Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ezt a helyzetet hogyan kellene...

Ezt a helyzetet hogyan kellene kezelnem? Mit csináljak másképp? Miért nem tudnak megérteni?

Figyelt kérdés

Nagyon sokat töprengtem, hogy ki merjem írni ezt a kérdést, de szerintem nemcsak én vagyok, voltam ilyen helyzetben.

Rossz helyzetben vagyok, a férjemmel váló félben vagyok.

Okok: bár már 17 éve együtt voltunk, az utolsó 3-4 évben ellaposodtunk, de ez már 7-8 éve elkezdődhetett. Főztem, mostam, takarítottam, gyerekeket hurcoltam iskolába, dolgoztam, sőt 4 éve van már, hogy olyan beosztásba kerülhettem, hogy 2.5-szer annyit keresek mint a férjem. Míg kicsik voltak a gyerekek akkor nyilván ők voltak a legfontosabbak, de így, hogy az egyikük már hamarosan egyetemista lesz, nyilván változtak a dolgok. Segítségre, törődésre vágytam volna, arra, hogy a gyermekeim figyelmeztetése nélkül a férjem emlékezzen a születésnapomra, megköszönje azt, hogy vagyok neki, egyszer elvigyen romantikus hétvégére, de semmi hasonlót nem kaptam meg, úgy éreztem, hogy egyetlen mozgatója ém vagyok a családnak meg a házasságnak. A gyermekeim látták mennyit sírok, a pszichológusom meg pláne, de semmi soha nem változott, csak mindig minden veszekedésbe torkollott.

Igen, hibáztam, a válóper bejelentése előtt közelebb kerültem a főnökömhöz, akivel csak véletlenül kezdtem el messengeren beszélni. Ő vagy 5 éve elvált, azóta kapcsolata sem volt és na mindegy szerelmesek lettünk, de ez egy hatalmas nagy tabu még.

Ami fáj az az, hogy a kisebbik gyerekem ( 15 éves) nagyon ellenséges velem mióta beadtam a válópert, főleg, hogy az ügyvéd unokatestvérem írta meg és segített ezt nekem elindítani. Nagyobbiknak leginkább a csatákból van elege, ő talán jobban megért, de folyamatosan azt hallgatom, hogy ,, egy családanyának nem így kéne eljárnia" meg hogy ,, milyen tisztességtelen, hogy hónapokkal előtte titokban megírtuk a válási papírokat", s a férjem meg hergel mindenkit és megkapom, hogy én egy maximalista, túlpörgős idegbeteg vagyok, aki meg van keseredve, mert hogy nem az igényeimnek megfelelően élem az életem... De ez nem igaz... Szerintem bármely ember belefáradna abba, hogy csak invesztálja a családba/ házasságba az energiát, de ebből semmit nem kap vissza.

Legjobban viszont az zavar, hogy a gyerekeimmel romlik a viszonyom,nyilván a házat is el kell adnunk, amibe az ÉN szüleim adtak minden pénzt, de egyszerűen egyikük sem ért meg engem igazán, csak annyit látnak ebből az egészből, hogy én veszekszem meg, néha kiabálok, de most bele vagyok ebbe az egészbe fáradva. Fontosabb a gyerekeimmel való jó viszony, mint az újabb kapcsolat, viszont a pszichológus is csak annyit tud mondani, hogy idő kell ehhez, a kicsinek érnie kell, hogy mindezt felfogja, megértse, ha veszekszünk a ferjemmel, azt csináljuk úgy, hogy ők nincsenek itthon.... Reménytelen😭😴😰

2023. máj. 20. 13:33
1 2 3 4
 1/32 A kérdező kommentje:
Még hozzáteszem, hogy nekem is van tengernyi hibám. Nagyon maximalista tudok lenni, minden percem be van osztva, s ehhez próbáltam igazítani az életünket is, de mit tudtam volna csinálni? A munkahelyem által engedhettük meg, hogy a nagyobbik gyermekünk járhasson 3 féle magántanárhoz például, mellette az iskolai külföldi utakra menni tudjon, az én unszolásomra igen szép helyekre el tudtunk menni nyaralni, a nagyobbikknak majdnem fél millióba került az, hogy meglett a jogosítványa, ez mind az én számlámról lett kifizetve, de még emelett főzni is kell, takarítani, vasalni, mosni, muszáj volt egy napi rendet kialakítani, különben sehova nem alakult volna az életünk..
2023. máj. 20. 13:48
 2/32 anonim ***** válasza:
89%

Tipikus példája a magyar házasságok legtöbbjének. Csak a csendes többségnek már ugyan mindegy ennyi év után, hogy így éli le az egész életét, addig a hangos kisebbség elfárad, és hosszú vergődés, lamentálás után kilép ebből az eszeveszett mókuskerékből. A gyerekeid (ha lányok) akkor fognak megérteni, amikor ők is ilyenbe lesznek. A fiaid talán sose. Mindenki szerint te leszel a hibás, a qrva, a rbanc, mert hát Mariska, Gizi és Jolán is így élte le az életét, aztán egy szavuk se volt. Etelka meg az utolsó erejéből még feltette a csirkecombot a gázra, aztán dobta fel a talpát.

