Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Megérezheti az én imádott...

Megérezheti az én imádott nagymamám az elmúlást?

Figyelt kérdés

Nekem már csak a nagymamám maradt, papám több, mint 10 éve elment. Azóta mami velünk lakik, illetve most már csak anyuval, mert én már Pesten élek és csak 3 hetente megyek haza látogatóba. Nagyimmal nagyon szoros a kapcsolatunk, annyira jószívű, mindig a családja érdekeit helyezi előtérbe, szemben a sajátjával. Imádom! Kislány koromban sokat nyaraltam nála, olyankor mindig Barbie-ruhákat varrtunk együtt.

A hétvégén, mikor otthon voltam, tett egy kijelentést, amit megpróbáltam elhessegetni, de nem tudom kiverni a fejemből és egyre csak rágódom rajta, már sírtam is...

Az történt, hogy megkérdezte, hogy szeretném-e az ő varrógépét (amin anno tanított) mert nekem szánja. Elmondta, hogy a varrógép-asztal fiókjában hol van a használati utasítás, mintha már ő nem tudná nekem elmagyarázni, illetve odaadnia papírjait. Annyira megrémített ez a kérdése, azóta ki vagyok borulva. Már 90 éves, de teljesen egészséges, csak a látása nem tökéletes már, ezért csak ritkán varr. Szerintetek mire gondoljak? Annyira hiányozna, ha nem lenne nekem... :*(

2013. jún. 11. 20:35
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
90 évesen, akár érzi, akár nem, nyilvánvaló, hogy közeleg az ideje. Persze nem kizárt, és kívánom, hogy 110 évig éljen, de erre kevés az esély.
2013. jún. 11. 20:37
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Attól hogy így mondta ezt, még nem kell arra gondolni hogy elhallgat valamit magáról, 90 év az sok embernek ijesztő idő, sokan ennyi idősen nem élnek úgy mint egy 60-70éves ember, nem terveznek előre, nem csinálnak nagy főzést, szűkszavúak, mert tudják hogy lefekszenek és esetlegesen ennyi volt a küldetésük, Ő így akarta magát kifejezni

Ha majd idővel itt hagy titeket, akkor fogsz arra emlékezni amit elmondott a nagyi hogy mit kell a varrógéppel csinálni :)

Tehát semmi okod szomorkodni, egy kedves jó ember mindig azzal lesz a legtöbbet még az elmúlás után is, akivel jókat beszélgettek/nevetgéltek

Ezeket a sorokat most úgy írtam hogy nem bírtam megállni sírás nélkül, bocsi

20/F

2013. jún. 11. 20:54
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Aki ilyen szép életkort megélt, az már fel van erre készülve. Természetes, hogy foglalkoztatja a téma. Ilyenkor nyomj egy puszit az arcára, mondd el neki, hogy örülnél neki, de majd még ő elmagyarázza hogyan is kell használni. :) Aztán pedig szánj erre időt!! Ez nagyon fontos! :)
2013. jún. 11. 20:57
 4/4 anonim válasza:
100%

Szia!

Az én dédpapám 80 éves kora óta mondogatja, hogy talán még egy tavasz.

A nyáron lesz 99 éves :-)

Megtanított megünnepelni minden napot, hátha nincs több. Csaknem 20 éve ünnepel :-)

2013. jún. 13. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!