Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Zavarna ha az apátok mindennap...

Zavarna ha az apátok mindennap inna alkoholt? Ha igen miért?

Figyelt kérdés

2023. máj. 26. 11:50
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:
14%

#28.Ezek tények, az édesség szerintem van olyan káros, mint az alkohol hosszú távon.

De egyelőre a kávéról semmi rosszat nem sikerült összeszednie senkinek, aki mértékkel fogyasztja.

Azt nem szenvedi meg a szervezet, sem pedig a hozzátartozók/környezet.

Ennyi a különbség.

2023. máj. 26. 14:57
 32/61 anonim ***** válasza:
40%

Nekem anno a nagyapám minden este vacsorához megivott egy üveg sört a nagyanyám meg bort. Egyszer nem láttam őket berúgva és soha nem marták egymást. Mind a kettő 80 felett halt meg.

Értem én, hogy vannak olyanok, akiknek ez trauma ès, ha meglátnak egy sörös üveget, akkor az alkesz hozzátartozó ugrik be egyből, de nem húzzuk már rá boldog-boldogtalanra az alkoholizmust.

2023. máj. 26. 15:01
 33/61 anonim ***** válasza:
35%

Nem mindegy azért a mérték. Én abban semmi kivetnivalót nem látok, ha a nap végén megiszik 1 pohár bort/1 üveg sört (a vacsorához),ha - nagyon fontos - már nem ül autóba (legalábbis nem sofőrként.)

Ennyi erővel apósom, anyósom, én és még nagyon sokan vagyunk alkoholisták.

A kérdés, hogy meg tud-e állni itt. Ha nem, és ez rendszeres, az bizony alkoholizmus.

2023. máj. 26. 15:08
 34/61 anonim ***** válasza:
84%

"Minden nap iszom, de nem vagyok alkoholista." - akkor

- aki mindennap dohányzik, az nem dohányos, ugye

- aki mindennap sportol, az nem sportoló

- aki mindennap drogot fogyaszt, az nem drogfüggő

stb...

Áltassátok csak magatokat, alkeszok!

2023. máj. 26. 15:11
 35/61 anonim ***** válasza:
93%
32. - ez is az egyik oka annak, hogy az ország ott tart az alkoholizmus terén, ahol (világviszonylatban első), hogy nem nevezzük nevén a dolgokat. Az alkoholisták nagy százaléka sem tartja magát alkoholistának, akkor a napi szinten csak keveset fogyasztó nagyszüleidet miért is tartanánk annak. Pedig orvosilag az, aki mindennap alkoholt fogyaszt, az alkoholista. Nyilván a súlyossági fokok egyénenként különböznek.
2023. máj. 26. 15:12
 36/61 anonim ***** válasza:
96%
Zavarna, mert apám agresszív, kötekedő terrorista volt az alkoholtól. Először csak minden vasárnap ivott, aztán egy héten kétszer, majd két naponta, aztán most iszik munka után minden nap. Gyűlöltem otthon lenni, gyűlöltem az ünnepeket, főleg a karácsonyt, amikor sok napot otthon kellett lenni, mert az abból állt nálunk, hogy apám részegen terrorizált, fenyegetett minket. Később azt hittem azért csinálta, mert szar a házassága anyámmal, de az új nőjével is ezt csinálta, miután lebukott, hogy nőzik. Már költöző félben van tőle az új nő is, ezután gondolom még jobban inni fog, hogy egyedül marad. Megpróbál rávenni, hogy menjünk oda lakni a kisfiammal, de nincs az a pénz.
2023. máj. 26. 15:20
 37/61 anonim ***** válasza:
93%

Apam annak idejen beleverte a jatekgepbe a fizeteset, volt mikor nagyanyam pofozta haza. Amugy is folyton veszekednek anyammal, de a piatol apam mindig kotekedos volt, utaltam mikor tolem is penzt kunyeralt (akkor meg eleg volt 3-400 ft neki). Ahogy anyam kitette a labat otthonrol, apam elso utja a kocsmaba vezetett. Es mindegy volt a napszak, ha anyam nappalos volt, apam mar delelottol ivott, ha ejszakas, akkor pedig delutantol. Szornyu volt ebben felnoni.

Par honappal ezelott megkertem, az eskuvom napjan lesz kedves nem lereszegedni, persze erzekenyen erintette, amiert megjegyeztem neki. Hat nyilvan, az sertodik meg aki magara veszi, erdekes modon senki masnak nen mondtam..

2023. máj. 26. 15:38
 38/61 anonim ***** válasza:
50%
Azért nem mindegy hogy pl este egy pohár bort vagy yilesmi vagy épp egész nap részeg.
2023. máj. 26. 15:52
 39/61 anonim ***** válasza:
43%

Szerintem nagyon sok minden múlik az életvitelen. A nagymamám testvére minden reggel ivott egy kupica pálinkát, majd végigdolgozta a napot a szőlőben. Napközben ebédhez, reggelihez fröccsöt fogyasztott. Soha nem volt részeg, sem alkoholista, 94 évig élt.

Tapasztalatom szerint, ha valaki naphosszat fizikai munkát végez, és jellemzően étkezéshez fogyaszt pl. egy pohár bort, akkor az nem egy kategória azzal, ha valaki minden nap csak magába dönt három liter sört. Nyilván odafigyelve és tudatosan kell az ilyen fogyasztást is csinálni, de ez távol van az alkoholizmustól. A mai, irodába gyúgyult vagy metroszexualizált világban viszont tapasztalatom szerint, ha valaki heti egyszer megiszik egy pohár bort étkezéshez, azt már hajlamosak alkoholistának titulálni (egyik munkatársamtól hallottam...).

2023. máj. 26. 15:52
 40/61 anonim ***** válasza:
87%
Igen, zavarna. Egyrészt nem akarom huszonévesen elveszteni az apámat, és azt sem akarom hogy teljesen leépüljön szellemileg, másrészt nem bízom a részeg emberekben. Lehet paranoiásnak tartani, de az alkohol elég durva dolgokat művel az ember korlátaival, simán lehet hogy akaratom ellenére rosszat szólok, aztán megver. Nem egy ilyenről hallottunk már.
2023. máj. 26. 16:02
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!