Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a gyereked utálná az...

Ha a gyereked utálná az öleléseket és megkérne, hogy ne csináld, ölelgetnéd napi szinten?

Figyelt kérdés

2023. máj. 16. 21:17
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

A fiam már 5 éves korában látványosan letörölte az arcáról a puszit :)

Ha nem akarja, nem erőltetem.

2023. máj. 17. 10:51
 22/34 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Már vagy 50x megkértem anyumat, hogy ne ölelgessen, de valahogy képtelen megérteni :D
2023. máj. 17. 11:43
 23/34 anonim ***** válasza:
12%

Á, a nagy leleplezés 😁

Gondolj ilyenkor arra, hogy ő is utalhat mosogatni, mégis megteszi

2023. máj. 17. 12:14
 24/34 anonim ***** válasza:
100%
A mosogatás nem ugyanaz, mint amikor valakinek - a kérése ellenére - belelépnek az intim zónájába. És mindenkinek másutt van ennek az intim zónának a határa.
2023. máj. 17. 12:18
 25/34 Metionin ***** válasza:
97%
22. Úgy nehezebb, ha már pl. kamasz vagy és hirtelen nem kell a ölelés, mert megszokta, hogy addig ölelgethetett. Ha valaki már pici korában lázad, akkor azt szokja meg a szülő és később sem fura, ha nem szereti a gyerek a cincálást. Anyám szerint én már kb. fél évesen kezdtem a lázadást de így is évekbe telt, mire megszokta, hogy ne nyúzzon. Akkor állt le, amikor már elég nagy voltam ahhoz, hogy hatékonyan rúgkapáljak és hisztizzek a művelet közben.
2023. máj. 17. 12:18
 26/34 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem sokra mennél ha megértenéd, hogy az anyukád miért ölel meg téged:

- mert őt is így szerették a szülei és ez a szeretetnyelve

- vagy mert tudja, hogy utálod és direkt heccelni akar, hogy csak azért is az legyen amit ő akar

- aztán van egy harmadik opció is, hogy elfelejti, hogy nem szereted ha megölel és ebből következik az előző két pont is

- negyedik meg nem érti, hogy mi a bajod az öleléssel és elfogadtatni akarja veled

Az ölelés egy kölcsönös érzelmi töltés. Semmi ciki nincs benne maximum annak ciki akit megölelnek és bűzös a szája, honalja vagy zsíros a haja, ruhája...

Ha családtag ölel azzal az égadta világon semmi baj sincs, ha nem így akarja a korábban elkövetett igazságtalanságát, dühét, ... veled feledtetni.

Szerintem anyukád így tud szereti, hogy megölel.

Van 5 szeretetnyelv:

- ajándékozás (kedvenc sütidet, ruhádat, piperédet)

- minőségi időtöltés (elvisz a vidámparkba, állatkertbe, múzeumba, operába)

- elismerő szavak (okos vagy, legjobb vagy, megtudod csinálni)

- testikontaktus (csók, puszi, ölelés)

- szívességek (megcsinálod helyette a fűnyírást, mosogatást, autómosást, elmész a gyerekért az oviba)

2023. máj. 17. 15:21
 27/34 A kérdező kommentje:

#23 sose mosolyog és mindig annak kell lennie amit ő akar. Ha valami nem úgy történik, akkor elkezd hisztizni és eljátssza, hogy ő a nagy mártír

#25 kiskoromban is utáltam

#26 azért csinálja mert megteheti. Van egy húgom akit szemmel láthatóan jobban szeret mint engem (ha ő szerez egy egyest az teljesen rendben van, de nálam a négyes már rossz jegy, ha csinál valami hülyeséget akkor én vagyok érte a hibás mert biztos tőlem tanulta, ha ő kér valamit akkor ugranom kell, mintha ő lenne a hercegnő én meg a szolga, ő nézheti egész nap a tv-t és nyomkodhatja a kontrollert, de ha én ránézek a telefonomra akkor "Miért nem tanulsz?", ő oviban kapott egy telefont, én ötödikben kaptam meg az elsőt és még sorolhatnám), mégis fele annyiszor se öleli meg, pedig ő engedné.

2023. máj. 17. 16:38
 28/34 anonim ***** válasza:
95%
Természetesen nem. Rólam az egész rokonság kiskorom óta tudja, hogy utálom a puszilkodós üdvözléseket, mégis mindig magasról leszarták. Soha nem tenném ezt a saját - nem létező - gyerekemmel. Mindenkinek megvan a saját személyes tere, akár 5 éves, akár 15.
2023. máj. 17. 19:01
 29/34 anonim ***** válasza:
100%
Kicsi gyereknek nem szerettem az ölelést, kb 3 éves koromtól 18-20 éves koromig. Aztán egyszercsak valami változott. Nem tudok kiváltó okról, de azóta lételemem az ölelés/búzát/simogatás.
2023. máj. 17. 21:08
 30/34 anonim ***** válasza:
100%
A lényeg lemaradt. Szüleim elfogadták, hogy ilyen vagyok, nem eröltették az ölelést. Más módon fejeztük ki a szeretetünket.
2023. máj. 17. 22:48
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!