Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nagyon nehéz lesz így saját...

Nagyon nehéz lesz így saját lábamra állni?

Figyelt kérdés

22 éves nő vagyok, még otthon lakom a szüleimmel,de nem élősködök rajtuk,dolgozok most éppen 2 munkahelyen egyszerre,és egyetemen tanulok. Sajnos még egy diploma sem sikerült,de nem mennék bele,hogy miért. Nagyon sokat kínlódok,az egyetemen tartom a stabil 4.5ös átlagot, hozzáteszem hogy már-ár túlzottan is maximalista vagyok.

Nem olyan családból származom,akit tudnának támogatni,és párkapcsolatom sincs. Néha annyira elszomorít,hogy mig más csoporttarsaimnak a szülők simán albérletet fizetnek,telefont mindent vesznek,én meg ennyit gürcölök,és néha értelmét sem látom. Néha annyira irigylem ,hogy más ilyen lazán tudja venni a tanulást,mert konkrétan kijelentik,hogy nekik az ösztöndíjra sincs szükségük,én meg azért is tanulok ennyit,hogy legyen.A másik meg,hogy egy csomó velem egyidős ismerősöm már férjhez megy,gyereket szül stb. Hálás vagyok egyébként azért amim van,a szüleimért különösen. Bármikor amikor besegítenék nekik anyagilag, nem fogadják el,mert mindig azt mondják,hogy amiért megdolgoztam,az az enyém...csak néha ilyen mélyponton vagyok,mert úgy érzem,sose fog megtérülni ez a sok szenvedés.

2023. júl. 2. 19:55
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
94%
Én is ennyi idősen repültem ki. Marha nehéz volt kijönni a pénzből. Emlékszem volt egy kolléganőm megtakarítást akart javasolni. Kirohogetem. Ha tudsz tegyél félre minél többet,de ne feledd nem egyedül kell majd lakást venned.lesz egy párod akivel könnyebb lesz minden. Most élvezd amit tudsz légy fiatal és alakul.
2023. júl. 2. 20:42
 12/22 anonim ***** válasza:
8%
😂😂😂 igen persze.. a véletlenek sora..
2023. júl. 2. 20:47
 13/22 A kérdező kommentje:
Elolvastam a kérdést amit küldtél. Én nem beszélnék így a szüleimről sosem, hogy miért nem raknak házat a seggem alá, nem erre akartam kilyukadni a kérdéssel. Ugyanis én megértem azt, hogy miért nem tudnak engem támogatni. Ezek közül az egyik a megromlott egészségi állapot. Nem is lenne képem így számonkérni őket, hogy miért nincs még ház alattam. Úgyhogy en le is zártam ezt.
2023. júl. 2. 20:54
 14/22 anonim ***** válasza:
64%
Akkor innen ugymodn magadra számíthatsz csak igazan.
2023. júl. 2. 21:13
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

dehogy lesz nehéz, keményen dolgozol a jövödért

amint végzel a sulival és találsz olyan munkat ami rendesen fizet a szakmádban már több időd lesz magadra és a magánéletedre

nem lesz itt problemád semmivel se hiszen már most önellátó vagy relatíve

hamarabb vége lesz mint hiszed csak addig is tarts ki

azt meg sose nézd h másnak milye van vagy hol tart az életben, az az ő élete ez meg a tied nem egy cipőben jártok hiszen más emberek vagytok

valaki szerencsés h oda született ahova vagy párkapcsolatban is egyből megtalálja azt amit keres valaki meg épp h eldöcög

csináld amit jónak látsz és a saját tempodban haladj előre

2023. júl. 2. 22:46
 16/22 anonim ***** válasza:
83%
Persze, hogy nehéz lesz, mi nem nehéz ma Magyarországon? De sikerülhet. És persze, hogy vannak, akiknek könnyebb, de gondolj bele, hogy olyanok is vannak, akik általános iskola után azért tanulnak szakmát, mert minél hamarabb muszáj pénzt keresniük. Te legalább egyetemre mehettél, sőt, egy szakváltás is belefért.
2023. júl. 2. 23:09
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Igaziból így, hogy otthon laksz, szerintem nem lehet sok a kiadásod. Tényleg szükséged van év közbeni munkára az egyetem mellett?

Nekem amúgy nem kellett dolgozni egyetem mellett, ez úgy az ötödik félév után inkább hátrány lett, mint előny, mert nem volt túl jó átlagom (talán 4-es, ami nálunk aránylag jónak számított, de nem a legjobbak közt volt) és munka tapasztalatom sem lett.

2023. júl. 3. 05:29
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Neked még jó életed van, bszki :D Én bántalmazó családban nőttem fel, 21 éves korom után egy bőrönddel léptem le VÉGRE a barátomhoz - azóta ex.

Az exem sem épp a legjobb ember volt, szóval lényegében 29 éves koromban találtam rá a rendes boldogságra, addig csak "léteztem".

Amúgy sem verseny, kinek mije van. Nekem semmim nem volt az árvaságin kívül, amikor léptem, se szakma se diploma, semmi, csak érettségi, aztán mégis felépítettem magam.

Nehéz volt, de megérte küzdeni.

2023. júl. 3. 08:32
 19/22 NTBS ***** válasza:
100%

Nem lesz semmi baj.

Teszel érte.

Kicsit tovább tart, de nincs vele baj.

2023. júl. 3. 09:05
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Dehogynem fog megtérülni, nem is olyan soká, ha így folytatod.
2023. júl. 3. 10:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!