Miért nem engednek el a szüleim a külföldi rokonokhoz nyaralni?
Nagykorú lévén a rokonok engem hívtak, nem tõlük kérdeztèk. Szállást, kaját, bending, belépõt fizetnek. A repülõjegy is olcsó, az egész út max. 100 ezer lenne nekem. Nyáron dolgoztam, a szüleim nem kértek el belõle semmit.
Az az indok, hogy nagyon fiatal vagyok és meg fogom szokni, hogy minden az ölembe hullik. Ha külföldre akarok menni, vállaljak érettségi után idénymunkát vagy kezdjem “alulról” (hostel, telekocsi, Ryanair, ingyenes látnivalók)
Az a tipikus "dögöljön meg a szomszéd tehene is" mentalitás.
Ugyanez van az átlag boomerekkel is.
Amúgy nekem volt olyan osztálytársam aki még 18 se volt, s egy hónapot Amerikában töltött valami ismerősöknél...
Amit mondanak, az h*lyeség.
Lehetséges okok:
- irigység
- félelem attól, hogy a rokonok kérnek majd valamit tőlük cserébe vagy később "felhánytorgatják"
- nem elég jó a kapcsolatuk velük és kellemetlennek éreznek ekkora szívességet elfogadni (még ha nem is ők fogadnák el, hanem te, ők érezhetik magukat úgy, hogy ők is "tartoznak" ezért a rokonoknak)
- vannak emberek, akik rokonoktól, barátoktól is kellemetlennek éreznek egy gombóc fagylaltot is "elfogadni"
- félnek, hogy kinn nem tudnak "kontrollálni" (szebben megfogalmazva "vigyázni rád", hogy a rokonok nyilván nem fognak őrt állni melletted, és bajba kerülsz (akár önhibádon kívül)
Ennek ellenére én azt mondom, bolond lennél, ha kihagynád, főleg, ha nagykorú vagy! Menj!
Juuuj, nehogy kihagyd😍
Menj el mindenképp!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!