Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetünk, ha felnőtt, de...

Mit tehetünk, ha felnőtt, de gyereknevelésre teljesen alkalmatlan lányunk teherbeesett és meg akarja tartani a babát?

Figyelt kérdés
Tényleg nem lenne nála jó helye a babának, valószínűleg el is vennék tőle néhány hónapon belül, ráadásul abszolút semmi ansagi háttere nincs hozzá. A mi nyakunka szakadna az egész, de mi már nem akarjuk és nem is tudjuk bevállani egy gyerek felnevelését. Viszont ő nem hajlandó abortuszra menni. Mit tehetünk ebben az esetben?

2023. jún. 12. 14:57
 81/100 anonim ***** válasza:
7%
80 tekintve hogy láb nélküli, vak, 150 kilós, hajléktalan, nyomorban rothadó emberek is életben akarnak maradni, mivel dolgozik bennük az életösztön, igen, biztos hogy azt mondanak hogy életben akarnak maradni és ha választhattak volna is meg akartak volna születni
2023. jún. 21. 13:51
 82/100 anonim ***** válasza:
100%

"Picike" különbség van aközött, hogy megszülettek-e volna és aközött hogy így, hogy már megszülettek, életben akarnak-e maradni. Attól, hogy az ilyen sorsú emberek is életben akarnak maradni, mert alapvetően dolgozik bennük az élni akarás ösztöne, még véletlenül sem jelenti, hogy boldogok és elégedettek is az életükkel! Igen csak nagy különbség van aközött is, hogy normális körülmények között, viszonylag kiegyensúlyozott életet élsz vagy épp nyomorogsz egész életedben és hordozod a sok lelki sérülést, ami gyerekkorodban ért. Nyilván nem akar az összes rossz körülmények között élő ember pl öngyilkos lenni, de azért ne csináljunk már úgy, mintha mindegyik hú de boldog és hálás lenne a hányatott sorsáért, mert ez nem igaz. Én többektől hallottam már sajnos a "bár inkább meg se születtem volna" mondatot..

A kérdés szempontjából amúgy most már teljesen irreleváns, szerencsére a lány magához tért és nem fog felelőtlenül a semmire szülni, hogy a függőségével majd a gyereket is tönkrevágja.

2023. jún. 21. 14:06
 83/100 anonim ***** válasza:
91%
Pontosan ahogy a 82es írja. Szerintem a láb nélküli vak ember is inkább azt választotta volna, hogy meg se szülessen, mivel az embrió még nincs tudatánál
2023. jún. 21. 14:28
 84/100 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen alapon akkor én kifejezetten az az ember vagyok akinek meg sem kellett volna születnie, egy szociopata apával meg bántalmazott anyával…

Sajnos mégis itt vagyok

És ha a nagyszüleim nem vállaltak volna be, akkor lehet enni sem lett volna mit tekintve hogy a beteg apám sokáig nem is dolgozott.

Vár végül is úgyis meghalunk, szóval a megszületett emberek életének sincs értelme.

2023. jún. 21. 20:07
 85/100 anonim ***** válasza:
100%

84

Nyilván nem vagy azon a szinten, de a léleknek feladata van, amit emberi testben tud teljesíteni. Mást is vertek a szülei és a nagyszülők nevelték fel, mégsem sír, és gondolkozik így.

Kérdező

Örülök hogy rendeződött. Jobb lesz annak a babának, nem marad a nyakatokon, és nem fog elvonási tünetekkel élni, vagy akár betegen.

2023. jún. 21. 20:17
 86/100 anonim ***** válasza:
100%
80-as: sokakat nem lehet megkérdezni,mert nincsenek olyan fizikai, mentális, és pszichés állapotban,hogy felfogják a kérdést. Amúgy vállalj be elvonási tünetekkel született, magzati alk.szindr.babát,aki jóeséllyel később agresszív, figyelemzavaros, alacsony IQ-val kűzdő ember lesz, s aki valószínűleg szintén hajlamos lesz különböző szerek használatára. Lehet őket örökbefogadni,vagy te is olyan vagy akit csak addig érdekel,a gyerek amíg abortálható, utána lesz vele ami lesz, az már nem érdekel?
2023. jún. 23. 12:08
 87/100 anonim ***** válasza:
87%
84: te magad írod:"Sajnos mégis itt vagyok ".
2023. jún. 23. 12:10
 88/100 anonim ***** válasza:
88%
86os persze, mert amúgy sokan szemellenzővel élnek és valahol azt hallották, hogy az abortusz gyilkosság és azóta ezt kántálják. Csak nézzetek körül azokban az országokban ahol betiltották az abortuszt és köteleznek rá megerőszakolt nőket, hogy egy bűnöző gyerekét kihordják. Ez elég emberséges?
2023. jún. 23. 12:16
 89/100 anonim ***** válasza:
94%
#40 teljesen igazad van.
2023. júl. 1. 14:57
 90/100 anonim ***** válasza:
10%

Azt teheted hogy ha már eddig nem szeretted a lányodat hogy eddig jutott, megpróbálsz valami jót is tenni az életedben, és segítesz neki és az unokádnak is. Ha most nem segítesz a lányodnak abba bele fog halni, és egyel több állami gondozott gyerek lesz az országban.

Fogod azt felneveled az unokádat, és szereted mindkettőjüket.

2023. júl. 1. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!