Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az elvált apák nagy része...

Az elvált apák nagy része miért csak addig akar az apja lenni a gyerekének, míg nem jön az új nő/gyerek?

Figyelt kérdés

Én apám első gyereke voltam, kiskoromban nagyon szerettem őt, és ő is úgy bánt velem mint egy kis hercegnővel, a tenyerén hordozott. 4-5 éves koromig én voltam a szeme fénye, aztán elválták anyuval. Harcolt a minél sűrűbb láthatásért, hétközben is jött, elvitt vidámparkba, fagyizóba stb., ajándékokat, ruhákat vett.

Aztán lett egy új nője és egy csapásra ritkábban jött, kevesebbet foglalkozott velem. Amikor pedig megszületett a fia, engem teljesen elhanyagolt, nem jött, nem hívott, nem adott semmit. Párszor elvitt ugyan magához, de ez tényleg csak pár alkalom volt. Volt, hogy rámkiabált, mert hangoskodtam, hogy nehogy felébresszem a fiát,a nője meg is vert párszor. Már a fia volt a kisherceg, én meg el lettem felejtve, utána már egyáltalán nem látogatott és el se vitt, még a gyerektartásért is folyton marakodni kellett. Volt hogy találkoztunk az utcán és egy sziá-val elment mellettem. A fia meg a világ közepe volt. Apuci kislányából magányos, elhanyagolt gyerek lettem.

És nem csak én jártam így. Az ismerősi körömben rendre látok hasonló eseteket. Pl.egy volt iskolatársamat elhagyta a pasija kisgyerekkel.Később külfödre akart költözni (övé volt a felügyeleti jog), de gyerek apja ordináré hisztit csapott, jelentette a gyámügynek, bíróságra akart menni és facebooktól kezdve mindenhol lehordta az anyát, hogy direkt eltiltja a gyerekétől. Az anya végül maradt . Az "apának" aztán lett egy új családja, és kijelentette, hogy ebbe a családba nem akarja bevinni az előző gyerekét, mert nem akar konfliktusokat. És eltűnt a gyerek életéből már 3 éve.

Miért van ez? Miért kell ilyen balf@sznak lenni?? Akkor először mire nagy ígérgetés? Sokkal könnyebb lenne a gyereknek ha egyáltalán nem látogatnák válás után, mint így.

2022. jún. 17. 21:13
1 2 3 4 5 6
 1/53 anonim ***** válasza:
38%
Azért mert az új nő mindig kitúrja az előző házasságból született gyermeket
2022. jún. 17. 21:21
 2/53 A kérdező kommentje:
De miért kell hagyni, miért fontosabb egy punci a saját gyereküknél??
2022. jún. 17. 21:23
 3/53 anonim ***** válasza:
93%

Nem értek egyet. Ez olyan, mint amikor a szeretőt szapulja a feleség.

Ha apád szeretett volna, nem lenne nő ezen a bolygón, aki elválaszt tőle. Jöhetett volna bármi vagy bárki más, apád lelépett volna. Tudom, hogy könnyebb az új nőt hibáztatni, és ezzel felmenteni valamennyire apádat, de akármilyen fájdalmas is, szembe kell nézned azzal, hogy az apád döntése volt, hogy elhagy téged.

2022. jún. 17. 21:31
 4/53 anonim ***** válasza:
92%
Mert igazabol sosem volt fontos a gyereke! Amikor elvalik ettol a notol akkor ez a gyerek se lesz fontos ! Mert nem erdekli oket a gyerwk maga , csak a pnci miatt .
2022. jún. 17. 21:33
 5/53 A kérdező kommentje:
De akkor váláskor miért harcolnak a láthatásért, ha pár hónap múlva úgy eltűnnek a gyerek életéből és nem akarják látni? Nekem pl.könnyebb lett volna elfogadni ha rögtön eltűnik és nem látogat, kényeztet hónapokig, nem hiteti el hogy mindig ilyen lesz. Aztán nézhettem, hogy az új gyerekének lehozza a csillagot, én meg egy telefonhívást se érdemlek. Akkor minek kérnek az ilyenek egyáltalán láthatást?
2022. jún. 17. 21:37
 6/53 anonim ***** válasza:
98%

A férfiak furán működnek, nyilván vannak kivételek, de a mi esetünk is hasonló a tesómmal. Addig harcolt a bíróságon, míg végül neki ítéltek minket, nyilván ebbe benne volt az is, hogy anyám nem volt megfelelő anya, hogy 1000 férfiból 1 megkapja a gyerekeket, ezt nála is anyám viselkedése és életmódja alapozta meg. Megkapott minket, és ennyi, nem foglalkozott velünk, nem vett nekünk semmit, csak a dicséreteket zsebelte be, hogy már bizony ő AZ apa, neki ítélt a bíróság, és ő férfi létére egyedül felnevelt. Persze a fele sem igaz, semmit nem kaptunk, és itt nem ajándékokról beszélek, hanem pl. ruháról, ételről, de a mai napig dagad a melle, mert hogy a gyerekei egyetemre járnak, amihez semmit nem tett hozzá az ég világon.

Ahogy előttem írták, ha teljes szívéből szeretett volna, egy nő sem előzhetett volna meg, és lehetne fontosabb nálad, mind a gyerekénél.

2022. jún. 17. 21:41
 7/53 anonim ***** válasza:
90%
Anyukadnak vagy az uj pncinak jatszotta az eszet, hogy o micsoda remek apuka .
2022. jún. 17. 21:41
 8/53 anonim ***** válasza:
95%

De akkor váláskor miért harcolnak a láthatásért

Mert sokszor nem a gyerek kell nekik, csak az, hogy a vitával bosszantsák a másik felet.

2022. jún. 17. 21:45
 9/53 anonim ***** válasza:
13%

"De akkor váláskor miért harcolnak a láthatásért..."

Van aki szimplán belefárad, hogy harcolni kell ezért...

2022. jún. 17. 21:53
 10/53 A kérdező kommentje:
És miután mégis megkapta miért lusta elmenni vagy legalabb felhívni a gyerekét??
2022. jún. 17. 21:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!