Mit tehetünk, ha felnőtt, de gyereknevelésre teljesen alkalmatlan lányunk teherbeesett és meg akarja tartani a babát?
"Picike" különbség van aközött, hogy megszülettek-e volna és aközött hogy így, hogy már megszülettek, életben akarnak-e maradni. Attól, hogy az ilyen sorsú emberek is életben akarnak maradni, mert alapvetően dolgozik bennük az élni akarás ösztöne, még véletlenül sem jelenti, hogy boldogok és elégedettek is az életükkel! Igen csak nagy különbség van aközött is, hogy normális körülmények között, viszonylag kiegyensúlyozott életet élsz vagy épp nyomorogsz egész életedben és hordozod a sok lelki sérülést, ami gyerekkorodban ért. Nyilván nem akar az összes rossz körülmények között élő ember pl öngyilkos lenni, de azért ne csináljunk már úgy, mintha mindegyik hú de boldog és hálás lenne a hányatott sorsáért, mert ez nem igaz. Én többektől hallottam már sajnos a "bár inkább meg se születtem volna" mondatot..
A kérdés szempontjából amúgy most már teljesen irreleváns, szerencsére a lány magához tért és nem fog felelőtlenül a semmire szülni, hogy a függőségével majd a gyereket is tönkrevágja.
Ilyen alapon akkor én kifejezetten az az ember vagyok akinek meg sem kellett volna születnie, egy szociopata apával meg bántalmazott anyával…
Sajnos mégis itt vagyok
És ha a nagyszüleim nem vállaltak volna be, akkor lehet enni sem lett volna mit tekintve hogy a beteg apám sokáig nem is dolgozott.
Vár végül is úgyis meghalunk, szóval a megszületett emberek életének sincs értelme.
84
Nyilván nem vagy azon a szinten, de a léleknek feladata van, amit emberi testben tud teljesíteni. Mást is vertek a szülei és a nagyszülők nevelték fel, mégsem sír, és gondolkozik így.
Kérdező
Örülök hogy rendeződött. Jobb lesz annak a babának, nem marad a nyakatokon, és nem fog elvonási tünetekkel élni, vagy akár betegen.
Azt teheted hogy ha már eddig nem szeretted a lányodat hogy eddig jutott, megpróbálsz valami jót is tenni az életedben, és segítesz neki és az unokádnak is. Ha most nem segítesz a lányodnak abba bele fog halni, és egyel több állami gondozott gyerek lesz az országban.
Fogod azt felneveled az unokádat, és szereted mindkettőjüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!