Miert csinaljak ezt a szüleim?
Sziasztok! Sose írtam meg ide ki semmit, de mostmar máshol nem nagyon tudok segítséget kérni.
En vagyok a legkisebb a családban,(lany) 2 bátyám van, az egyikük 24 a másikuk 19 éves. Apukám fogorvos, anyukám meg az asszisztense és a 2 bátyám is fogorvosnak tanul, vagyis az egyikőjük most felvetelizik de valószínűleg felveszik a 484 pontjával.
Mindketten remek iskolaba jártak így elvaras volt számomra is, hogy odamenjek. Ez teljesült is. Viszont a szüleim belém is nyomják, hogy én is orvos leszek, fogorvos és hogy kiváló orvos lesz belőlem. Már mondtam nekik többször is, hogy engem annyira nem érdekel, nem szeretem a kémiát, a bioszt sem annyira, inkább a nyelveket és a művészetet szeretem. Természetesen ebből nem fogok tudni megelni valószínűleg de nem tervezek orvosi irányba menni. Valahányszor mondom mintha falnak beszélnék, sose értik meg és mindig azzal jönnek hogy 3 gyerek a családban és mindhárom orvos lesz, ez mennyire klassz. Borzasztoan rossz érzéssel tölt el, és úgy érzem csak akkor lehetek jó gyerek a szemükben hogyha én is orvos leszek. :/
De utaálom amikor szulo donti el mi legyen a gyerek mintha neki nem lenne saját akarata
Velem is ez volt meg a barom apámmal, bár nem orvost akartak belőlem csinálni, hanem műszaki szakembert, én meg nem fogok megrohadni egy gyárba és más utat választottam, persze még ő van megsértődve, mert nem az érdekel engem, ami őt, hát akkor sértődjön meg, rohadjon meg ott ahol van
Semmiképp se legyél orvos ha nem akarsz, mert csak szenvedés lesz az életed, inkább költözz el otthonról jó messzire!
Feltételezem nagyon okos lehetsz te is, ugyanúgy, mint a család többi tagja. Tudhatnád, hogy az orvos, jogász és hasonló családok úgymond dinasztia szintjén működne. Azaz, vannak bizonyos hagyományok és szokások amiket tartanak, természetesen lehetnek kivétele, de ez kevés. Tőled is azt várják el, hogy folytasd ezt. Ez elsősorban az ő megelégedésük és, hogy el tudják mondani ismerősi, főleg orvosi körökben, hogy minden gyerekük az lett.
Anyagilag nagyon jól járnál ezzel az tény, mert fogorvosra mindig szükség van és az ő segítségükkel egy nagyon jó helyre kerülnél és nagyon jó betegköröd alakulna ki, ebben biztos vagyok. Most még fiatal vagy és inkább a szívedre, megérzéseidre hallgatnál. Azt mindenképpen jó elkerülni, hogy az embernek a munkája ne olyan legyen amit nem szeret, mert az sosem lesz az igazi. A művészeti dolgokból lehetséges, nem lehet úgy megélni az is igaz, mondjuk lehetnek ebben is átfedések, de többségében az orvos stabilabb anyagi lábakon áll. Azt is vedd figyelembe, hogy mivel ilyen körökben mozogsz, mint a családod, azok barátai, ismerősei, a suliba is ahova jársz elit, ott is ilyen elitebb anyagilag inkább jobban álló emberek között mozogsz itt fogsz ismerkedni. Nagyon kicsi a valószínűsége, hogy egy átlag janihoz mész hozzá aki anyagiag nem áll jól, szóval anyagi problémáid nem lesznek. Persze azt nem tudom, hogy nézel ki, mennyire vagy jó csaj. A férfiak a szexuális kisugárzás, szépség nevezd aminek akarod döntenek egy nő felé, hisz az elején úgysem ismerheted meg igazán a másikat. Egy nő legfőképpen ezt tudja adni egy férfinak, tehát ez a lényeg. Nem annyira fogja érdekelni, hogy mi a szakmád. A legracionálisabb döntés az lenne, hogy az orvos szakmán belül válassz egy olyan ágat, ami neked szimpatikus és azt végezd el, ezt mondd el nekik. Mondd meg szépen, hogy vegyék figyelembe azt is, hogy te mit akrasz mi a jó neked és ne olyan munkád legyen ami annyira nem vonzz. Talán lehet rájuk hatni és mondjuk, ha teszem azt belgyógyász, bőrgyógyász satöbbi lennél szívesebben fogadnák. Ott is jó pénzt lehet keresni, magánrendelésed is lehet, sosem lesz anyagi problémád. Aztán, ha ez meg van még mindig elvégezhetsz később mást, amikor már függetlenebb vagy anyagilag tőlük. A férfi is megoldás lehet, mint írtam, de akkor függeni fogsz mindig tőle anyagilag. Anyukádnál is igazából ez a helyzet, hisz "csak" egy asszisztens. Azok kb semmit se keresnek egy jól menő fogorvoshoz, vagy bármilyen orvoshoz képest.
Hiába van szükség fogorvosra, a legtöbb kalap kakit nem ér.
Kérdező, kövesd az álmaidat! Ne legyél orvos, ha nem akarsz az lenni. Ha a szép szó nem használ, lázadj!
Nem mondanám magam olyan kifejezetten okosnak. Mármint eddig kitűnő tanuló voltam, de az hogy mennyit tudok megegyezni mennyi idő alatt nem egyenértékű az okossaggal szerintem. Igazából a bátyámmal szoktam erről beszélgetni, mert sokáig o is vegyész/bio mérnökire szeretett volna menni, ő matek és kémia faktos is volt de aztán családi nyomás miatt váltott utolsó évben biosz faktra és végül biosz és kémia emeltet csinált és ugye most fogorvosira jelentkezett. Bár azt mondja hogy o akarta így, és ez jobban megeri mint a mérnöki nem vagyok benne biztos. Illetve most, hogy pestre megy tanulni így nem is fogunk tudni annyit beszélni erről. (Soproni vagyok)
Igen, a nyelvek érdekelnek nagyon. Angolbol már van egy középfokú nyelvvizsgam, szeretnék majd felsőfokot is csinálni meg most német kettan osztályba járok, ezt csak most kezdtem tanulni nemrég de szeretem ezt is, illetve a töri talán az a tantárgy ami még így érdekel. Szerintem is az a fontos amit én szeretnék csinálni, csak a szüleim valamiért nem értik://
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!