Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy győzzem meg a szüleimet,...

Hogy győzzem meg a szüleimet, hogy lehessen még egy hörcsögöm?

Figyelt kérdés

(Azért nem állatok kategória, mert inkább a szülőkkel kapcsolatos a kérdésem)

Jelenleg otthon élek, tanulok, dolgozom is. Minden dolgomat magamnak fizetem. De nyilván mivel otthon élek csak nem hozhatok haza csak úgy egy állatot szó nélkül.

És nekem van egy hörcsögöm, teljesen jó helyen van, megfelelő kajával felszereléssel, és hát nyilván látta anyám, hogy ez nekem mennyibe került, sokallja, mindig szóváteszi, hogy erre az egyre is minek költök "sokat" (ami egyébként annyira nem is sok, ha azt nézzük, hogy mi mennyi idő alatt fogy el). Én viszont szeretnék még egy hörcsögöt, de ő azzal jön, hogy nem jön még egy rágcsáló a házba, ez is túl sokba kerül. Ami nem igazán értem, hogy miért baj, amikor úgyis én fizetek mindent ezzel kapcsolatban. Egyébként meg semmi baja nincs a hörcsöggel, szerinte aranyos, szokta néha simogatni, meg ilyenek, tehát nem fél tőle, nem is zajos, vagy legalábbis a szobámban van a helye, tehát sehol máshol nem hallani.

2023. jan. 19. 15:06
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
82%
Gondolom jobban örülne, ha albérletre/lakásra tennél félre, nem pedig hörcsögre költenél. De ez csak tipp.
2023. jan. 19. 15:09
 2/21 A kérdező kommentje:

#1 Ebben nem hiszem, hogy egy hörcsög akadályozna. Az állandó, megfelelő felszereléseket (ház, ketrec/terrárium, kerék) 30000 alatt be lehet szerezni. A jelenleg egy hörcsögöm elesége meg 10000 körül megvan fél évig, plusz még valamennyi az alom, meg a homok, de az elég elenyésző. Nem hiszem, hogy ez olyan nagy anyagi teher lenne, hogy ezen múljon.

Másrészt nem várja, hogy feltétlenül elköltözzek egyetem mellett, amikor alapból abban a városban lakunk, ahol tanulok.

2023. jan. 19. 15:19
 3/21 anonim ***** válasza:
89%

#1es vagyok. igen én tudom, hogy ezek nem nagy költségek, de lehet az ő szemében ez akkor is haszontalan. Hisz ezt a pénzt biztosan költhetnéd "valami értelmesre" is.

Félreértés ne essék, én téged támogatlak, pusztán azt írom le, ami szerintem megfordulhat a fejében.

2023. jan. 19. 15:23
 4/21 anonim ***** válasza:
71%

Na de minek telhetetlenkedsz?

Van már egy. Majd ha elköltözöl annyit tartasz, amennyit akarsz.

Amúgy lehet azt gondolja, hogy 2 már nagyon büdös lenne.

2023. jan. 19. 16:19
 5/21 anonim ***** válasza:
4%
Én biztos, hogy új fent megpróbálnék vele beszélni erről a hörcsög ügyről. Ha nem megy, akkor csak simán haza állítanék vele és beraknám a másik mellé. Mindegy, hogy egy vagy két hörcsög van otthon. Ráadásul úgy, hogy a te szobádban van és te állod minden költségét.
2023. jan. 19. 16:20
 6/21 anonim ***** válasza:
93%
Egyáltalán milyen hörcsög? Van amelyiket csak egyedül ajánlatos tartani. Tehat nem úgy van hogy megveszi, és beteszi a másikhoz.
2023. jan. 19. 16:26
 7/21 anonim ***** válasza:
24%
Gondolom a te szobádban van, és mindent te is csinálsz így vennék még egyet kérdezés nélkül.
2023. jan. 19. 16:30
 8/21 anonim ***** válasza:
56%
Két hörcsög nem ajánlatos együtt tartani
2023. jan. 19. 16:41
 9/21 anonim ***** válasza:
30%

Jó ezt értem.

De erre csak a kérdező tud konkrét választ adni, hogy neki mi az elképzelése?

Vesz újabb ketrecet meg van a szobájában esetleg hely, egy újabb ketrecnek meg hörcsögnek?

2023. jan. 19. 16:43
 10/21 A kérdező kommentje:

#4 Milyen büdös? 2-3 naponta takarítom a pisi-sarkot, ami amúgy az egyik homokozója, tehát nem büdös. Maximum faforgács illat van néha, a SZOBÁMBAN, ahová nem is nagyon járkál senki rajtam kívül, ráadásul az emeleten van, a szüleim meg lent laknak, tehát még nyitott ajtó mellett se terjed az állítólagos "szag".

#5 Nem opció, hogy beteszem a másik mellé az új hörcsögöt. Se szaporulatot nem akarok, ha benézem a nemeket, azt meg pláne nem, hogy természetükből adódóan széttépjék egymást... Kompromisszumos megoldásnak ez is felmerült apu részéről, hogy akkor tartsam együtt őket, kevesebb költség, de ez ki van csukva.

Annyira azért nem nagy tétel az első marketplacen talált megfelelő méretű ketrecet megvenni, átvenni helyben, személyesen. Minden másom meg van itthon. Kistálak vannak, 33-as fa mókuskerék van (a mostani hörcsögömnek műanyag van, mert belepisilt eleinte és azt könnyebb takarítani), búvóhelyek, homokozók vannak. Konkrétan az új hörcsöggel annyi feltűnő extra költségem lenne hirtelen, hogy egy ketrec használtan 15e (vagy bútorlapokkal alkotok, és akkor ennél kevesebbre is kijöhetek).

2023. jan. 19. 16:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!