mert mindig azt mondják,hogy amiért megdolgoztam,az az enyém...csak néha ilyen mélyponton vagyok,mert úgy érzem,sose fog megtérülni ez a sok szenvedés.
Szia!
Sablon, de ne foglalkozz a külvilággal ... szakváltás miatt 7.5 (!!!) évig jártam egyetemre, küszködtem a párkapcsolatokban, ide-oda dobált az élet. Úgy kezdtem el az egyetemet, hogy anyukám megmondta hogy neki nem lesz arra kerete hogy engem támogasson. Ösztöndíjakat lestem, dolgoztam, félretettem amit tudtam. Két helyen dolgoztam egyetem és gyakorlat mellett. fizettem magamnak a kolit, később az albérletet. Aztán beütött a gebasz, ki kellett fizetnem egy félévet, plusz elvették az addigi gyakorlat alatt járó ösztöndíjat.
Diplomaosztó előtt a terhes barátnőm közölte velem, hogy ne bánkódjak, nekem is lesz nemsokára gyerekem csak túl éretlen vagyok hozzá... gondolom nem kell mondani, hogy mennyire padlóra küldött.
most 28 éves vagyok, 5 hónapja dolgozom, házas vagyok és hamarosan babát is szeretnénk :)
Szóval, a sok rizsa után: fel a fejjel, a gürizésnek is meg lesz az eredménye. Egy pöccintés alatt változhat az életed. A sors majd meghozza mindenkinek amiért megdolgozik, csak néha egy kicsit többet kell rá várni. Én ebben hiszek, és tudom hogy sok embernek marhaság, de ha nem hiszel semmiben még nehezebb kitartani :)
Kérdező, jó szívvel ajánlom neked Atis nevű kedves youtuberünk Tanulom Magam csatornájának ezen videóját. Nekem is sokat segített. 🥰 26N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!