Zavarna ha az apátok mindennap inna alkoholt? Ha igen miért?
#28.Ezek tények, az édesség szerintem van olyan káros, mint az alkohol hosszú távon.
De egyelőre a kávéról semmi rosszat nem sikerült összeszednie senkinek, aki mértékkel fogyasztja.
Azt nem szenvedi meg a szervezet, sem pedig a hozzátartozók/környezet.
Ennyi a különbség.
Nekem anno a nagyapám minden este vacsorához megivott egy üveg sört a nagyanyám meg bort. Egyszer nem láttam őket berúgva és soha nem marták egymást. Mind a kettő 80 felett halt meg.
Értem én, hogy vannak olyanok, akiknek ez trauma ès, ha meglátnak egy sörös üveget, akkor az alkesz hozzátartozó ugrik be egyből, de nem húzzuk már rá boldog-boldogtalanra az alkoholizmust.
Nem mindegy azért a mérték. Én abban semmi kivetnivalót nem látok, ha a nap végén megiszik 1 pohár bort/1 üveg sört (a vacsorához),ha - nagyon fontos - már nem ül autóba (legalábbis nem sofőrként.)
Ennyi erővel apósom, anyósom, én és még nagyon sokan vagyunk alkoholisták.
A kérdés, hogy meg tud-e állni itt. Ha nem, és ez rendszeres, az bizony alkoholizmus.
"Minden nap iszom, de nem vagyok alkoholista." - akkor
- aki mindennap dohányzik, az nem dohányos, ugye
- aki mindennap sportol, az nem sportoló
- aki mindennap drogot fogyaszt, az nem drogfüggő
stb...
Áltassátok csak magatokat, alkeszok!
Apam annak idejen beleverte a jatekgepbe a fizeteset, volt mikor nagyanyam pofozta haza. Amugy is folyton veszekednek anyammal, de a piatol apam mindig kotekedos volt, utaltam mikor tolem is penzt kunyeralt (akkor meg eleg volt 3-400 ft neki). Ahogy anyam kitette a labat otthonrol, apam elso utja a kocsmaba vezetett. Es mindegy volt a napszak, ha anyam nappalos volt, apam mar delelottol ivott, ha ejszakas, akkor pedig delutantol. Szornyu volt ebben felnoni.
Par honappal ezelott megkertem, az eskuvom napjan lesz kedves nem lereszegedni, persze erzekenyen erintette, amiert megjegyeztem neki. Hat nyilvan, az sertodik meg aki magara veszi, erdekes modon senki masnak nen mondtam..
Szerintem nagyon sok minden múlik az életvitelen. A nagymamám testvére minden reggel ivott egy kupica pálinkát, majd végigdolgozta a napot a szőlőben. Napközben ebédhez, reggelihez fröccsöt fogyasztott. Soha nem volt részeg, sem alkoholista, 94 évig élt.
Tapasztalatom szerint, ha valaki naphosszat fizikai munkát végez, és jellemzően étkezéshez fogyaszt pl. egy pohár bort, akkor az nem egy kategória azzal, ha valaki minden nap csak magába dönt három liter sört. Nyilván odafigyelve és tudatosan kell az ilyen fogyasztást is csinálni, de ez távol van az alkoholizmustól. A mai, irodába gyúgyult vagy metroszexualizált világban viszont tapasztalatom szerint, ha valaki heti egyszer megiszik egy pohár bort étkezéshez, azt már hajlamosak alkoholistának titulálni (egyik munkatársamtól hallottam...).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!