Zavarna ha az apátok mindennap inna alkoholt? Ha igen miért?
39.
Nagymamád testvére egy szorgalmas, dolgos ember lehetett... ezzel együtt alkoholista is.
Attól függ mennyit és mit inna. Most ha vacsora mellett-után legurít 1 sört az a belefér kategória. Nyilván a gond ott van, hogy aki alkoholista az nem fog ennyinél megállni. Nyilván a függőség az kis mértékben is függőség.
A gond nálunk is sokrétű volt.
Apám agresszív alkoholista volt, munkahelyéről kirúgták, máshol munkát nem kapott, dolgozni sem akart. A pénzt persze elverte, anyám adott neki mindig hogy nekünk vásároljon be, hát volt, hogy napokig alig ettünk mert elköltötte a pénzt piára.
Úgy képzeljétek el, hogy hajnalban már felkelt és már részegre is itta magát. Mire mi keltünk ő már részegen aludt. Egész nap csak aludt és ivott. Egy igazi csődtömeg volt.
Oké, leírom. Én frankón alki vagyok. Most is tolom, asszem az utolsó vár még a hűtőben a 8db 4,5 v/v-ből. A kis 85 kilómmal ez pont számottevően több, mint so-so, legalábbis ha a magyar mentalitással saccolunk. Ésszerűen kb négyszerese a jónak. Kétnaponta tolom, másnaposan tök happy vagyok, nem akarok inni. Könnyű másnapjaim vannak, rájöttem, mivel érjem el, és van egy abszolút maximum, amit nem lépek túl ivással. Mondjuk a filmszakadás pont tartozéka a dolognak, ez van.
Mai fejemmel nem ítélkeznék. De ne álljunk le itt, bakker, teljesen evidens, hogy nem is mentenék fel senkit. Hülyék vagyunk, mint a segg. Pöcsünk után nem mentünk ilyen durva odaadással. Miről beszélünk? Komolyan, belső nézetből ilyen full ellenállhatatlan, külső vagy értelmes nézetből ilyen totális mi a jó istent csinálsz, ember? És mégis folytatom, mert ott az idő, szerzel, hűtöd, tolod, van egy görbe estéd, átmenetileg elviseled, hogy nincs valódi pozitív visszajelzés az ég adta világon semmire, még a szeretteid is elvannak maguknak, tökmindegy, mit adsz, mennyit használsz el minden erődből (és még többet is), csak van az, ami mindig van, te pedig látod, hogy ez így sok. Próbálod bárkinek elmondani, beleértve a pszichológust, és fullra nem érti senki, nincs megoldás, de legalább van helyette ellenségeskedés minden fronton.
Meséld el, kedves mesterem, te mit látsz járhatónak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!