Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem akar velem lenni a...

Miért nem akar velem lenni a gyerekem?!

Figyelt kérdés

Van egy 7éves lányom az anyjával már elváltunk 3 éve, neki azóta új férje van nekem párom.

A kislányom imádja a páromat de mióta új lakásba költöztünk fél éve, nem akar nálunk aludni a gyerek.. egy héten 2x hozom el és este vissza is kell vinni az anyjához mert nem hajlandó nálunk a szobájában aludni. 2hetente hétvégén is nálunk lenne . Irányít a gyerek? Vagy fogadjam el , hogy kezd felnőni és azért nem akar nálunk lenni , vagy az anyjáéknál érzi otthon magát?! Nem mond semmit a gyerek amikor kérdezem, hogy miért van ez

2023. máj. 11. 19:40
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
92%
Valami történt vele az adott szobában. Valami nem oké ott.Fél ott. Próbáld finoman kiszedni belőle.
2023. máj. 11. 19:44
 2/18 anonim ***** válasza:
98%

1+ "mióta új lakásba költöztünk "

Nem a gyerekkel van gond, hanem a szobával. Nem írányítani akar a gyerek.

2023. máj. 11. 19:46
 3/18 anonim ***** válasza:
98%
Nem szereti a szobát, vagy van valami ott, ami zavarja. Kérdezz rá. Akár egy sima egyszerű festmény vagy akármi dísz is lehet zavaró, egy 7 éves gyerek fantáziája szabad, bármibe bármit beleláthat.
2023. máj. 11. 19:59
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Szimplán lehet, hogy csak nem tud jól aludni idegen helyen a gyerek. Én felnőtt vagyok, de nem bírok normálisan aludni a saját otthonomon kívül sehol sem, a szüleim új házában sem. :/
2023. máj. 11. 20:05
 5/18 anonim ***** válasza:
98%

iranyitani biztos nem akar a gyerek. a gyerekek meg nem olyan "intelligensek" hogy manipulaljanak vagy iranyitsanak. egyszeru oszinte tiszta emberkek.

Mi lenne ha jatek szeruen azt mondod neki, rendezzuk at vagy ugy be a szobadat ahogy te szeretned...lehet ki visz akkor par dolgot amitol fel? vagy ker valamit ami hianyzik?

akkoris ha egyenlore nem valtozna a helyzet nagyon jol csinaljatok hogy nincs kenyszer...ha nem akar nem kell. ez ugy szuper

2023. máj. 11. 20:18
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Uj szoba, ez a gond. Felnottkent sem birok rendesen aludni, ha mashol vagyok, mint otthon. Gyerekkent, ha nem apaval aludhattam mashol, nem is tudtam aludni 1-2 oranal tobbet. Neki az allando, de akkor is uj, es nem szereti az ujat. Hozza kene szoknia. Esetleg ajanld fel, hogy aludjon nalatol, de te este vele alszol a szobaban. A jelenleted konnyithet a megszokason, aztan mehet egyedul is.
2023. máj. 11. 20:22
 7/18 anonim ***** válasza:
16%

Én úgy gondolom a gyereknek kellemetlen róla beszélni. Tehát valami olyan oka lehet, ami az Ő kis lelkében kényes kérdés lehet.

Talán nem érzi azt a biztonságot mint a mamájánál.

Új lakás, új nő a papa oldalán, nem érzi, hogy hozzátok tartozna.

Én ilyen irányú beszélgetést kezdeményeznék vele. Egy 7 éves még nem elég érett ahhoz, hogy a szülők válását megfelelően megértse. Okokat épít fel magában, ami gátakat ébreszt benne.

2023. máj. 11. 20:30
 8/18 A kérdező kommentje:
A szobáját ugyan olyanra csináltuk mint az előző lakásban, sőt még közelebb is van hozzánk, amikor átjönnek az unokatestvérei akkor itt alszik velük a szobában.
2023. máj. 11. 20:44
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Más az amikor több gyerekkel alszik együtt jobban biztonságban érzi magát mint egyedül. Te felnőtt vagy lehet neked mindegy hol alszol egy gyereknek nem. Én utáltam gyerekként egyedül alaudni mert féltem...persze meg volt rá az okom....
2023. máj. 11. 20:50
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Valamiért mégsem tetszik ott neki.
2023. máj. 11. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!