Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg én voltam ezért a...

Tényleg én voltam ezért a paraszt? Hiszen ő volt, aki erőltette.

Figyelt kérdés

22 éves vagyok, itthon élek. Ketten vagyunk, ketten voltunk, így kire másra támaszkodtam volna mint rá. Emellett sokáig nagyon apás voltam.

Tegnap történt, hogy nagyjából 8 folyamatos órán keresztül nem tudtam megoldani egy letöltést, amire nekem szükségem van. Ez csapatos történet, ők pedig zokszó nélkül segítettek megoldást találni. Én viszont már idegbeteg voltam a dologtól, feszült és türelmetlen.

Apukám megjött későn, nem akartam beszélgetni. A hangom hisztis volt néhol, de én nem voltam bunkó vele az, sem bunkó. Egészen addig, amíg hozta a formáját és erőszakoskodott, hogy megtudja, mi a búbánat gondom van. Szépen kértem zöbbször is, hogy hagyjuk, nem akarok erről beszélni (aznapra jegelni akartam, bosszantott), ő meg mondja. Mit csesztem el? Rossz a gépem? Megnyugtatom, hogy a gép működik, de ne akarja tudni, kértem, hogy hagyja. Ő meg mondja tovább, hogy de monjam már el neki, talán tud segíteni (mert ja, valóban ért a technikai dolgokhoz). Bennem felmemt a pumpa, ő meg megsértődött, hogy akkor legközelebb ne menjek hozzá, ha bajom van. Mondom neki, hogy akkor segítsen, ha kérem, ne erőszakolja ki, de folytatta tovább a durcizást. Még most is úgy viselkedik.

Egyszerűen nem akartam belevonni, ezt én akartam/akarom intézni, illetve a csapat tagjaival, akik szintén nem hülyék a technikai bajságokhoz. De nem mentem bele, hogy csapatos buli, ugyanis annyiban akartam tartani a medret, hogy él a gépem és nem kell segítenie.

Tudtam, milyen állapotban vagyok, csak nyugiban el akartam volna vonulni lenyugodni, de neki áltanos jellemzője, hogy bármi bajom van, arról tudni akar és segíteni, ha pedig nen akarom megosztani vele, addig idegesít, amíg elmondom, vagy sértődik, mint most.

2023. jún. 26. 09:50
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
24%
#20 szerintem is igazad van, de az hol jött le, hogy nem pasi a kérdező?
2023. jún. 26. 18:41
 22/26 anonim ***** válasza:
Kicsit inkább gyerekes kategória.
2023. jún. 26. 22:17
 23/26 anonim ***** válasza:
38%

Eleve most ezen mit kell hisztizni, meg nem mondom el, hagyjál békén, stb.? Miért nem lehet két szóban összefoglalni, mi a bajod?

Nem azért kérdezi, hogy cs.sztessen, hanem mert hátha segíthet, de neked muszáj volt tök feleslegesen akaratoskodni, meg generálni a feszkót.

Tudod, ha már az első kérdésénél elmondod röviden, mi van - mert nem hülye, tudja, hogy gáz -, akkor leszáll rólad.

2023. jún. 27. 08:30
 24/26 anonim ***** válasza:
34%
19-es, te sem vagy a legélesebb kés a fiókban de sebaj :D
2023. jún. 27. 08:31
 25/26 anonim ***** válasza:
49%

"na nehogy a szexuális erőszakhoz hasonlítsd, hogy elmebeteg vagy, mert valami nem sikerült, lenne segítség, de tapló vagy vele..."

Miért ne? Ugyan az a helyzet. Van X személy, aki akar valamit Y személytől, aki ezt elutasítja. De X nem fogadja el az elutasítást, hanem tovább erőlteti. Az a kérdésem, hogy mi alapján döntöd el, hogy adott helyzetben Y elmebeteg tapló-e? De meg is fordíthatjuk a kérdést. Te mikortól várod el, hogy ha valamire egyértelműen nemet mondasz, akkor ne álljanak neki győzködni?

2023. jún. 27. 09:11
 26/26 anonim ***** válasza:
65%
Hisztis voltál és ennyi. Kérj bocsánatot.
2023. jún. 27. 11:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!