Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 18 éves elmúltam most leszek...

18 éves elmúltam most leszek nemsokára 19 és apám nem engedi még most se meg ,hogy cigizzek ez normális?

Figyelt kérdés

Itthon csak akkor gyújtok rá ha nincs itthon, mert ilyeneket vág a fejemhez hogy elrohad a cigitől a bőröd a fogad és csúnya ráncos leszel. Ez pedig hülyeség!! Mert sok idősebb embert látok akik régóta cigiznek és nem is csúnyák. Sőt a cigit orvos gyomor problémákra is ajánlja, ilyent is hallottam már. Persze nem egészséges bár kitudja lehet hogy csak ráfogják hogy káros.

Azért más ilyen korú fiatal mint én már cigizhet a szülei előtt én meg nem és ez nagyon zavar! Piát is titokban kell innom azt se engedi apám.

2023. jún. 5. 09:38
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
97%

Dohányzom, de nálam sem lenne egy percig sem vita tárgya, hogy bárki rágyújthat-e a lakásban, mert a válasz egyértelmű nem. Vadiújonnan átadott, kb fél évig laktak csak benne, mielőtt beköltöztünk, de olyan undorító, penetráns cigiszag volt mindenütt, hogy még nekem is sok volt, a nemdohányzó párom meg majd elhányta magát. Még a hálószobában is nikotinsárga, büdös volt a fal, mert az ágyban is füstöltek, a sérülés miatt hónapokig fekvő pasi kb nonstop (pedig amúgy egy tisztaságmániás, igényes házaspár lakott itt). Hónapokig tartó szellőztetés segített nagyjából, de teljesen csak az, mikor kifestettünk és lecseréltük a nagyobb bútorokat.

Na hát tudod, mikor fogja a kölköm szétbarmolni a lakásomat.

Ja és pénzt sem adnék rá. Nem tiltanám, de ha felnőttet akar játszani, szerezze, oldja meg maga. Én sem kértem annak idején a szüleimet, hogy vegyenek már nekem cigit meg adjanak rá pénzt.

2023. jún. 5. 11:47
 22/44 anonim ***** válasza:
100%

" Sőt a cigit orvos gyomor problémákra is ajánlja, ilyent is hallottam már. " - na ne hazudozz már! :D Ilyen nem létezik!

Egyébként majd ha a sajátodban élsz, azt teszel amit akarsz. Sok albérlő sem szereti, ha a lakásában dohányzik az ember.

2023. jún. 5. 12:21
 23/44 anonim ***** válasza:
15%

A cigi pont, hogy nem a bőrnek s a fognak árt.

A tüdőrák s hasonlók kockázatát növeli.

S azt is csak növeli. Lehet 100 évesen is míg vígan cigizel, lehet, hogy 50 évesen meghalsz tüdőrákban cigizés nélkül. Bár az utóbbi kimenetelre cigizéssel több az esély.

Mindenesetre felnőtt ember vagy, szóval senkinek semmi köze hozzá, hogy cigizel-e, amíg nem bent a házban, vagy másokhoz közel cigizel.

2023. jún. 5. 13:32
 24/44 A kérdező kommentje:
Vettem cigit és meg találta apám a szobámba és azt mondta hogy nem érdekli hogy 18 vagyok nem cigihetek! Elvette a doboz cigit pedig ő nem is cigizik... Mondtam 18 vagyok, másrészt ne kutasson a szobámba mert én se kutatok a szüleim szobájába nagyon nem szép dolog kutakodni.
2023. jún. 5. 14:14
 25/44 A kérdező kommentje:
Ha cigizni akarok cigizek, jónak tartom. Ráadásul felnőtt vagyok.
2023. jún. 5. 14:15
 26/44 A kérdező kommentje:
Mindig az udvaron cigizek. Bent sose.
2023. jún. 5. 14:21
 27/44 anonim ***** válasza:
100%

Elvette a doboz cigit pedig ő nem is cigizik...

Na, ezt nagyon jól tette!

2023. jún. 5. 14:39
 28/44 anonim ***** válasza:
100%
Tök mindegy, hogy pattogsz itt, attól még nem leszel felnőtt. Apád meg nem egy rossz ember, hanem egy apa, aki félti a fiát attól, hogy hülyeséget csinál. Attól, hogy 18 lettél, nem vagy felnőtt, csak van jogod valami újhoz.
2023. jún. 5. 14:48
 29/44 anonim ***** válasza:
100%

Felnőtt vagy, apád nem köteles eltartani és simán kidobhat otthonról ha nem tartod be a szabályait.

Mihez kezdel ha apád nem tart el és kidob otthonról?

2023. jún. 5. 14:50
 30/44 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk nemdohányzóként pl én a csikkeket sem akarnám szedni. Sőt, szagolni se, mert a csikkekkel teli szemetes is büdös.

Majd a saját magad által kifizetett lakásodban/albérletedben (már ha a tulaj engedi) annyit cigizel, amennyit akarsz.

2023. jún. 5. 15:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!