Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az elvált apák nagy része...

Az elvált apák nagy része miért csak addig akar az apja lenni a gyerekének, míg nem jön az új nő/gyerek?

Figyelt kérdés

Én apám első gyereke voltam, kiskoromban nagyon szerettem őt, és ő is úgy bánt velem mint egy kis hercegnővel, a tenyerén hordozott. 4-5 éves koromig én voltam a szeme fénye, aztán elválták anyuval. Harcolt a minél sűrűbb láthatásért, hétközben is jött, elvitt vidámparkba, fagyizóba stb., ajándékokat, ruhákat vett.

Aztán lett egy új nője és egy csapásra ritkábban jött, kevesebbet foglalkozott velem. Amikor pedig megszületett a fia, engem teljesen elhanyagolt, nem jött, nem hívott, nem adott semmit. Párszor elvitt ugyan magához, de ez tényleg csak pár alkalom volt. Volt, hogy rámkiabált, mert hangoskodtam, hogy nehogy felébresszem a fiát,a nője meg is vert párszor. Már a fia volt a kisherceg, én meg el lettem felejtve, utána már egyáltalán nem látogatott és el se vitt, még a gyerektartásért is folyton marakodni kellett. Volt hogy találkoztunk az utcán és egy sziá-val elment mellettem. A fia meg a világ közepe volt. Apuci kislányából magányos, elhanyagolt gyerek lettem.

És nem csak én jártam így. Az ismerősi körömben rendre látok hasonló eseteket. Pl.egy volt iskolatársamat elhagyta a pasija kisgyerekkel.Később külfödre akart költözni (övé volt a felügyeleti jog), de gyerek apja ordináré hisztit csapott, jelentette a gyámügynek, bíróságra akart menni és facebooktól kezdve mindenhol lehordta az anyát, hogy direkt eltiltja a gyerekétől. Az anya végül maradt . Az "apának" aztán lett egy új családja, és kijelentette, hogy ebbe a családba nem akarja bevinni az előző gyerekét, mert nem akar konfliktusokat. És eltűnt a gyerek életéből már 3 éve.

Miért van ez? Miért kell ilyen balf@sznak lenni?? Akkor először mire nagy ígérgetés? Sokkal könnyebb lenne a gyereknek ha egyáltalán nem látogatnák válás után, mint így.

2022. jún. 17. 21:13
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
97%

A megcsaláshoz két ember kell, de tisztességes, gerinces, normális értékrenddel rendelkező nő nem kezd ki egy olyan hapsival, akinek barátnője van, nem hogy feleséges és gyereke.

Sajnos a férfiak nagy része ilyen. Addig érdekli csal a gyerek, míg meg nincs az új p.na illetve csak azért, hogy az anyába belerugjon még. Sok felszínes, csak a farkával gondolkodó önző here van. Egyre kevesebb a normális férfi. Az ilyeneket olvasva nem akarok már kapcsolatot sem.

2022. jún. 17. 22:23
 12/53 anonim ***** válasza:
64%

Külföldre költöztek és szinte megszűnt a kapcsolattartás, ami nem is indult már újra. Vettem a gyereknek telefont, az anyja elvette tőle. Küldtem neki ajándékokat, megírta, hogy kidobálja mindet. Végre sikerült mindkét nagyszülő unszolására összehozni egy láthatást, a négyéves megkérdezte, hogy iszom -e még. Ilyen mértékű kondicionálás ellen nem volt esélyem, ott feladtam.

Aztán tényleg jött egy másik nő és lett családom, már nem akartam állandóan gyomorideggel kezdeni a napot. Egy nap már nem jelentkeztem többé és újrakezdtem, ez 9 éve volt.

Néhányszor még jelentkezett az ex, hogy elhordjon mindennek, de már nem érdekelt.

2022. jún. 17. 22:23
 13/53 anonim ***** válasza:
65%
12. Na igen, mondjuk azért vannak aljas nők is bőven. 11 voltam.
2022. jún. 17. 22:26
 14/53 A kérdező kommentje:
Én alig vártam hogy hívjon vagy jöjjön mert jöhetett, de nem jött. Egy csomó ismerösöm hagyta, hogy lássa az apa a gyereket egészen addig míg le nem lépett nyomtalanul. Mindegyiknek bírósági határozata volt a láthatási jogról. De nem éltek vele.
2022. jún. 17. 22:31
 15/53 anonim ***** válasza:
95%

Szomorú dolog a válás, mert az ártatlan (a gyerek) szívja meg a leginkább...

Ebből annyit vihetsz magaddal, hogy te mindent elkövess azért, hogy a jövőben ne kövesd el ugyanezt a hibát. Inkább légy egyedül több ideig, minthogy olyan férfival kösd össze az életed, akivel nem vagy biztos a közös jövőben. Ne félj egyedül lenni, ismerd meg önmagad, és reménység szerint egy hozzád méltó párt találsz majd ☺

2022. jún. 17. 22:42
 16/53 A kérdező kommentje:
A párkeresés is egy más dolog. Én msot az "apa" -gyerek kapcsolatokról beszélek.
2022. jún. 17. 22:54
 17/53 anonim ***** válasza:
83%
Ahhoz nem tudtam érdemlegesen hozzászólni így 25 évesen, bocsi
2022. jún. 17. 22:56
 18/53 anonim ***** válasza:
94%

"De akkor váláskor miért harcolnak a láthatásért"

1. Akkor még úgy gondolják.

2. Csak szivatni akarják az anyukát.

Amúgy meg nem igaz, hogy minden apa magasról tesz az előző kapcsolatában született gyerekére.

2022. jún. 17. 22:59
 19/53 A kérdező kommentje:
Nem is mondta senki, hogy MINDEN apa, de sajnos nagyon nagy részüknél látom, hallom ezt a viselkedést.
2022. jún. 17. 23:01
 20/53 anonim ***** válasza:
81%
Mert onnan más köti le idejét.
2022. jún. 17. 23:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!