Mit tehetünk, ha felnőtt, de gyereknevelésre teljesen alkalmatlan lányunk teherbeesett és meg akarja tartani a babát?
"Ateisták vagyunk, nem hiszünk a babonákban."
Itt az eredmény...
Én nem tudom, de olyan kegyetlen ez az egész!
Sajnálom a lányt, a szüleit, azt hogy a szülei ennyire nem állnak mellette, azt, hogy mindenki csak szabadulni akar a problémáktól ahelyett, hogy megoldanák.
Azt az okot kellene elsősorban megszüntetni, amiért a lány a füvezésbe meg az alkoholba menekül. Mert ezek pótcselekvések.
Szeretetpótlékok.
Szerintem a lány azért is akarja nagyon ezt a babát, hogy végre valaki szeresse és hogy szerethessen...
Ti vállaltok felelősséget azért, hogy hogyan neveltétek a lányodat? Biztosan minden rendben volt otthon, vagy csak nem illik kiteregetni a szennyest? Ennyire tényleg nem baszódhat el valaki élete egy idilli család sarjaként. A függőség valójában egy traumatikus hiányt fed el.
A babát nem azért akarja esetleg, mert pénzt kap érte? Hallottam olyat is, hogy cigányasszonyok direkt megnyomorítják a babájukat, és akkor több pénzt kapnak az államtól. Ez esetleg közrejátszhat?
46. A kérdezőék felelőssége a saját lányuk nevelési hiányosságaiban mutatkozik meg. A lány függősége tipikus példa erre, hogy nem volt minden rendben otthon. Lehet, hogy kifelé mézes-mázos mintacsalád volt, de érdekes lehet megvizsgálni a belső dinamikákat is. Feltételekhez kötött szeretet, könyörtelen mércék, megfeleltetés, túlkorlátozás, állandó veszekedések, függőség a családban, első blikkre ez a minimum. De persze egyedül a lány a hibás a jelenlegi felelőtlen viselkedéséért, ugye?
A lány láthatóan még mindig lázad, és menekülne, de még erre sem képes, mert képtelen érett felnőtt módjára viselkedni. Nem tudja megalapozni az életét és nem tud rendesen kötődni sem. Mert senki nem mutatta meg neki, hogy hogyan kell. Csak éppen így a saját életét kaszálja el vele, ha akar egyáltalán élni. Neki sajnos ez a (nagyon rossz) megküzdési stratégiája.
De az tény, hogy a felelőtlen szex, és az önálló életre való képtelenségre babát vállalni tényleg felelőtlenség. De talán tényleg azt gondolja, hogy a babával majd másképp lesz. Vagy csak a juttatások miatt kell neki. Ezt már megtippelni sem tudom.
Ki mondta, hogy egyedül a lány felelős érte?? De akkor sem tartoznak a szülei semmiféle felelősséggel az ő meglehetősen felelőtlen döntése(i) miatt! Felnőtt ember, itt az ideje, hogy vállalja a tettei következményeit.
Nem mondom, hogy a szülőknek tök ártatlanok abban, hogy a lány olyan lett, amilyen, de ha a másik két gyerek normális, akkor csak nem lehetnek annyira szar szülők. Bármi is legyen az igazság, erre nem lehet fogni, sem kimagyarázni élete végéig minden felelőtlen döntését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!