Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Válnak a szüleim, hogyan...

Válnak a szüleim, hogyan kezeljem ezt az egészet?

Figyelt kérdés

Felnőtt nő vagyok, húszas éveim végén.

Tudtam, hogy ez be fog következni, mert rémes a szüleim házassága és végül anya talált magának valakit.

A baj csak az, hogy pár hete tart a dolog és már világgá kürtölte, facebookra kirakta, kb. Apám tudta meg utoljára utána meg én telefonban, mert másik városban élek...

Sajnos nem vagyunk túl közeli viszonyban anyával, de ez az egész kiborított. Egyrészt félt a reakciómtól, de szerinte tök jól kezelem. Magyarán megint jön ez a lelki terhelés, hogy bennem nem lehet bízni, meg nem én vagyok a kedvenc gyereke, de a húgom meg a nagyi, meg a bátyja ők eszméletlenül örültek az új partnernek, mikor találkoztak vele.

Amúgy nem, nem kezelem jól, tudom, hogy menekül a múlttól, amit megértek. De egy ennyire friss dolgot így kezelni, számomra felfoghatatlan,ráért volna akkor világgá kürtölni ha biztosak egymásban, de én nem értek ehhez, nem voltam meg szerelmes. :(

Na itt jön a másik bibi. Azonnal, ugyancsak a telefonban az orrom alá dörgölte anya, hogy a párja mindkét lánya (korombeliek) férjnél van már. Remek, abba nem gondol bele, hogy mindenhogy rém kínos volt ez a beszélgetés, de még önt egy adag sót a sebeimbe ezzel, pedig tudja, hogy nagyon rosszul érint a magánéleti sikertelenségem.

Én ebből úgy szeretnék kimaradni, de ha nem támogatom akkor végképp én leszek az utált gyerek, "mert apádra hasonlítasz, mindig is apád lánya voltál", és ezzel mindig el lett magyarázva, miért nem vagyok elég jó gyerek.

De ez az én véleményem, az én érzéseim, nem kell közöm legyen a boldogságához, de attól még ha elítélem ezt a tempót, az is az én dolgom és mélységésen sért hogy ennyire nem bízik bennem és nem bízza rám azt sem, hogy kezeljem már ezt az egészet...

A baj igazából apámmal lesz... nem beszéltem még vele azóta, vasàrnap szoktunk telefonálni. Nem tudom támogatni abban, ha mártírkodni akar, mert borzalmas volt a kapcsolatuk, és az az ő baja, ha azt hitte anyám majd nem hagyja el.

Én szívesen megmondanám neki ezt valahogy, hogy sajnos teljesen igaza van anyámnak, ennek meg kellett történnie, de nem leszek partner abban, hogy elhordja mindennek. Pár éve majdnem elváltak, akkor is ugyanez ment, egy adott ponton kiszálltam, hogy nekem ne szidják egymást, nem az én dolgom, nem leszek postás, meg igazságosztó.

Persze akkor is megkaptam anyamtól hogy én úgyis mindig apám pártját fogtam meg fogom is.

Én nem állok senki pártján, régóta rémes volt a kapcsolatuk, de egyikükkel sem akarok egyetèrteni.

Sem anya menekülésével, sem azzal, hogy apa azt hitte, ennek sosem lesz vége, mert "megvannak ìgy is", ki kell jönnie ebből a naiv ábrándból, hogy neki anyám úgy jàr, mint valami birtokolható tárgy.

Tudom, hogy idő kéne nekem is, amíg racionálisabban tudom kezelni a dolgot, de nem tudom mi lenne a helyes. Apával holnap beszélnem kell, anya barátját meg legkésőbb 2 hét múlva látni fogom.

Zúg a fejem, egyik interakcióra se állok készen, legszívesebben elásnám magam.

