Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülőlátogatáskor ki főzzön?...

Szülőlátogatáskor ki főzzön? Vendégségnek számít, vagy hazamenetelnek?

Figyelt kérdés

Következő a helyzet:

Hárman vagyunk nők testvérek, van két nővérem, mindkettőnek van párja, 35 évesek. Nagyjából 2 havonta járunk haza, mindig ünnepkor. Szülinap, ilyesmi.Amikor elmegyünk meglátogatni anyukánkat, nekik 2 óra az út, nekem és a páromnak 5.

Én az egyik nővéremmel vagyok jóban, nevezzük X-nek, a másikkal pedig nem, nevezzük Y-nak.

Úgy szokott kinézni, hogy szombaton odaérünk, és vasárnap délelőtt Y és anyukám szoktak főzni ünnepi ebédet. Hozzá kell tenni, hogy anyukám Y-nal jön ki a legjobban közülünk, hasonlóan főznek és hobbijuk is a főzés. X nem szeret főzni, én pedig olyanokat, mint ők nem tudok (kevés húst eszem és sok zöldséget). A konyhában két ember fér el kb, tehát csak ők. Ők mindig felkelnek hajnalban, főzik a húslevest, és készítik a 2-3 féle húsos ételt. Tehát egész délelőtt azért dolgoznak, hogy legyen egy nagy ebéd. Néha besegítünk diót darálni vagy ilyesmi, de nem sokat. Nem kérik.

A helyzet az, hogy főleg Y szokta érzékeltetni, hogy nem segítünk. Nos, én X-szel nem vagyok jóban, én nem fogok vele együtt főzni, de többször felajánlottuk már Y-nal, hogy viszünk kaját, főzünk mi is, hogy ne kelljen annyit főzniük. Főleg, hogy ugye én kb nem eszem húst, Y pedig vega. Azt mondtuk, főzünk vega kaját, elvisszük, és akkor nem kell 2-3 fogást elkészíteni. Megsértődtek, ők akarnak főzni.

A baj ugye az, hogy attól, hogy nem akrják, hogy vigyünk kaját, ők ugyanúgy rengeteget dolgoznak, addig mi csak ülünk a nappaliban. Nem kezdünk el játszani pl társast, mert akkor érzékeltetik, hogy ők dolgoznak, mi meg társasozunk. Múltkor pl elmentünk egy nagyot sétálni X-szel, amíg ők főztek, akkor is ment a pofavágás.

Mit gondoltok? Menjünk el sétálni, ha akarunk, nem? Ha ők fejedelmi ebédet akarnak maguknak, akkor csináljanak, de mi úgyis csak keveset eszünk belőle. Arra gondoltam, hogy máskor csak az ebédre mennék haza, de az meg még nagyobb hülyeség napi 10 órát utazni egy olyan ebédért, amit egyébként nem is szeretnék enni. :D

Az is érdekes szerintem, hogy ez most vendégségnek számít-e. Ugyanabba a házba megyek, ahol felnőttem, de elköltöztem onnan már majdnem 10 éve. Ha vendégségbe megyek, akkor nem kéne éreztetniük, hogy nem dolgozunk. Viszont Y nem úgy viselkedik, mintha vendégségbe lenne. Neki amúgy teljesen otthonos, ő jóval többet jár haza, mint mi X-szel. Ő tudja is, hogy mi hol van a konyhában.

De ha azt nézzük, hogy végülis hazamegyünk, akkor el lehetne várni, hogy besegítsünk. De nem hagyják, hogy vigyünk kaját akkor se. Pedig mi X-szel tényleg nem nagyon eszünk az ő kajájukból.

2023. máj. 22. 15:35
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
65%

ha még ezek után is nyaggat XY, akkor szájon vered egy serpenyővel!:D

Ezért kár HAZAmenni!!

2023. máj. 28. 12:26
 22/22 anonim ***** válasza:
100%
Vinnék kaját, vagy desszertet. Így értem nem kell fáradni. Ha belém kötnek, akkor nem vinnék legközelebb.
2023. máj. 29. 01:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!