Hogy győzzem meg jobban a szüleimet, hogy vegyenek nekem egy hörcsögöt?
először is nézz alaposan utána a tartásának és az életmódjának. ha úgy érzed,hogy neked való és nem baj,hogy éjszaka aktív,akkor zajol, akkor beszélj a szüleiddel. elsőkörben kérd meg mondjuk szülinapra/névnapra a terráriumát/ketrecét. utána fokozatosan 1-1 berendezési tárgyat kérj. akár lehet jó jegyekhez is kötni. és ha megvan minden véve,akkor jöhet a hörcsög.
ha már volt háziállatod,akkor gondolom bizonyítottad,hogy megteszel mindent érte,amit tudsz. takarítás,etetés stb.
szóval jó esetben a szüleidre csak az anyagi része hárul. mert hidd el,sokszor azért nem engedik a szülők a gyereknek az állatot, mert félnek,hogy a gyerek hamar megunja és akkor a szülőre marad a takarítás meg a foglalkozás az adott állattal
amúgy kb egy huszast rá kell szánni az elején.
a helyének kb 80x50cm alapterületű terrárium vagy ketrec kell. ez akár 5-10 ezerből kijöhet,főleg ha használatan veszed.
20-30 cm átmérőjű kerék: 3-5 ezer
házikó: 1-2 ezer
játékok: 1-2 ezer
egy zacskó táp: 1 ezer
forgács: pár száz forint
széna: pár száz ft
itató,etetőtálka: pár száz ft
fürdetőhomok,sarokwc: 1 ezer ft
hörcsög: 1 ezer ft
kb ennyi a költség. ha a helyét meg tudod venni olcsóbban,akkor nem lesz 20 ezer sem. csak figyelj rá,hogy kisebb helye ne legyen, mint a fent leírt méret.
A hörcsög magányos állat, nem szabad őket együtt tartani :) Az egész felszerelésben a ketrec a legdrágább, és amit a boltban árulnak hörcsögketrecnek, az nem jó, mert nagyon kicsi nekik (ha a bolti méretezést nézed, akkor egy tengerimalacoknak árult kell legalább, ami meg amúgy a tengerimalacoknak túl kicsi, szal ennyit a boltok hozzáértéséről) :)
Hörcsögöt nekem sem engedtem a szüleim, a szaga miatt. Takaríthatja az ember bármennyit, ha valaki érzékeny a rágcsálószagra sajnos akkor is érezni fogja :(
Esetleg próbálkozhatnák más állattal is :) Nálunk a papagájokkal tört meg a szabály, miszerint állat nem lehet a lakásban, és mostmár törpesüni is van :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!