Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Válnak a szüleim, hogyan...

Válnak a szüleim, hogyan kezeljem ezt az egészet?

Figyelt kérdés

Felnőtt nő vagyok, húszas éveim végén.

Tudtam, hogy ez be fog következni, mert rémes a szüleim házassága és végül anya talált magának valakit.

A baj csak az, hogy pár hete tart a dolog és már világgá kürtölte, facebookra kirakta, kb. Apám tudta meg utoljára utána meg én telefonban, mert másik városban élek...

Sajnos nem vagyunk túl közeli viszonyban anyával, de ez az egész kiborított. Egyrészt félt a reakciómtól, de szerinte tök jól kezelem. Magyarán megint jön ez a lelki terhelés, hogy bennem nem lehet bízni, meg nem én vagyok a kedvenc gyereke, de a húgom meg a nagyi, meg a bátyja ők eszméletlenül örültek az új partnernek, mikor találkoztak vele.

Amúgy nem, nem kezelem jól, tudom, hogy menekül a múlttól, amit megértek. De egy ennyire friss dolgot így kezelni, számomra felfoghatatlan,ráért volna akkor világgá kürtölni ha biztosak egymásban, de én nem értek ehhez, nem voltam meg szerelmes. :(

Na itt jön a másik bibi. Azonnal, ugyancsak a telefonban az orrom alá dörgölte anya, hogy a párja mindkét lánya (korombeliek) férjnél van már. Remek, abba nem gondol bele, hogy mindenhogy rém kínos volt ez a beszélgetés, de még önt egy adag sót a sebeimbe ezzel, pedig tudja, hogy nagyon rosszul érint a magánéleti sikertelenségem.

Én ebből úgy szeretnék kimaradni, de ha nem támogatom akkor végképp én leszek az utált gyerek, "mert apádra hasonlítasz, mindig is apád lánya voltál", és ezzel mindig el lett magyarázva, miért nem vagyok elég jó gyerek.

De ez az én véleményem, az én érzéseim, nem kell közöm legyen a boldogságához, de attól még ha elítélem ezt a tempót, az is az én dolgom és mélységésen sért hogy ennyire nem bízik bennem és nem bízza rám azt sem, hogy kezeljem már ezt az egészet...

A baj igazából apámmal lesz... nem beszéltem még vele azóta, vasàrnap szoktunk telefonálni. Nem tudom támogatni abban, ha mártírkodni akar, mert borzalmas volt a kapcsolatuk, és az az ő baja, ha azt hitte anyám majd nem hagyja el.

Én szívesen megmondanám neki ezt valahogy, hogy sajnos teljesen igaza van anyámnak, ennek meg kellett történnie, de nem leszek partner abban, hogy elhordja mindennek. Pár éve majdnem elváltak, akkor is ugyanez ment, egy adott ponton kiszálltam, hogy nekem ne szidják egymást, nem az én dolgom, nem leszek postás, meg igazságosztó.

Persze akkor is megkaptam anyamtól hogy én úgyis mindig apám pártját fogtam meg fogom is.

Én nem állok senki pártján, régóta rémes volt a kapcsolatuk, de egyikükkel sem akarok egyetèrteni.

Sem anya menekülésével, sem azzal, hogy apa azt hitte, ennek sosem lesz vége, mert "megvannak ìgy is", ki kell jönnie ebből a naiv ábrándból, hogy neki anyám úgy jàr, mint valami birtokolható tárgy.

Tudom, hogy idő kéne nekem is, amíg racionálisabban tudom kezelni a dolgot, de nem tudom mi lenne a helyes. Apával holnap beszélnem kell, anya barátját meg legkésőbb 2 hét múlva látni fogom.

Zúg a fejem, egyik interakcióra se állok készen, legszívesebben elásnám magam.

2023. máj. 13. 21:23
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem kell állást foglalnod. Mármint nem kell mondanod nekik semmit. Pártját meg nem is szabad fogni egyiküknek sem.
2023. máj. 14. 05:20
 12/17 anonim ***** válasza:
85%

Minek tanulsz ha arra keszulsz hogy a hugodat lásd majd el?…nem kell ellátni, neki így se úgy se lesz rendes élete, majd az ápolók ellátják.

