Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem engednek el a...

Miért nem engednek el a szüleim a külföldi rokonokhoz nyaralni?

Figyelt kérdés

Nagykorú lévén a rokonok engem hívtak, nem tõlük kérdeztèk. Szállást, kaját, bending, belépõt fizetnek. A repülõjegy is olcsó, az egész út max. 100 ezer lenne nekem. Nyáron dolgoztam, a szüleim nem kértek el belõle semmit.

Az az indok, hogy nagyon fiatal vagyok és meg fogom szokni, hogy minden az ölembe hullik. Ha külföldre akarok menni, vállaljak érettségi után idénymunkát vagy kezdjem “alulról” (hostel, telekocsi, Ryanair, ingyenes látnivalók)

2022. nov. 26. 16:51
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
14%

Gondolom egyrészt tényleg az van, amit mondanak, hogy öledbe hullik, és nem dolgozol meg érte, másrészt viszont gondolom "ára" is lenne az ottlétednek, mert biztos nem a két szép szemedért etetnének, itatnának, szállásolnának, meg fizetnék a villanyt, amit fogyasztasz, a vizet, amit elhasználsz, és ezeknek külföldön (bár nem írtad, hogy Mexikó, Törökország, Belgium, vagy India, szóval nem írtad, hogy melyik ország) még sokkal borsosabb ára van, mint itthon...

Mi az a bending, amit a kifejtős részben írtál?

A durva különbség legfeljebb az, hogy - Nyugat-Európában gondolkodva - az árak ha magasabbak is (messze nem akkora különbséggel, mint amekkora a fizetésekbeli különbség), egy magas, 2-3000 eurós bérből röhögve kiköhögi az ember. Ha nem élsz kinn nagylábon, simán lehet félrerakni.

2022. nov. 26. 17:11
 2/21 anonim ***** válasza:
88%

Őszinte legyek? Szerintem irigylik a szerencsédet. Erről pedig az a véleményem, hogy amelyik szülő irigyli a gyereke jó sorsát, az álljon a tükör elé és köpje szembe magát.

Én csak örülnék a gyerekem örömének ilyen helyzetben.

2022. nov. 26. 17:19
 3/21 A kérdező kommentje:

Bending= benzin

A német-holland határon élnek. Egy Amszterdam-Hága-Düsseldorf-Köln-Dortmund körutat akarnak.

2022. nov. 26. 17:20
 4/21 anonim ***** válasza:
95%
Fel nem foghatom, mi a szüleid agybaja. Nemhogy örülnének, hogy ilyen lehetőséghez jutsz. Elképesztő. Hülyeséget beszélnek, menjél nyugodtan.
2022. nov. 26. 17:52
 5/21 anonim ***** válasza:
83%

Mert félnek, hogy nem akarsz majd hazajönni. Mondjuk az nem derült ki, hogy mennyi idős vagy és az se, hogy mennyi időre mennél ki.

Nem nagyon értem, miért értelmezik úgy, hogy az öledbe hullik, inkább örüljenek.

Az is lehet, hogy a rokonokkal van bajuk, például nem bíznak bennük.

2022. nov. 26. 17:53
 6/21 A kérdező kommentje:
Ápoló + földrajztanár. Nem gazdagok, de képzettek, a feleség kint született.
2022. nov. 26. 18:16
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Írigyek, hogy nem őket hívják. Egy ilyen szép út mindenkinek tetszene. Ne hagyd ki! Örökre bánni fogod, ha nem utazol el.
2022. nov. 26. 18:26
 8/21 anonim ***** válasza:
90%

Nagykorú lévén miért kell engedély?

Amúgysem aktuális most a nyaralás, TÉL van lassan.

Majd márciusba visszatértek rá, addig is gyüjtsd a zsebpénzt, drága kint minden!

2022. nov. 26. 18:30
 9/21 anonim ***** válasza:
84%
Nem tudom, Te ismered a szüleidet...
2022. nov. 26. 18:30
 10/21 anonim ***** válasza:
83%
Nagykorú vagy, nem kell az engedélyük.
2022. nov. 26. 18:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!