Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megvisel, hogy az anyám...

Megvisel, hogy az anyám nyugdíjba megy. De miért?

Figyelt kérdés
Anyukám 63 éves, most megy nyugdíjba. Én 25 éves vagyok. Én csak tavaly kezdtem dolgozni. Nem az anyagiak miatt visel meg, gondoskodok magamról a fizetésemből. De még együtt élünk és olyan furcsa lesz, hogy mindig itthon lesz, mert már nem dolgozik, mert “öreg.” Pontosan ez az, ami megvisel, hogy már nyugdíjas, “öreg” anyám van. Egyébként nagyon fiatalos, sokszor 55 körülinek tippelik, pont ezért lesz olyan furcsa most ez nekem. Egyébként ő nem szomorú miatt, már várja, mert itthon is van bőven tennivalója. Azt is tervezi, hogy továbbra is vállal egy kis munkát, mert nem akar bekényelmesedni.
2023. máj. 30. 15:49
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Pont azért, amit írtál. A nyugdíjas sokak számára az öregséggel kötődik össze.
2023. máj. 30. 15:53
 2/16 anonim ***** válasza:
86%
Mert nem tudtál pszichésen leválni kései gyerekként? Csak kérdezem... Mert ha leváltál volna, akkor a saját életeddel foglalkoznál.
2023. máj. 30. 15:58
 3/16 A kérdező kommentje:

Akkor lehet, hogy nem tudtam, ez van. De törődök a saját életemmel is.

Szerintem meg normális, ha az embert érdekli, hogy mi van a szüleivel/családjával.

2023. máj. 30. 16:03
 4/16 anonim ***** válasza:
91%
Egy bizonyos mértékig igen, de édesanyád mondta, hogy nyögdíj mellett fog csinálni valamit, nem? Akkor? Problem solved.
2023. máj. 30. 16:11
 5/16 anonim ***** válasza:
90%
Majd hozzászoksz a gondolathoz. Kb egy év s természetes lesz.
2023. máj. 30. 16:19
 6/16 A kérdező kommentje:
Annyira nem lesz nyögdíj, mert külföldről kapja, de ja. De nem az zavar, hogy nem csinálna semmit, csak maga a tudat, hogy nyugdíjas.
2023. máj. 30. 16:21
 7/16 anonim ***** válasza:
57%

Az érdekel, mi van vele és a rosszul vagyok, hogy eljött a korával megérdemelt pihenése között van ám átmenet, ha már másokat szólsz le.

Nem is a kora miatt aggódsz, hanem hogy sokat lesz otthon. Hát nem kell 25 évesen, egy éve aktívan dolgozó emberként anyuval lakni és akkor nem fog zavarni a létezése a saját házában.

2023. máj. 30. 16:52
 8/16 anonim ***** válasza:
21%
Milyen nyögdíj? Az NYUGDÍJ! Válj le és tanulj meg írni. Elélhet még anyád akár 20-30 évig is, nyugi.
2023. máj. 30. 17:02
 9/16 anonim ***** válasza:
16%
Azért, mert ha nincs probléma, az ember kitalál magának.
2023. máj. 30. 17:20
 10/16 anonim ***** válasza:
97%
Hetes! Hiába fröcsögtök itt sokan, képtelenség a mai fizetésekből saját lakást venni, vagy akár egy albérletet fenntartani. Miért költözzön az ember el egy szobába, vadidegenekkel, ha nem muszáj? Nem olyan jó ám az sem!
2023. máj. 30. 17:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!