16 évesen elköltözni?

Figyelt kérdés
Barátomhoz szeretnék költözni, mert anyukám nap mint nap lelki terrorban tart, mármint mindig zsarol valamivel pl öngyilkos lesz stb.. És azt mondta barátomhoz költözhetek de mikor mondtam hogy oda költöznék azt mondta nem mert rajta van minden felelősség ha történik velem valami és csak akkor engedi ha összeházasodunk. De én ezt kissé korainak tartom. Szerintetek csak ez a megoldás van? Másképp nem tudnék hozzá költözni? Vagy a barátom nem lehet valahogy a gyámom?

2023. jún. 19. 21:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
41%
Majd én örökbe fogadlak.
2023. jún. 20. 07:49
 12/14 anonim ***** válasza:
17%
Nincsen más megoldás.Vagy szépen otthon maradsz vagy házasságot kötsz.Gondolom nem szeretnél intézetbe kerülni.
2023. jún. 20. 16:09
 13/14 anonim ***** válasza:
82%
Gyámhatósági engedéllyel is lehet költözni, de többnyire nem baráthoz, hanem valaki vér szerinti rokonhoz engedélyezik.
2023. jún. 20. 16:45
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy a 14-es írta. Ha elmúltál 16 éves akkor a gyámhatóságnál kérvényezheted a költözést. Ha a barátod nagykorú és a családja is befogad akkor elképzelhető, hogy a gyámhatóság engedi, hogy oda költözz, de alapvetően nagyszülők, szülők testvérei, nagykorú testvér stb. szokott jellemző lenni.
2023. jún. 20. 19:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!