Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Zavarna ha az apátok mindennap...

Zavarna ha az apátok mindennap inna alkoholt? Ha igen miért?

Figyelt kérdés

2023. máj. 26. 11:50
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
22%
Apám is ivott mindennap alkoholt, én is iszok majdnem mindennap, és akkor mi van?
2023. máj. 26. 14:06
 22/61 anonim ***** válasza:
98%
Nagyon zavarna ha mindennap alkoholra lenne szüksége. Ott már bajok vannak.
2023. máj. 26. 14:06
 23/61 anonim ***** válasza:
98%
Igen, mert rohasztja is az agyat amúgy is, meg apám nem az a típus mára már, aki csiccsesen extrovertált és laza, hanem mára már nem is ismeri a mértéket és ha bekarmol, mocsok módon kötekszik, meg üvöltözik.
2023. máj. 26. 14:09
 24/61 anonim ***** válasza:
87%
20-as, pont azért alkoholizmus, mert minden nap iszol. Az, hogy csak 1 dobozzal, attól még minden nap iszol. A rendszerességen van a hangsúly. Nyilván a te esetedben legfeljebb enyhe változatról beszélünk, de attól az még alkoholizmus. Szokj hozzá a gondolathoz...
2023. máj. 26. 14:10
 25/61 anonim ***** válasza:
93%

#20: nem mindegy, hogy azért issza, mert "szereti", vagy mert nem képes nélküle meglenni. Utóbbi már függőség, ezért alkoholizmus.

Értem, hogy Te valami nagyon kisarkított példán keresztül szeretnél lehülyézni másokat, de többségében az emberek nem csak azért isznak alkoholt, mert szeretik. És sajnos az itt válaszolók között is sokan talkoztak olyanokkal, akik "csak szeretik", isszák/itták minden nap, de ennek sajnos szomorú következményei is volt. Én is otthon nagyon sokszor hallottam hasonló dolgokat két feles között, hogy ő csak szereti, meg hogy mindenbe bele van magyarázva ma már, hogy alkoholizmus, aztán sajnos az én apám is csak a halála előtt pár hónappal volt képes beismerni, hogy alkoholista.

2023. máj. 26. 14:11
 26/61 anonim ***** válasza:
61%
"nem mindegy, hogy azért issza, mert "szereti", vagy mert nem képes nélküle meglenni." Ugyanaz. azért "szereti" napi szinten vedelni, mert függő.
2023. máj. 26. 14:18
 27/61 anonim ***** válasza:
95%

Gyerekkoromban még nem zavart, hogy anyám meg pótapám minden este isznak. Csak 1-2-3 üveg sör volt, ennyit igazán megérdemlünk a kemény munka után, mondták.

Először akkor jöttem rá, hogy ez másoknál nem alap, amikor apáméknál voltam, kinyitottak egy üveg sört, öntöttek két pohárral, és eltették a hűtőbe a többit, én meg csak lestem... :O

Aztán kamaszkoromban már hallottam, hogy nem úgy jár a nyelvük, mint én szeretném vacsora magasságában, és kezdett zavarni.

Mire megszülettek a gyerekeim, kifejezetten mérges voltam már, ugyanis SOHA nem lehetett őket vészhelyzetben megkérni semmire, mert délelőtt dolgoztak, délután 4 után pedig már, ó, bocsi, de már ittam. Eddigre már azt is láttam, hogy ha valami előre lefixált ügyintéznivaló van, és pótapám nem iszik meló után, hogy el tudja intézni, akkor feszült lesz, és alig várja, hogy hazaérjünk.

Úgyhogy igen, a napi 1-2 sörike is alkoholizmus, nem csak az árokban fentrengés. Nyilván van különbség, de mindkettő pusztít, csak a sebessége más.

Sok szeretettel ajánlom minden alkoholista szülő gyerekének a "Még egy kört mindenkinek!" című filmet. Szórakoztató, de ismerős és tanulságos. Nyilván az ősöknek felesleges megmutatni, semmi nem fog változni.

2023. máj. 26. 14:35
 28/61 anonim ***** válasza:
29%
Akkor ennyi erővel a magyar társadalom 80%-a koffein ès és édesség függő is.
2023. máj. 26. 14:42
 29/61 anonim ***** válasza:
88%
Jó meglátás 28-as, ezek is függőséget okoznak. Barátnőmék nekiálltak leszokni a kávéról, első pár napban azt hitte, nem tud kikelni az ágyból... A csoki után meg simán tudok én is sóvárogni. Csak ezek kevésbé károsak, mint az alkohol.
2023. máj. 26. 14:44
 30/61 anonim ***** válasza:
94%
"Akkor ennyi erővel a magyar társadalom 80%-a koffein és és édesség függő is." Csak ezektől nem hülyülsz el, és nem terrorizálod a családodat. És ja, létezik cukorfüggőség, elég csúnya dolgokat okozhat, de ezek egyike sem veszélyezteti a környezetét, nem úgy mint egy piás vagy drogos.
2023. máj. 26. 14:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!