Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan győzzem meg a szüleimet?

Hogyan győzzem meg a szüleimet?

Figyelt kérdés

Egy haverom feldobott egy lehetőséget, hogy menjek el vele egy németországi fesztiválos pár napos munkára, ami szerintem rengeteg pozitívummal járna. A fizetés nagyon jó, mégis csak ismerősökkel mennék, mindig is ki akartam jutni németbe, és még a fesztiválon fellépőket is ingyem hallgathatnám.

Viszont az a baj, hogy a szüleim nem hiszem, hogy elengednének. Ez eléggé idegesít, hiszen lassan 20 éves leszek. Mit kéne tennem? Hogyan győzhetném meg őket?

2023. jún. 15. 11:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom még otthon lakik és eltartják, úgyhogy nem nagyon ugrálhat ezzel a bejelentem dologgal. Nem tudom hogy állna a szája ha bejelentené, elmenne aztán mire hazaérne a szülei bejelentenék hogy isten hírével mehet amerre akar? Hiszen nagykorú.
2023. jún. 15. 16:18
 12/16 anonim ***** válasza:
51%
Ennyi idősen már nem kell hozzá engedély.
2023. jún. 15. 21:39
 13/16 anonim ***** válasza:
66%

A szülők agyának kéne kicsit helyrebilleni, hogy ilyen idősen hadd menjen már a "gyerek", ahova akar. Nem mindegy nekik?

2023. jún. 16. 06:21
 14/16 anonim ***** válasza:
45%

13as..hát ha a gyereknek a papabank pénze jó, meg a mamahotel, akkor legyenek jók a szabályok is. Vicces ez a habzó szájú hisztis felnőőőt vagyokkk történet egy olyantól aki még a gyerekszobában lakik és apuci tartja el:-D :-D

Míg otthon laknak csak kisgyerekek

2023. jún. 16. 07:26
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Korlátozó helikopter szülők: 21 évesen megmondtam, hogy megyek, 5 napos a dolog, azután érkezem.

Mire hazaértem kijelentettek a lakásból, mert "nem azt csináltam, amit ők akarnak" :D - igen, nekem pl ilyen kedves szüleim voltak. Nem baj, onnantól kezdve nem kell foglalkoznom velük.

2023. jún. 16. 08:51
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Pénzt KERESNI megy, jóember! Ha csak a bulira menne, és tartaná a markát 150 ezer forintért, akkor persze, életbe lép az "eltartód vagyok" kártya, csak nem a "nem engedlek el", hanem a "nem adok rá pénzt" címszóval. Mert oda sem azért nem mehet, mert hallgatnia kell apucira, hanem azért, mert nem tudja kifizetni, a szüleinek pedig joguk van határt húzni abban, hogy mit finanszíroznak a saját pénzükből. Ha lenne a kölyöknek pénze rá, akkor mehetne, pont.

Jelen esetben mivel külföldi MUNKÁRÓL van szó, legfeljebb annyiban van köze a "papabank"-hoz, hogy a kiutazást talán meg kell előlegezni, de ettől nem kell a papabanknak betojni, a "kisgyerek" majd visszafizeti a fizetésből, amit kap. Eléggé túltolod ezt az "eltartalak, úgyhogy azt is én mondom meg, hogy melyik oldaladra feküdj" világnézetet. Valószínűleg nem a pénz miatt nem engedik, hanem csak úgy, mert nincs kedvük. Eltartás ide vagy oda, ebben az esetben nem kellett volna gyereket vállalni, ha nem képesek teljes értékű emberként kezelni.

2023. jún. 16. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!