Kívánom a legjobbakat!

2023. máj. 20. 13:58
 3/32 anonim ***** válasza:
18%
Hát nem könnyü,de nem értem mért kellet megcsalnod a férjedet mért nem beszéltél vele vagy váltál el?mert így ez gerinctelenség és nem csak a férjedel de a gyerekeidel szemben is,gondolom a gyerek se akar nevelőapát,
2023. máj. 20. 14:00
 4/32 anonim ***** válasza:
96%
Lehet nem ilyen választ vársz, mint amit most írni fogok, de külső független félként én így látom. A leírásod alapján már nem visszafordítható folyamat, amin keresztül mentek. Én a helyedben próbálnám minél kevesebb sérelemmel és idegeskedéssel vegigcsinalni a válást és osztozkodást. Felesleges azon rágódni, hogy ki és miben hibás. Nyilván végig kell gondolni, tanulni kell belőle, de ha naphosszat azt bizonygatod, hogy ki és mit hibázott, akkor soha nem lesz nyugalmad. A kisebbik gyermek majd idővel lehiggad, épp a kamaszkort éli, van elég érzelmi hullámvölgye, valószínű a mostani helyzet csak olaj a tűzre. A férjeddel próbáljátok kulturáltan és felnőtten lerendezni ( van akivel nem lehet), de legalább te őrizd meg a méltóságodat. A nagyobbik gyermek már szinte felnőtt, jóga van az önálló véleményre és állásfoglalásra. Szokták mondani, hogy minden csoda 3 napig tart, ez az állapot sem áll fenn örökké, addig meg sok mélylevegő és ki kell bírni valahogy. 2 válással a hátam mögött ennyit tudok javasolni.
2023. máj. 20. 14:08
 5/32 anonim ***** válasza:
89%
A nagyobbik gyereked már felnőtt, a kisebbik meg 3 év múlva felnő, de addig se lesz ő az egyetlen elvált-szülők-gyereke. Ez a te életed, nem az övék. Neked ebben a házasságban, ebben az életformában már nem jó, a férjed nem szeret, itt kifejezetten válni kell. A gyerek meg túl fogja élni. Nem várhatja tőled, hogy boldogtalan legyél azért, mert neki nincs ínyére a helyzet.
2023. máj. 20. 14:09
 6/32 anonim ***** válasza:
93%

Neked most elsősorban magaddal kell törődnöd, mert segíteni, adni csak az tud, aki rendben van. A kisebbik gyerek is pár év múlva kirepül és meg fogják majd érteni, hogy miért léptél így.

"ha veszekszünk a ferjemmel, azt csináljuk úgy, hogy ők nincsenek itthon...."

Ezzel óvod őket, és egyrészt jó dolog, másrészt így, mivel nem látnak semmi kirívót otthon, nem fogják felfogni, megérteni, mi a baj, miért szenvedsz.

2023. máj. 20. 14:14
 7/32 A kérdező kommentje:
3-as 4-es... Ahogy éreztem, hogy mostmár ez szerelem, rögtön megmondtam, hogy válás. Így is ez lett volna a sors, de ez talán hab volt a tortán. Miből gondolod, hogy leszarom őket? Azért mondtam igent az új pozíciómra, mert csak az volt bennem, hogy nekik több mindent meg tudjak adni, eszembe nem jutott volna még +2 órát dolgozni, így is szétszakadok. Alig költök magamra valamit, néha elmegyek kozmetikushoz, ennyi. Ez a kapcsolat meg még egy nagy tabu, sok idő kell mire kialakul ez az egész. A kisebbik gyermek fiú, a nagyobbik lány, de úgy gondolom ez nem jelent még semmi, minden emberek változik, viszont így nagyon nehéz.
2023. máj. 20. 14:16
 8/32 anonim ***** válasza:
38%
Mért magyarázkodsz rosszindulatú idegeneknek, kérdező? Nem tartozol magyarázattal a döntéseidért! Maximum a gyerekeidnek, de az megtörtént. Ne védekezz! Jogodban áll az életedről dönteni.
2023. máj. 20. 14:21
 9/32 A kérdező kommentje:
Sajnálom a gyermekeim, mert nekem nagyon szép családom volt, voltak mélypontjai a szüleimnek, de mindig sikerült ezen túllendülniük. Az ember szeretné a biztonságot a családjában, sajnálom, hogy ez így alakult.
2023. máj. 20. 14:25
 10/32 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy ilyen nagyszerű jós. Gondolom más életét is így jósolta meg régen, igaz?
2023. máj. 20. 14:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!