Aki nem akar a gyerekével lenni annak minek gyerek?
Úgy értem hogy megtehetné (jó anyagi körülmények), de ő mégis ahogy lehet lepasszolja és megy vissza dolgozni.
Én úgy gondolom hogy egy édesanya ha megteheti szeretne a gyermekével lenni és ott lenni az első szavánál, lépésénél..... Stb
Te "úgy" gondolod, más meg máshogy gondolja!
Most te akarod eldönteni, hogy kinek is van igaza, ki hogy éljen?
Akit nem elégít ki a pelenkázás az már ne is szüljön, mert úgyis rossz anya?
Ki szerint?
Annyira utálom az ilyet. Amikor ismeretlenül megy egymás elítélgetése. Az anyagiakon kívül annyi élethelyzet adódhat, ami miatt bölcsibe ad valaki egy gyereket. Nézzünk párat:
- Valamilyen kulcs pozícióban vagy. Egy kolleganőm pl megkérdezte, hogy mi a feltétele annak, hogy vissza tudjon biztosan jönni oda, ahol. Korrekt módon meg is mondták, hogy mit kell tennie. Nyilván a 3 évig otthon vagyok és majd valamikor jövök nem tartozik a lehetőségek közé. Nyilván nem fogják 3 évig tartani az állását, 3 év múlva azt kapja, ami épp niytva van. Kb 1 évre meg látnak annyire előre, hogy úgy alakítsák a szálakat.
- Gyorsan változó iparágban vagy. Én pl programozó vagyok. Szerinted megtehetem, hogy 3+ évig hozzá se nyúljak majd? Egy másik kolleganőm 1 évet volt csak otthon és újra be kellett tanulnia. Ugyan ez egy gimis tanárnak nem probléma, Petőfit, vagy a geometriát 3 év múlva is pontosan ugyan úgy fogják tanítani a gimikben.
- Egyszerűen mindenkinek jobb így. Mi van ha a munkától jobban érzi magát a nő? Amikor az egyik kolleganőm visszatért pozitívumként említette, hogy sokkal több energiája van a gyerekre, amikor otthon van. Jól esik lemenni vele délután a játszótérre és sokkal szívesebben beáll homokozni miután szellemileg lefáradt.
Utolsóként pedig megjegyezném, hogy semmi közöd hozzá. Undorítónak tartom, hogy a kisgyerekes anyákat 0-24 minden lépésükért megkérdőjelezik. A többség arra törekszik, hogy a legjobb legyen a családjának és mégis egész nap az ömlik rájuk, hogy rosszul csinálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!