Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy tudnátok elfogadni,hogy...

Hogy tudnátok elfogadni,hogy az imádott lányod megtagad?

Figyelt kérdés
Mindenben segítettük,/két szakma,egyetemi végzettség,hitelmentes saját lakás,jogosítvány,nyelvvizsga,stb./Mindig nagyon jó volt köztünk a kapcsolat,mindaddig míg férje nem lett egy nárcisztikus pasi.Ő teljesen ellenünk fordította, átmosta az agyát,hogy mi már nem kellhetünk neki.Soha nem gondoltam volna,hogy megtud tagadni az a hűséges gyermek,akinek lestük minden kívánságát.Egy napot nem dolgozott míg tanult.Sajnos ezt a csalódást nehezen viseljük.Nem tudjuk ráébreszteni,hogy mennyire irányítva van.El kéne engedni ezt a dolgot,de hogy? Mit javasoltok?
2023. jún. 10. 14:39
 1/10 anonim ***** válasza:
94%
Maradj készen arra, hogy ha menekülnie kell, hazamehessen. Csak biztosítsd a feltétel nélküli szeretetedről, és légy elérhető, ha kell.
2023. jún. 10. 14:50
 2/10 anonim ***** válasza:
64%

Ha én egy annyira intelligens felnőtt ember vagyok, aki a diplomaszerzésig viszi, és évtizedeken át remek a kapcsolatom a világ bármilyen jelenségével, akkor moshatják az agyam egész nap, attól nem változik a véleményem az adott jelenségről, hiszen sokéves személyes tapasztalatom bizonyítja az agymosó állításainak az ellenkezőjét. Szerintem valami ellenszenvre okot adó dolog csak kell, hogy legyen a háttérben.

De a kérdésre válaszolva: a megoldás egy higgadt beszélgetés a problémáról, ahol minden érintett jelen van.

2023. jún. 10. 14:53
 3/10 anonim ***** válasza:
81%
Sosem tagadna meg, ezt tudom, már lett volna rá lehetősége, és mellettünk állt mint a cövek. Mindegyik.
2023. jún. 10. 15:32
 4/10 anonim ***** válasza:
87%

Biztos nincs valami a háttérben? Mármint az én szüleim is segítettek nekem a diplomaszerzésben, otthon élhettem, amíg be nem fejeztem az egyetemet, egy fillért nem kértek tőlem, de ettől függetlenül állandóan bele akartak pofázni az életembe, hogy mit és hogyan csináljak, folyamatosan fúrták a kapcsolatom.

Lehet, hogy ő is ezt érzi, annak ellenére, hogy te jó szándékkal adsz neki tanácsokat?

2023. jún. 10. 15:42
 5/10 anonim ***** válasza:
90%
Én is azt gondolom, hogy valami más van itt a háttérben. Nagyon sok mindent köszönhetek a szüleimnek, imádom őket és ragaszkodom hozzájuk. Ettől függetlenül felnőtt ember vagyok, és nem szólhatnak, illetve nem is szólnak bele a párkapcsolatomba. Nekem az a gyanúm, hogy nem fogadjátok el a férjét,ő pedig ezt megelégelte. Ha tényleg olyan rossz ember, akkor arra magától is rá fog jönni, de nincs jogotok bírálni. Valószínűleg békesség lenne, ha nem dumálnátok bele az életébe.
2023. jún. 10. 16:15
 6/10 anonim ***** válasza:
85%
Eddig a teljes életeteket ő töltötte ki? Eljött az ideje az utazgatásnak, saját életnek. A gyerek felnőtt, kirepült, kezdjetek valamit a saját életetekkel.
2023. jún. 10. 18:13
 7/10 anonim ***** válasza:
85%

Kivonulnánk az életéből, majd ha szüksége lesz ránk keres.

Ideje az "imádatból" visszavenni, a gyerek az nem Isten, elég ha csak szeretitek és amikor rászorul segítitek.

Ezt egyébként eljátszotta velünk a fiunk is, majd csodák csodája egyszer csak hazaballagott és minket boldogít immáron 2 éve.

Az idő mindent megold, csak ne ragadjatok és ne legyetek lábtörlők!

2023. jún. 10. 18:33
 8/10 anonim ***** válasza:
94%
Tuti fog még jelentkezni.
2023. jún. 10. 23:29
 9/10 anonim ***** válasza:
45%

Mondjuk ha anyámékat kérdezed, ők is "mindig segítettek, finanszírozták ezt-azt".

Ja, hogy ennek az volt az ára, hogy 0-24 belepfáztak az életembe, és azt is meg akarták mondani, hogy mikor sz.rhatok :D, érzelmileg nulla támogatást kaptam, értsd: az összes problémám "hiszti".

Na, igen, amint végre elköltöztem - egy évvel a diplomám megszerzése előtt -, azóta nem sűrűn beszélek velük, mert ugyanúgy beleszólnának, mit miért csinálok, és csak az a jó, amit ők mondanak. :D

Szóval az imádott lányod nyilván okkal ment el - a pasi meg vszeg csak a ti szemetekben szálka, mert végre gondolkodik a gyerek, ami nektek nem tetszik (az én páromat sem csípik).

2023. jún. 11. 08:37
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,tanácsokat.Sajnos nem ilyen egyszerű a probléma.Soha nem irányítottuk,csak az volt amit ő szeretne.Mi csak támogattuk őt,hogy könnyebben boldoguljon,ne úgy kezdje mint mi.Nagyon szeretett bennünket,azóta az egész családot eltiltották maguktól.Még most is azt mondom,érzem,hogy ez nem az ő akarata.Egy embert nem lehet így átváltoztatni.De sajnos a mi esetünk erre rácáfol.A férje csak emiatt szálka a szemünkben.Nem tudom másra fogni mert azóta van ez a baj a családban.Sajnos ezért nem tudom a megoldást.Mi soha nem irányítottuk őt.
2023. jún. 11. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!