Apukád hogy erted hogy utoljára tudta meg? 10000% hogy már csomoszor elmondta! Mit gondolt? Hogy orokre egyedül lesz?

2023. máj. 14. 07:23
 13/17 anonim ***** válasza:
79%

Szeret, csak... anyukád egy érzelmi zsarnok passzív-agresszív senki.

Egyébkén ismerős, én 10 éve nem beszélek a családommal pont ezek miatt. Kell a francnak a lakás, amit amúgy kaptam tőlük(!), hol érdekel, inkább elköltöztem 1300 km-re, csak szálljanak végre le rólam.

De TE ezt nem fogod megtenni, helyette elszúrod az egész életedet, mert képtelen vagy nemet mondani és önállósodni - nehéz, de nem lehetetlen, csak nagyon sok akaraterő és kitartás kell hozzá.

Az értelmi sérült testvéreddel egyénbként semmi teendőd, oldják meg, nem a te bajod, nem te szültél egy mentálisan beteg gyereket.

2023. máj. 14. 09:21
 14/17 anonim ***** válasza:
48%

#12-es vagyok.

De elárulod, miért jársz egyetemre, amikor úgyis ápolónőt kell majd játszanod 0-24, semmi fizetésért, mert a kedves szüleid belekényszerítenek?

Én már csak ezért rájuk vágnám az ajtót, és elmennék a francba

2023. máj. 14. 09:22
 15/17 anonim ***** válasza:
51%
Bocs, #13-14 voltam.
2023. máj. 14. 09:23
 16/17 anonim ***** válasza:
21%

#12:

"nem kell ellátni, neki így se úgy se lesz rendes élete, majd az ápolók ellátják."

Tudod az ápolók nem dolgoznak ám ingyen!

Nincs olyan hogy lepasszolod a hozzátartozódat és majd valaki ingyen ellátja, eteti, fűt rá, fürdeti stb, stb! Hol élsz te???

A szülők nem élnek örökké, addigra meg kell oldani a beteg testvér elhelyezését és annak anyagi vonzatát!

Egyébként nem hinném hogy a kérdezőt ellehetetlenítenék a szülei. Ugyanis a szülőknek arra is kell gondolni, hogy mi lesz az értelmi sérült gyerekükkel ha már ők nem lesznek. Gondolom, hogy alapból úgy gondolják hogy a kérdezőre lesz bízva a húga sorsa. Ezért nem hinném hogy utcára tennék a kérdezőt, mert ha ő lelép, nem lesz aki gondoskodjon a kisebb gyerekről. A szülők sem hülyék, nem vágnák maguk alatt a fát. Szükségük lesz a kérdezőre, ha kicsit is előre gondolkodnak a sérült gyerekükkel kapcsolatban.

A másik meg az, hogy a kérdező felnőtt ember, már RÉG a saját életével kellene foglalkoznia és nem a szülei házassági problémáján aggodalmaskodni.

Meg kell húznia a határait, ha kell leülni a szülőkkel egy komolyabb beszélgetésre, hogy ne terheljék rá a válási dolgaikat, ne zsarolják érzelmileg egyik oldalról sem. Ez az ő házasságuk (válásuk) ők felelnek érte és nem a kérdező.

Ki kell maradni ebből amennyire lehet, és minden alkalommal elhatárolódni az érzelmi zsarolástól!

2023. máj. 14. 09:24
 17/17 A kérdező kommentje:

16 nagyon szépen köszönöm. Én sem tartom reálisnak, hogy csapot-papot kirakjanak a lakásból, de ha megtehetném en is elmennék innen és új életet kezdenék. :( csak ahhoz kéne egy stabil álláslehetőség, amivel könnyedén ki lehetne fizetni az albi költségeit. Vagy egy társ akivel lehetne tervezni az életet.

Én amennyire lehet igyekszem ebből kimaradni, de amíg egy fedél alatt élnek folyamatos lesz a konfliktus, hiszen 1 konyha van, 1 fürdő még ha külön szobában is laknak évek óta.

12: azt tudta meg utoljára hogy van ez az új partner, mert amúgy 1 házban laknak rideg házasságban. :P Mindenki másnak, a saját anyjának is előbb mondta meg anya aztán a Facebookra is kirakta.

2023. máj. 14. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!