Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megvisel, hogy az anyám...

Megvisel, hogy az anyám nyugdíjba megy. De miért?

Figyelt kérdés
Anyukám 63 éves, most megy nyugdíjba. Én 25 éves vagyok. Én csak tavaly kezdtem dolgozni. Nem az anyagiak miatt visel meg, gondoskodok magamról a fizetésemből. De még együtt élünk és olyan furcsa lesz, hogy mindig itthon lesz, mert már nem dolgozik, mert “öreg.” Pontosan ez az, ami megvisel, hogy már nyugdíjas, “öreg” anyám van. Egyébként nagyon fiatalos, sokszor 55 körülinek tippelik, pont ezért lesz olyan furcsa most ez nekem. Egyébként ő nem szomorú miatt, már várja, mert itthon is van bőven tennivalója. Azt is tervezi, hogy továbbra is vállal egy kis munkát, mert nem akar bekényelmesedni.
2023. máj. 30. 15:49
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

“ Nem is a kora miatt aggódsz, hanem hogy sokat lesz otthon. Hát nem kell 25 évesen, egy éve aktívan dolgozó emberként anyuval lakni és akkor nem fog zavarni a létezése a saját házában.”

Mondd, miért zavarna jobban, mint eddig? Én úgyis dolgozok, délután érek haza. Eddig is délután értem haza, ahogyan ő is. Semmivel sem fogom többet látni. Nem mintha zavarna, hogy látnom kell. Aki ennyire felbőszül egy ilyen kérdésen, annak vélhetően törése lehetett a szülő-gyermek kapcsolatban.

Mellesleg élhetnék külön, de már egy év alatt is egy csomó pénzt sikerült félretennem ezzel. Előbb lesz saját otthonom így, mintha az a pénz albérletre menne. Kb 3-4 év múlva már vehetek is lakást, ha így haladok.

2023. máj. 30. 17:41
 12/16 A kérdező kommentje:

#10 én szerencsére megtehetem még, hogy itthon éljek, ennek hála azt is, hogy hamarosan lakást vegyek.

Mellesleg itt a legtöbb válaszadó kiforgatja az ember szavait. Nem az zavar, hogy a pihenése jött el, hanem bánt, hogy öregszik. Tudom, hogy természetes folyamat, de akinek normális, érző kapcsolata van a szüleivel, azt megérinti az ilyen. A nyugdíj is egy mérföldkő, ahogyan az egyetem befejezése és a házasságkötés is. A diplomaosztómon is sírt az anyám, a testvérem esküvőjén is, akkor én miért ne viszonyulhatnék az ő nyugdíjazásához érzelmekkel?

2023. máj. 30. 17:48
 13/16 anonim ***** válasza:
84%
Mint írtam , kb egy év és természetesen veszed. Rosszabb lesz látnod, érezned majd , a rokon gyerekeket. Jé már 10 éves... a fene egye meg , én akkor mennyi is vagyok?
2023. máj. 30. 18:09
 14/16 A kérdező kommentje:

#14 Nem is miattad írtam, mások miatt.

Ez az effektus szomszéd gyerekek miatt már most is megvan.

2023. máj. 30. 18:19
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Külföldi nyugdíj?

Megkerdezhetem mit dolgozott és hol?

2023. máj. 30. 20:50
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Sokan kifejezetten élvezik a nyugdíjas éveiket, kevesebb stressz stb.
2023. máj. 30. 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!