18 éves elmúltam most leszek nemsokára 19 és apám nem engedi még most se meg ,hogy cigizzek ez normális?
Itthon csak akkor gyújtok rá ha nincs itthon, mert ilyeneket vág a fejemhez hogy elrohad a cigitől a bőröd a fogad és csúnya ráncos leszel. Ez pedig hülyeség!! Mert sok idősebb embert látok akik régóta cigiznek és nem is csúnyák. Sőt a cigit orvos gyomor problémákra is ajánlja, ilyent is hallottam már. Persze nem egészséges bár kitudja lehet hogy csak ráfogják hogy káros.
Azért más ilyen korú fiatal mint én már cigizhet a szülei előtt én meg nem és ez nagyon zavar! Piát is titokban kell innom azt se engedi apám.
Szerintem teljesen normális. Gondolom nem akarja, hogy 40 éves korodra a szervezeted egy roncs legyen. Tönkreteszi a tüdőt, szívet, érrendszert, stb.
De nagyon remélem, hogy maga a kérdés csak egy troll, mert ennyire hülye nem lehet valaki mint a kérdező...
Igen, apád normális és inkább hálásnak kellene lenned és köszönd meg neki, hogy törődik veled és az egészségeddel!
Ő nem szigorú, hanem bölcs és józan gondolkodású, aki a legjobbat akarja neked, MERT SZERET! Ha nem szeretne téged, akkor lexarná, hogy mit művelsz magaddal, mert nem érdekelné, ha megdöglesz.
Te még fiatal vagy és azt hiszed, hogy amit mindenki más csinál, az a jó, pedig ez nem mindig van így, de a ciginél, piánál meg pláne tévedés!
18-19 évesen te még nem látod a cigizés hosszabb távú káros következményeit, de azért gondolkozz el ezeken:
- nem csak a tüdőd megy tönkre, hanem látványosan öregszel (30 felé már 50-nek fogsz kinézni), a bőröd sárgás és fakó csúnya lesz, a fogaid tönkremennek és kihullanak, a ruházatod, szád, bőröd büdös lesz mivel a dohányszag mindenbe beleivódik, a gcid is undorító ízű és keserű lesz a csajok számára és nem biztos, hogy szívesen fognak leszpni, és hamarabb megkopaszodsz. Az alkohol meg pusztítja az agysejtjeidet.
Ráadásul ami pénzt ezekre költöd, sokkal hasznosabbra is fordíthatnád!!
Csak magaddal szúrsz ki, ha nem hagysz fel a káros szenvedélyekkel!
Ezek után magad is beláthatod, hogy apád igazán jót akar neked!
Fogadj szót és legyél okos! Amíg még képes vagy rá...
12-es, ilyen én is voltam meg szinte minden kamasz, de olyat mégse állít a többség, hogy a cigi egyenesen jót tesz bármikor is 😂😂
Kis csicska vagy, kérdező, játszod a felnőttet, miközben még laknod sincs hol, gondolom, kereseted se, tehát apád pénzét vered el.
Oldd meg saját kontóból (max elmegy rá a kajapénzed, így jártál) és cigizz, mikor nem vagy otthon. A szüleim nagy dohányosok amúgy, mégse gyújtanak rá a házban soha, mert undorító, igénytelen szokás. Ha dohányzó vendég van, ő is megy szépen ki a kertbe, mert nem akarja senki, hogy a falak beszívják a füstszagot.
Azért 18 évesen már jóval több esze lehetne az embereknek.
Ennyi erővel a fű is jó és vidám dolog, mert gyógyítja a rákot, de kitérdekel, hogy tönkreteszi az ember egész életét, szívjuk csak bátran, majd meghalunk hajléktalanként egy aluljáróban.
És igen, továbbra is tartom magam ahhoz, hogy a kérdező hülye, mert egyszerűen nem tudom elképzelni azt, hogy 18 év alatt egyszer sem hallott még arról, hogy a dohányzás egy emberi szervezetre milyen szinten is káros, az apjának teljesen igaza van.
Csak hogy egy példát mondjak, szüleim láncdohányosak, és szinte végig néztem a leépülésüket, apámat pedig tüdőrák vitte el.
Anyám mai napig szívja, és szinte minden állítás igaz rá, amit a kérdező fent felsorolt, de menjen csak a feje után, engem különösebben nem zavar.
Ja, és ezeket úgy írom, hogy én sem vagyok sokkal idősebb mint a kérdező, sem fiatalabb.
Szerintem ma már ciki is dohányozni, meg kva drága, pénzkidobás!
De tényleg tönkre vágja az egészségedet, apádnak igaza van!
Én a múltkor láttam egy elképesztően csinos, stílusos, gyönyörű fiatal lányt, aztán az utcán rágyújtott és engem meg elfogott az undor és a sajnálat. Hogy lehet ilyen kevés esze egy ilyen szépségnek?! :(
De akkor ezek szerint a fiúk sem jobbak.. Kár értük! :(
A cigi bizonyítottan számos módon jelentősen károsítja a szervezetedet ráadásul nagyon drága is.
Esetleg kompromisszumban gondolkoztál már? Számos alternatív cigi szerű dolog van, ami kevésbé károsítja a szervezetedet. Pl. e-cigi stb. Ha mindenképpen valami ilyesmit szeretnél tolni mert az menő. Talán ezt apud is jobban el tudná fogadni és megengedné, hogy a jelenlétében is élj vele, ha cserébe normál cigit nem szívsz akkor sem, ha nincs ott...
"a négyes hozzá szoló mázlista lehet."
Te egy kretén vagy. Ezt írta a négyes hozzászóló:"12 éves korom óta dohányzok most vagyok 14 azt tanácsolom soha ne próbáld ki nem jó dolog mert rászoksz aztán többet nem szoksz le!"
Ezek alapján Te irigyled, és nem örülsz annak, hogy apád okosabb nálad, és nem hagyja, hogy ugyanazt a hibát elkövesd, akkor tényleg menthetetlen vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!