Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem engednek el a...

Miért nem engednek el a szüleim a külföldi rokonokhoz nyaralni?

Figyelt kérdés

Nagykorú lévén a rokonok engem hívtak, nem tõlük kérdeztèk. Szállást, kaját, bending, belépõt fizetnek. A repülõjegy is olcsó, az egész út max. 100 ezer lenne nekem. Nyáron dolgoztam, a szüleim nem kértek el belõle semmit.

Az az indok, hogy nagyon fiatal vagyok és meg fogom szokni, hogy minden az ölembe hullik. Ha külföldre akarok menni, vállaljak érettségi után idénymunkát vagy kezdjem “alulról” (hostel, telekocsi, Ryanair, ingyenes látnivalók)

2022. nov. 26. 16:51
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
85%
Nem inkább attól tartanak, hogy hálásnak kell lenniük a rokonok felé? Hogy majd nekik illik viszonozni a feléd tett szívességet? Mondjuk, utána ők jönnének hozzátok, vagy valami. Nem tudom, csak filózgatok, mi okuk lenne rá. Esetleg tudják, hogy kellene még pénzt vinned, de ők nem tudnak adni?
2022. nov. 26. 18:47
 12/21 A kérdező kommentje:
300.000 FT van a számlámon
2022. nov. 26. 18:49
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, ez nem olyan munkakör ahol a jellemedet és a karrieredet is szolgálná, ha alulról kezdenél a munkádban. Ez sokkal inkább egy jó lehetőség arra hogy utazz és pénzt keress, ami jól jön a sulis dolgokhoz, vagy bármire. A lényeg, ha mennél, menj és csináld!
2022. nov. 26. 18:51
 14/21 anonim ***** válasza:
88%

Az a tipikus "dögöljön meg a szomszéd tehene is" mentalitás.

Ugyanez van az átlag boomerekkel is.

Amúgy nekem volt olyan osztálytársam aki még 18 se volt, s egy hónapot Amerikában töltött valami ismerősöknél...

2022. nov. 26. 18:58
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Ki ne hagyd.
2022. nov. 26. 18:59
 16/21 anonim ***** válasza:
87%
Gondolom a következményektől félsz, hogy mi fog törtènni. Az előre mozizás, mi fog történni, mit fognak szólni ha nemet mondok az egy népbetegség itthon. Tönkremehet így egy egész élet.
2022. nov. 26. 19:02
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Amit mondanak, az h*lyeség.

Lehetséges okok:

- irigység

- félelem attól, hogy a rokonok kérnek majd valamit tőlük cserébe vagy később "felhánytorgatják"

- nem elég jó a kapcsolatuk velük és kellemetlennek éreznek ekkora szívességet elfogadni (még ha nem is ők fogadnák el, hanem te, ők érezhetik magukat úgy, hogy ők is "tartoznak" ezért a rokonoknak)

- vannak emberek, akik rokonoktól, barátoktól is kellemetlennek éreznek egy gombóc fagylaltot is "elfogadni"

- félnek, hogy kinn nem tudnak "kontrollálni" (szebben megfogalmazva "vigyázni rád", hogy a rokonok nyilván nem fognak őrt állni melletted, és bajba kerülsz (akár önhibádon kívül)

Ennek ellenére én azt mondom, bolond lennél, ha kihagynád, főleg, ha nagykorú vagy! Menj!

2022. nov. 26. 19:22
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Nagykorú vagy, pénzed is van. Nem kell az engedélyük.
2022. nov. 27. 08:44
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Juuuj, nehogy kihagyd😍

Menj el mindenképp!

2022. nov. 27. 09:33
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Rokonokkal milyen a szüleid viszonya?
2022. nov. 27. 09:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!