Sziasztok! Múlt hónapban adtam nekik 90 ezer forintot. Amúgy 60nál kevesebbért sosem szoktam nekik adni. Mondtam, hogy ebben a hónapban nem tudok 60-nál többet adni, mert kevesebb napom volt és nem kapok most 300 ezer fölött. Erre el kezdik, hogy akkor basszam meg a pénzemet, majd ki lesz számolva mennyi a víz meg a villany, vegyem meg a mosóport, főzzek magamra.
Szerintem amit adtam ezek bőven ki jöttek ebből és még maradt is...
Azt elfelejtik az okoskodók, hogy nem a lány használja egyedül a teljes rezsit. Nálunk anyám az összes lámpát égette az előszobába is akkor is ha bent tévézett órákig, mert a kapcsoló a másik odlalt volt és nem akart mindig elsétálni oda, akkor még sima izzók, halgének voltak, meg órákig pancsolt a fürdőben, én meg gyorsban zuhanyoztam. Eszembe se volt kifizetni ezek után felesbe a rezsit mikor a jóval nagyobb részét ő használta, kaját szintén magamnak rendeltem, néha ettem meg egy szendvicset abból amit ő vett. A mikrót, a bojlert, a hűtőt én vettem, egyszer egy telefont is neki vettem. Mindig azt mondta ezeket majd felesbe vesszük, gondolhatjátok mennyire vettük felesbe, én fizettem mindent. Az én internetemet használta ingyen stb. Úgyhogy nem sokat adtam neki ezek után havi költségnek, de ez reális is volt. Ráadásul a ház fele az enyém volt papíron is.
2023. máj. 3. 09:11
42/45 anonim válasza:
Itt az volt a probléma, hogy eddig 60 körül szoktál adni, most adtál 90-et, aztán megint 60 körül és egyetlen alkalomtól már vérszemet kapnak, hogy te most miért nem 90-et adtál megint. Mai világban a pénz az egyik fő család összeugrasztó tényező. Ezért nem szabad így csinálni sosem, nem szabad egy-egy alkalommal jelentősen többet adni, mert ez lesz belőle. Akkor inkább adj 70-et néhány hónapig, amíg a többlet le nem fogy, vagy még jobb ha mondjuk rendelsz nekik kaját és nem kell magukra főzniük. Legyen elosztva a pénz, mert nagyon gyorsan rákattannak és utána elvárják. Ha 200-at adtál volna következő hónapban megint elvárnák, nem mondaná azt, hogy oké lányom most 3 hónapig nem kell adnod, mert ez kitesz 3x~60-at. Nem véletlenül megy így munkahelyeken is a kafatéria ezerrel.
2023. máj. 3. 09:16
43/45 anonim válasza:
Egy kicsit objektívebben kellene ehhez hozzáállni. Ha a kaját magadnak veszed és a ruhákat is, takarítasz magad után akkor nagyjából csak a rezsi marad. Matekozzátok össze mennyi a rezsi, súlyozzátok az alapján, hogy ki használ több villanyt vagy vizet, kinek melegebb a szobája telente, kinél van klíma, ki süt többet otthon, ki mos többet stb. Nem olyan bonyolult ez. Aztán utána érdemes ezen civakodni, addig csak stresszlevezetésről szól az egész vita, semmi másról. Egyébként nem meglepőek ezek a kérdések, mert sok szülő el akarj magát tartatni a gyerekeivel...
2023. máj. 3. 15:44
44/45 anonim válasza:
Sok olyan szülő van, aki el akarja magát tartani. És olyan szülő is van, aki azt gondolja, hogy oké, 20-25 év gyerekről való gondoskodás után már/még én is szeretnék egy kicsit élni.
És van olyan is, aki lakást ugyan nem tud adni (indulótőkét sem), de engedi otthon lakni, és a rezsi meg a kaja átvállalásával (mert ennyi belefér) hagyja gyűjtögetni a fiatalt.
2023. máj. 3. 16:34
45/45 anonim válasza:
Teljesen mindegy, hogy miket irkálunk, mert egyik család ilyen, a másik olyan anyagilag, pedagógiailag, egyéb szempontok miatt.
A lényeg:
Ha bennem olyan gondolat felmerülne, hogy "lehúznak" a szüleim, abban a percben elkezdenék csomagolni, mert a lényegét tekintve - és teljesen mindegy, hogy kinek van igaza - ez nem család, hanem egy rakás szar.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!