2023. máj. 13. 21:23
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj passzív amradni, legjobban így lehet a vitát kerülni.
2023. máj. 13. 21:43
 2/17 anonim ***** válasza:
94%
Áruld már el nekem minek tartod a kapcsolatot egy ilyen anyával???mért foglalkozol vele hogy mit gondolnak rólad??ha amúgy sem szeretet anyud mert ez jön le az irásodból akkor mért foglalkozol vele én biztos hogy nem érdekelne és a pasijával sem találkoznék de te tudod,de légy már buta hogy megalázod magad olyan anyának aki nem szeretett
2023. máj. 13. 21:49
 3/17 A kérdező kommentje:

Ez sajnos nem ilyen egyszerű kettes, a húgom értelmi sérült, ha nem lesznek, foglalkoznom kell majd vele öreg koromban.

Szeret, csak érzelmi zsaroló típus... nem tehetem meg hogy megszakítok vele minden kapcsolatot, mert vett nekem egy lakást, ami az ő nevén van, nem tudnék miből megélni, ha albérletben lennék, mert még tanulok. :( Azt mondta azért van ez, mert egy centet nem írat ránk, amíg ő él, mert ez a húgommal se lenne fair.

2023. máj. 13. 21:53
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát akkor most hogy új pasi lett búcsút mondhatsz a lakásodnak szerintem rövid idön belül a pasinak adja vagy annak a gyerekeinek,ne legyen igazam,meg nem neked vette ha az ö nevén van,
2023. máj. 13. 21:58
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Öszintén sajnálak,új pasi inentöl már nem hiszem hogy törödne is veled,szerintem a házból is ki fog paterolni,jobb lenne valami megoldást találnál mert új csávo abbol te nem jöhetsz ki jól drukolok
2023. máj. 13. 22:00
 6/17 A kérdező kommentje:

Szerintem nem fog kirakni innen, egyrészt apám nevén is van, ő is beletett pénzt, másrészt belefizettem 2 millió forintot ugyanis felújíttattam.

Itt apám miatt borulna a dolog, ugyanis neki lesz anyagi gondja ha eladják a házat válással.

Úgyhogy nem, nem hiszem, hogy megtarthatom a lakást. :(

2023. máj. 13. 22:29
 7/17 anonim ***** válasza:
40%
De ha nem te vagy a kedvenc gyereke mért nem hagyod anyudat a fenébe??szerinted hogy ujj pasija van mi lessz???mert szerintem anyukád felöl te fel is fordulhatsz és nem köteleséged találkozni a pasival ha anyádnak nem tetszik akkor felejtsd el
2023. máj. 13. 22:38
 8/17 anonim ***** válasza:
85%
Nálunk is hasonló volt, mikor 16-17 voltam anyám megmondta hogy felnevel minket elinditanak az életre és amint elköltözünk ők is elbúcsuznak én meg ezt tiszteletben tartottam ha nem működött nem... De nem is maradtak rosszba
2023. máj. 13. 22:59
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem bármit csinálsz, anyudnak semmi sem fog megfelelni, mindig fog találni valamit amibe beleköthet - ezen nem tudsz változtatni, csak elfogadni, és ehhez illően viszonyulni (ne kötözzön meg az, hogy mit fog gondolni).

Nem lenne jó nagyon belefolyni, és mivel már független felnőtt vagy, nem úgy érint az egész mintha kisgyerek lennél.

2023. máj. 13. 23:10
 10/17 anonim ***** válasza:
75%
Amíg tanulsz addig kötelesek eltartani, ettől ne félj. A hugod sorsát nekik kell rendezniük, az ő gyerekük, nem neked hozták a világra. Ilyen családi viszonyok mellett semmiféle elvárásuk nem lehet feléd. Néhány hónapot adj magadnak míg megnyugszol kicsit, addig nem kell velük semmilyen formában kapcsolatba lépni. Ha hív, megmondod, nincs kedved ezzel tölteni az idődet, kell az agyad a tanuláshoz, az ilyen állapotban nem megy. Ők tették amit tettek, nem neked kell megoldanod. Saját nyugalmadért pedig jogod van kiállni.
2023. máj. 13. 23:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!