Nagyon nehéz lesz így saját lábamra állni?
22 éves nő vagyok, még otthon lakom a szüleimmel,de nem élősködök rajtuk,dolgozok most éppen 2 munkahelyen egyszerre,és egyetemen tanulok. Sajnos még egy diploma sem sikerült,de nem mennék bele,hogy miért. Nagyon sokat kínlódok,az egyetemen tartom a stabil 4.5ös átlagot, hozzáteszem hogy már-ár túlzottan is maximalista vagyok.
Nem olyan családból származom,akit tudnának támogatni,és párkapcsolatom sincs. Néha annyira elszomorít,hogy mig más csoporttarsaimnak a szülők simán albérletet fizetnek,telefont mindent vesznek,én meg ennyit gürcölök,és néha értelmét sem látom. Néha annyira irigylem ,hogy más ilyen lazán tudja venni a tanulást,mert konkrétan kijelentik,hogy nekik az ösztöndíjra sincs szükségük,én meg azért is tanulok ennyit,hogy legyen.A másik meg,hogy egy csomó velem egyidős ismerősöm már férjhez megy,gyereket szül stb. Hálás vagyok egyébként azért amim van,a szüleimért különösen. Bármikor amikor besegítenék nekik anyagilag, nem fogadják el,mert mindig azt mondják,hogy amiért megdolgoztam,az az enyém...csak néha ilyen mélyponton vagyok,mert úgy érzem,sose fog megtérülni ez a sok szenvedés.
Ez nem egy verseny, hogy kinek mi van már X évesen és mi nincs. Mindenki élete egyedi, a sajátod nézd ne hasonlítgasd magad máshoz.
Nem lesz nehéz a saját lábadon megállni, mivel valószínűleg 2 munkahely suli mellett is megy, így merem azt mondani, hogy a felnőtt élet sokkal jobb lesz neked.
Te mindenért megküzdöttél, ezzel sokkal többet kaptál, mint azok, akiknek az ölükbe hullott minden. Te talpont fogsz maradni, bármilyen nehézséget hoz számodra az élet. Hiszen megtanultad megoldani a problémáidat segítség nélkül.
Azok, akik nem küzdöttek meg semmiért nem is lesznek életképesek. Te a jég hátán is meg fogsz tudni élni.
Valóban nem verseny, de ha ilyen hülye gondolataid vannak, ideje lenne felkeresni egy pszichológust. Nem biztos hogy annak jó, akinek a szülei mindent a segge alá tolnak, vagy a te korodban már szülnek.
Te haladj a magad tempójában, ne másra irigykedj!
És persze hogy nem sikerül a diploma, ha két helyen dolgozol. Büfészakon vagy?
Teged ugy tamogatnak, hogy otthon elsz. Gondolj bele, ha ezek mellett meg albit is kene fizetned, az vegkepp halal lenne. Sot, a fizetesedet is megtarthatod, ha jol ertem.
Legyen eleg ennyi egyelore, aztan majd diploma utan jon a tobbi. Azon hiaba keseregsz, hogy mi nincs, ez nem visz elore. A jelenben kell elni, tanulni, a tobbi meg majd jon, ahogy haladsz az eletben.
22 eves vagy, nem 72. Semmirol nem maradtal meg le! Nem feltetlenul elonyos az, ha valaki koran megy ferjhez es koran lesz csaladja. 25 eves korig fejlodik az agy,linkelek neked egy cikket errol.
De amugy meg mindenki ugy eli az eletet, ahogy tudja. Ami masnak mukodik, ha neked meg is lenne ugyanaz ( pl gyerek), nem biztos, hogy megfelelo lenne.
Jaj hagyjuk a rizsát..
Ez a pár nappal ezelőtti kamu Gyuri, a másik topikban 24 volt, egyetemista aki még soha nem dolgozott, és azért verte a nyálát mert a szülők nem fizetnek neki ki egy albérletet...
🙄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!