Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, ti milyen okból...

Szülők, ti milyen okból ütöttétek/vertétek meg a gyereketeket?

Figyelt kérdés

Sokat gondolkozom mostanában, hogy mennyi fájdalmat okoztak a szüleim (most megtehetem, mert már nem függök tőlük, elköltöztem, leváltam). A lelki bántalmazás részét szerintem kezdem érteni, persze harag van bennem, de visszavezettem, miért csinálhatták, mit gondoltak, mi vezérelte őket, esetleg mi volt teljesen a tudtukon kívül.

Egy dolgot viszont nem tudok hova tenni, hogy miért vertek. Nem egy db pofon volt jogosan, mert nem értettem a szóból, hanem több verés is, kamaszkoromban volt utoljára. Nos szerintem a "megérdemeltem" szó erős lenne, de emlékszem, melyiket miért kaptam, volt, amikor már többszöri próbálkozás után sem értettem meg valamit, így ez lett a módszer, amivel nem értek egyet. De olyan is volt, amiért egy leba.szás teljesen elegendő lett volna egy fejbeverés helyett.

Egyelőre az nem opció, hogy megbeszéljem velük. Egyrészt annyira fáj, senkinek nem merek róla beszélni, hetek óta sírok, másrészt félek is tőlük a mai napig, oké már valószínűleg nem vernének meg, de akkor amikor történt én rendesen féltem tőlük, öngyilkos akartam lenni, elvesztettem a biztonság érzetemet.

Szeretném ha elmondanátok a ti történeteiteket és hátha tudom hasznosítani, eszembe jut valami ok, meg tudom magyarázni valahogy, hogy mi vezérelte őket.

2023. ápr. 27. 21:03
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
74%
Nincs ok ami veréshez vezetne, nem a középkorban élünk.
2023. ápr. 27. 21:15
 2/23 anonim ***** válasza:
83%
Erre nincs mentség. Az ok? A szülő a saját tehetetlenségét, lelki gyötrelmeit nem tudja megoldani, és ezzel vezeti le a feszültséget. Sajnos. De ez sem lehet elég ok arra, hogy egy gyereket megüssenek.
2023. ápr. 27. 21:46
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Nálam nem volt nagyon verés nálunk anyu volt szigorúbb, viszont én is jártam úgy, hogy úgy éreztem nem érdemlem meg, és már egy idő után gyűlölő érzést éreztem mert nem volt olyan súlyos oka (pl csúnya beszéd és egy pofon vagy vmi) nem olyan életbe vágó volt és mégis és utána csak azért is csináltam hogy már legyen miértje. Én se tudtam miért volt, de már igen mert tudod a szülők is hoznak egyfajta mintát az életükből (ez nem mentség) és jelent esetben ezt adhatták át mint nálad mint másnál is, vagy gyengébb fokozatát attól függ ki mennyire akart változtatni ezen a hozományon. Én ez esetben nem szeretnék ilyen lenni és megpróbálom majd az én gyerekemnél a másik türelmesebb módszert. Mert az hogy eljár a keze igazából az idegesség levezetése mert felbaszod felbasztam felbasztuk a szülőt, és "könnyebb volt" eljárni a kezének vagy elhordani mindennek, minthogy figyelj fiam/lányom, ezt nem csináljuk, nem így csináljuk, ezt nem szabad lányom/fiam.
2023. ápr. 27. 21:52
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
A 2-essel is egyet értek, mellette a saját érzelmeit is ami gyötörte azokat a frusztrációkat is kiadta ezzel, igazából volt hogy a gyerek rosszkor volt rossz helyen.
2023. ápr. 27. 21:54
 5/23 anonim ***** válasza:
75%
Úgyse fog itt neked válaszolni egy ilyen szülő sem, csak a gyerekeik.
2023. ápr. 27. 22:08
 6/23 anonim ***** válasza:
11%

Mikor koltoztel el tőlük? Miért most jött ez elő belőled es sírszhetek óta, ha kamaszkorodban tették utoljára?

Ezt nem értem.

Ha még egy ideje nem laksz velük, semennyire nem tartod velük q kapcsolatot már? Pl telefon.

En beszélnék velük a helyedben. Hátha gyorsabban túl tudsz lenni rajta. Ha nem akarsz, akkor kérj segítséget szakembertől, hogy nyugodtan tudjad folytatni az életed, nem ez nyomja rá q bélyegét. Nem éri meg.

2023. ápr. 27. 22:17
 7/23 anonim ***** válasza:
0%

Utolsó vagyok. Bocsánat a hibákért. Sajnos önálló életet él a telefon billentyűzete.

Pl:

Nem=ne

Még =már...

2023. ápr. 27. 22:22
 8/23 anonim ***** válasza:
63%
a gyerek a leggyengébb a családban fizikailag. Könnyű megverni, biztonságos is, hiszen általában kussol is a nyomorult a félelemtől, meg az is benne van az ilyen szörnyeteg szülőkben, hogy az övé a gyerek, azt csinálhat vele, amit akar.Már 5-6 évesen mondtam nekik, hogy visszakapják ezt még ha öregek lesznek. Akkor majd én verem meg őket. Nem kellett, az élet verte meg őket, de nagyon.
2023. ápr. 27. 22:26
 9/23 anonim ***** válasza:
0%
8-as vegyes erzeseim vannak, én nem bántanám a szüleimet viszont hogy a sors verte meg a tieidet, ha kár öröm ha nem de annak igen. Viszont nekem nem lenne szívem bántani őket akármennyire is igazságtalan volt, lehet néha igazuk volt de én nem bántanám. :(
2023. ápr. 27. 22:36
 10/23 anonim ***** válasza:
0%

Nem hinném. Egy gyerek oviba, suliba jár. Orvoshoz kell vigyék. Ha valaki jól végzi a munkáját, fel kell tűnnie, hogy valaki gond van a gyerekkel, vagy a viselkedésében, vagy fizikalig látszik. Nem egy gyereket emelnek ki emiatt egy -egy családból. Nem úgy megy az!

Sok gyerek - mivel a szülők manapság már elfelejtenek nevelni - mindent sérelmez, mindenre mindenkire haragszik mert épp nem az van, amit akar.

Ha egy szülő rendszeresen veri a gyerekét, az kiderül. Ha más nem (pl óvodában, iskolában nem veszik észre a gyereken) akkor pl egy szomszéd, egy rokon, jelenti.

Elég ritka - szerencsére- hogy senkinek nem tűnik fel, vagy senki nincs aki foglalkozna vele. (Pl hallja , látja)

Erre van a gyermekvédelem. És mindenkinek kutya kötelessége jelenteni ha ilyenről tudomása, vagy sejtése van.

Természetesen vannak nem szülőnek valók. És természetesen vannak túlérzékeny, hisztis gyerekek..(és természetesen nem azokról beszélek akiket rendszeresen vernek és valami érthetetlen okból ez senkit se zavar a környezetében).

2023. ápr. 27. 22:49
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!