Hogy tudnátok elfogadni,hogy az imádott lányod megtagad?
Ha én egy annyira intelligens felnőtt ember vagyok, aki a diplomaszerzésig viszi, és évtizedeken át remek a kapcsolatom a világ bármilyen jelenségével, akkor moshatják az agyam egész nap, attól nem változik a véleményem az adott jelenségről, hiszen sokéves személyes tapasztalatom bizonyítja az agymosó állításainak az ellenkezőjét. Szerintem valami ellenszenvre okot adó dolog csak kell, hogy legyen a háttérben.
De a kérdésre válaszolva: a megoldás egy higgadt beszélgetés a problémáról, ahol minden érintett jelen van.
Biztos nincs valami a háttérben? Mármint az én szüleim is segítettek nekem a diplomaszerzésben, otthon élhettem, amíg be nem fejeztem az egyetemet, egy fillért nem kértek tőlem, de ettől függetlenül állandóan bele akartak pofázni az életembe, hogy mit és hogyan csináljak, folyamatosan fúrták a kapcsolatom.
Lehet, hogy ő is ezt érzi, annak ellenére, hogy te jó szándékkal adsz neki tanácsokat?
Kivonulnánk az életéből, majd ha szüksége lesz ránk keres.
Ideje az "imádatból" visszavenni, a gyerek az nem Isten, elég ha csak szeretitek és amikor rászorul segítitek.
Ezt egyébként eljátszotta velünk a fiunk is, majd csodák csodája egyszer csak hazaballagott és minket boldogít immáron 2 éve.
Az idő mindent megold, csak ne ragadjatok és ne legyetek lábtörlők!
Mondjuk ha anyámékat kérdezed, ők is "mindig segítettek, finanszírozták ezt-azt".
Ja, hogy ennek az volt az ára, hogy 0-24 belepfáztak az életembe, és azt is meg akarták mondani, hogy mikor sz.rhatok :D, érzelmileg nulla támogatást kaptam, értsd: az összes problémám "hiszti".
Na, igen, amint végre elköltöztem - egy évvel a diplomám megszerzése előtt -, azóta nem sűrűn beszélek velük, mert ugyanúgy beleszólnának, mit miért csinálok, és csak az a jó, amit ők mondanak. :D
Szóval az imádott lányod nyilván okkal ment el - a pasi meg vszeg csak a ti szemetekben szálka, mert végre gondolkodik a gyerek, ami nektek nem tetszik (az én páromat sem csípik).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!