Zavarna ha az apátok mindennap inna alkoholt? Ha igen miért?
"Szerintem nagyon sok minden múlik az életvitelen. A nagymamám testvére minden reggel ivott egy kupica pálinkát, majd végigdolgozta a napot a szőlőben. Napközben ebédhez, reggelihez fröccsöt fogyasztott. Soha nem volt részeg, sem alkoholista, 94 évig élt."
De, mindkettő volt. Nem láttad józanon soha.
Direkt egy ilyen válasz miatt olvastam végig, mert ezen mindig nevetek, mikor hallom. "Minden napot felessel kezdett, soha nem volt részeg." 😆😆😆
"Direkt egy ilyen válasz miatt olvastam végig, mert ezen mindig nevetek, mikor hallom. "Minden napot felessel kezdett, soha nem volt részeg." 😆😆😆"
Először is, nem írtam, hogy feles, hanem hogy kupica - a kupica a magyar nyelv értelmező szótára szerint egy fél decinél kisebb űrtartalmú pohár. Jellemzően 2 cent. Gondolom, ezzel újat mondtam.
Más részről pedig: láthatóan fogalmatok nincsen sem a régi idők emberének életéről, sem pedig az egész napos fizikai munkát végző ember alkoholtoleranciájáról. Én is jót nevetek azon, hogy évente megiszol két pohár sportfröccsöt, mert véleményed szerint, aki hetente vagy akár naponta felelősséggel fogyasz alkoholt (- számodra láthatóan irreleváns, mennyit, mihez és milyen aktivitás mellett), az már alkoholista.
58., reszelheted bárhogyan, de ne akard már eladni, hogy aki minden nap pálinkával nyitja a napot + reggelire és ebédre is fröccsözik, az nem alkoholista?!
Persze, 0-24-ben ittas állapotban van, ja de bocs... mindezt felelősséggel teszi. Az más :D
Eszembe sincs szidni az öreget, de ha elfogadod, ha nem... piás volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!