Zavarna téged, ha a 20 éves lányod párja külföldi lenne?
Nekem kulfoldi felesegem van es ha ujra kezdenem akkor inkabb olyat valasztanek aki tud magyarul. Bar igazabol akkor sem rajongtak ertem a nok szoval… :D
Nagyon rossz hogy nem tud kommunikalni a csaladommal, a barataimmal es mindent nekem kell forditani
Azt tanultam édesapámtól, hogy bátorsággal és jóindulattal bármilyen nyelvű emberrel lehet alapszinten kommunikálni. Konyhanyelven beszélsz? Szólalj meg! Két szó elegendő? Keresd ki a szótárban! Mutogathatsz kézzel-lábbal, bármit megtehetsz, csak ne légy kuka.
Ha sztorit akarsz elmesélni, ahhoz nyilván kellhet segítség, de vegyes társaság és korlátozott nyelvtudás mellett nem kell ezt a részt erőltetni.
Ha már alapszinten vagytok a másik nyelvével, akkor ki-ki a saját nyelvén fogalmazzon egyszerűen, és lehet beszélgetni máris, mert érteni könnyebb.
Nem beszélve arról, hogy ezzel egymást is motiváljátok.
Nem mindegy, milyen külföldi. Ha pl. angol, német vagy cseh lenne, nem tartanám gondnak. Hasonló kultúrkör, ahol a nők is emancipáltak.
Viszont a muszlimnak nem örülnék, félteném a lányomat, mert az a kultúra elnyomja a nőket, előfordul a becsületgyilkosság is. Nem akadályoznám meg, a lányom felnőttként azt választ, akit akar, de magam se jönnék össze ilyen származású férfival. Veszélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!